Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

U kunt in Adobe Muse video's toevoegen aan de achtergrond van een webpagina. Toegevoegde videoachtergronden zijn doorgaans ingesteld om automatisch te worden afgespeeld bij het laden van een pagina. Videoachtergronden kunnen webinhoud veel interessanter maken.

Met de widget Background Video van Adobe Muse kunt u met slechts enkele klikken een videoachtergrond aan een webpagina toevoegen. De widget kan volledig worden geconfigureerd en vereist dat u de URL van een YouTube- of Vimeo-video opgeeft.

De widget Background Video downloaden

1. Klik op de knop Get This Widget (Deze widget downloaden).

De widget Background Video wordt naar uw standaardmap Downloads gedownload. De map Downloads kan anders zijn geconfigureerd, afhankelijk van de browser die u hebt gebruikt om de widget te downloaden en het besturingssysteem op uw computer.

Een videoachtergrond toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om een videoachtergrond aan een webpagina toe te voegen:

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de widget Background Video.

Ga voor informatie over het downloaden van de widget Background Video naar De widget Background Video downloaden.

2. Selecteer Background Video > Background Video in het deelvenster Bibliotheek en sleep de widget naar het canvas van de webpagina.

3. Selecteer de widget Background Video en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

Opties voor de widget Background Video
  4. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

URL van YouTube/Vimeo-video

Geef de URL op van de Vimeo- of YouTube-video die u als de videoachtergrond wilt toevoegen. Zorg ervoor dat u de volledige URL naar het veld voor de URL van de video kopieert.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=8eDuupJ9Uus.

Audiovolume

Geef het audiovolume op voor de videoachtergrond. Als u de audio wilt dempen, stelt u het volume in op nul.

Video verbergen (ontwerpfase)

Hiermee kunt u voorkomen dat de video wordt afgespeeld wanneer u de site ontwerpt of er een voorbeeld van bekijkt. De optie Video verbergen is handig als u wijzigingen wilt aanbrengen aan de site en de voorvertoning en de videoachtergrond niet elke keer wilt laden.

Videobediening toestaan

U kunt besturingselementen voor het afspelen van de videoachtergrond inschakelen. De besturingselementen zijn zichtbaar wanneer een bezoeker de muis boven het videogebied plaatst.

HD gebruiken, indien mogelijk

YouTube en Vimeo bieden ondersteuning voor HD-video. Wanneer deze optie is geselecteerd, kan de widget op intelligente wijze bepalen of een HD- of SD-versie van de video wordt weergegeven.

Video herhalen

Geef op of u de video in een onophoudelijke lus wilt afspelen.

Advertenties verbergen

Laat de videoachtergrond inzoomen op het afspelen van de video en verberg eventuele advertentiebedekkingen.

5. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.