Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Adobe Muse biedt u de mogelijkheid om via de widget Shopify Cart goederen te verkopen. Shopify is een e-commerce-oplossing waarmee u een onlinewinkel kunt beheren. Met Shopify kunt u met enkele muisklikken uw producten rangschikken, de entree aanpassen, creditcardbetalingen accepteren en bestellingen bijhouden en erop reageren.

Voordat u de Shopify-widget kunt configureren in Adobe Muse, moet u een account op Shopify openen. Met uw Shopify-account kunt u vervolgens de winkel op uw website configureren en al snel starten met de verkoop.

De Shopify-widget downloaden

1. Klik op de knop Get This Widget (Deze widget downloaden).

De Shopify-widget wordt naar uw standaardmap Downloads gedownload. De map Downloads kan anders geconfigureerd zijn, afhankelijk van de browser die u hebt gebruikt om de widget te downloaden en het besturingssysteem van uw computer.

Winkelwagen toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om de Shopify-knop toe te voegen en te configureren:

Opmerking:

Zet de onlinewinkel op in uw Shopify-account en neem producten erin op voordat u begint met het configureren van de Shopify-widget in Adobe Muse.

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de widget Shopify.

Ga voor informatie over het downloaden van de widget Shopify naar De widget Shopify downloaden.

2. Selecteer in het deelvenster Bibliotheek Adobe-widgets > Shopify-widget en sleep de widget naar het canvas van de webpagina.

3. Selecteer de Shopify-widget en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

ShopifyButton
  4. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

Winkelnaam

Voer een naam in voor uw winkel. Als de URL van de winkel bijvoorbeeld musewidgeits.shopify.com is, voert u musewidgets in.

Itemnaam

Geef een naam op voor het item, bijvoorbeeld de naam van het product.

Type knop

Geef aan of u alleen de knop Kopen wilt weergeven.

Knoptekst

Standaard is dit Nu kopen, maar u kunt ook een andere tekst opgeven.

Knopkleur

Gebruik de kleurkiezer om de kleur van de knop in te stellen.

Grootte

U kunt de knop instellen op het formaat Compact (230 px) of Standaard (450 px).

Gebruiker omleiden naar

Geef aan waar de bezoeker naar moet worden omgeleid wanneer hij/zij op de knop Shopify klikt.

5. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.

De Shopify-knop toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om de widget Shopify toe te voegen en te configureren:

Opmerking:

Zet de onlinewinkel op in uw Shopify-account en neem producten erin op voordat u begint met het configureren van de Shopify-widget in Adobe Muse.

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de Shopify-widget.

Ga voor informatie over het downloaden van de widget Shopify naar De widget Shopify downloaden.

2. Selecteer in het deelvenster Bibliotheek Adobe-widgets > Shopify-knop en sleep de Shopify-knop naar het canvas van de webpagina.

3. Selecteer de Shopify-knop en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

ShopifyButtonOptions
  4. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

Shopify-naam

Voer een naam in voor uw Shopify-winkel. Als de URL van de winkel bijvoorbeeld musewidgets.shopify.com is, voert u musewidgets in.

Id('s) Shopify-collectie(s)

Geef de id op van uw Shopify-collectie(s).

5. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.