Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Webontwerpers sluiten vaak audiobestanden in op websites. Het toevoegen van audiobestanden aan een website is een eenvoudige manier voor musici om de aandacht op hun werk te vestigen. Bij het ontwerpen van websites met een muzikaal thema wordt audio soms opgenomen als achtergrondmuziek die perfect is afgestemd op het algemene thema van de site.

Met de widget Audio Player in Adobe Muse kunt u audiobestanden toevoegen aan uw websites en gebruikers in staat stellen het afspelen te bedienen. Wanneer de widget Audio Player naar het canvas van de webpagina wordt gesleept, voegt deze een skinbare audiospeler met afspeelknoppen toe. U kunt MP3-, OGG- of WAV-bestanden opnemen.

De widget Audio Player downloaden

1. Klik op de knop Get This Widget (Deze widget downloaden).

De widget Audio Player wordt naar uw standaardmap Downloads gedownload. De map Downloads kan anders geconfigureerd zijn, afhankelijk van de browser die u hebt gebruikt om de widget te downloaden en het besturingssysteem van uw computer.

Een audiospeler toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om audio toe te voegen aan uw website:

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de widget Audio Player.

Ga voor informatie over het downloaden van de widget Audio Player naar De widget Audio Player downloaden.

2. Selecteer Audio Player > Audio Player in het deelvenster Bibliotheek en sleep de widget naar het canvas van de webpagina.

3. Selecteer de widget Audio Player en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

AudioPlayer
  4. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

MP3 gebruiken, OGG gebruiken, WAV gebruiken

Kies de bestandsindeling voor de audio die u wilt opnemen. U kunt MP3-, OGG- of WAV-bestanden gebruiken.

Audiobestanden

Klik op Bestand toevoegen voor de bestandsindeling om naar de locatie te bladeren en selecteer het audiobestand dat u aan de webpagina wilt toevoegen.

Achtergrond transparant maken

Geef op of u de achtergrond van de audiospeler transparant wilt maken.

De Audio Player opmaken

Gebruik de kleurkiezers om de volgende elementen van de Audio Player op te maken: Hoofdkleur, Scheidingslijnen sectie, Tekst en pictogrammen, Vorderingsbalk, Achtergrond vorderingsbalk en Zwevende knop.

5. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.