Creative Cloud Libraries in Adobe Muse

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de veelgestelde vragen over het einde van de levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Ontwerpmiddelen zijn een onmisbaar onderdeel bij het ontwerpen voor het web. Adobe biedt verschillende toepassingen en apps voor desktops en mobiele apparaten voor het maken van ontwerpmiddelen. Met desktoptoepassingen zoals Photoshop en Illustrator kunt u thuis of vanuit uw kantoor ontwerpmiddelen maken. Met mobiele apps kunt u altijd en overal middelen maken, zelfs onderweg. U kunt al deze middelen in Adobe Creative Cloud Libraries opslaan en dat gebruiken als een centrale opslagplaats zodat u de middelen altijd en overal weer kunt gebruiken. U kunt middelen blijven gebruiken, toevoegen, verwijderen en wijzigen, zelfs wanneer u offline bent. De volgende keer dat u verbinding hebt gemaakt, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd.

Met Creative Cloud Libraries kunt u creatieve middelen ook delen met uw team, medewerkers of met iedereen die de middelen voor hun projecten nodig heeft. Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie over Creative Cloud Libraries.

Adobe Muse is naadloos geïntegreerd met CC Libraries en Adobe Stock. U kunt kleuren en grafische middelen die in andere apps van Adobe zijn gemaakt, openen en opnieuw gebruiken via het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse. In dit deelvenster kunt u ook zoeken naar royaltyvrije Adobe Stock-afbeeldingen met hoge resolutie en deze afbeeldingen in uw projecten gebruiken. U kunt ook Stock-afbeeldingen aanschaffen en toevoegen aan uw CC Libraries voor toekomstig gebruik.

Bekijk deze video voor een overzicht van Creative Cloud Libraries in Adobe Muse.

Het deelvenster CC Libraries

In Adobe Muse zijn Creative Cloud Libraries beschikbaar in het deelvenster CC Libraries (Windows > CC Libraries). Het deelvenster CC Libraries wordt geopend in de standaardwerkruimte en in de werkruimte met alle deelvensters. Het deelvenster is gekoppeld aan de rechterkant van deze werkruimten.

Het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse
Deelvenster CC Libraries in Adobe Muse

A. Vervolgkeuzelijst Zoeken B. Pop-upmenu C. Pictogram Middelen verwijderen D. Pictogram Kleur toevoegen E. Pictogram Afbeelding toevoegen 

Als u op het pop-upmenu (B) in de rechterhoek van het deelvenster CC Libraries klikt, worden de volgende opties weergegeven:

  • Nieuwe bibliotheek maken: Hiermee maakt u Creative Cloud Libraries vanuit Adobe Muse.
  • Samenwerken: Hiermee kunt u uw bibliotheken delen met andere Creative Cloud-gebruikers die de gedeelde inhoud van de bibliotheek kunnen weergeven, bewerken en gebruiken.
  • Koppeling delen: Hiermee kunt u de koppeling naar uw bibliotheek openbaar of met specifieke Creative Cloud-gebruikers delen.
  • Naam <bibliotheek> wijzigen: Hiermee kunt u bibliotheken hernoemen.
  • <bibliotheek> verwijderen: Hiermee kunt u bibliotheken verwijderen.
  • Sorteren op datum: Hiermee sorteert u de middelen in uw bibliotheek op de datum waarop u ze hebt toegevoegd of gekocht.
  • Sorteren op naam: Hiermee sorteert u de middelen in uw bibliotheek op alfabetische volgorde.
  • Op website weergeven: Hiermee opent u alle middelen in uw bibliotheek in de standaardbrowser.

Als u middelen in CC Libraries wilt gebruiken, kunt u deze vanuit het deelvenster CC Libraries naar uw project slepen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de middelen klikken en de beschikbare opties gebruiken om de middelen te beheren. Zie Middelen gebruiken uit CC Libraries voor meer informatie.

Middelen toevoegen aan CC Libraries

Middelen toevoegen uit Adobe Stock

Via de Adobe Stock-service worden miljoenen royaltyvrije foto's, illustraties en afbeeldingen van hoge kwaliteit verkocht. Als u al middelen van de Adobe Stock-website hebt gekocht en die aan uw CC Libraries hebt toegevoegd, kunt u ze in Adobe Muse openen via het deelvenster CC Libraries.

Als u de afbeeldingen nog niet hebt gekocht, kunt u naar die afbeeldingen zoeken en ze vervolgens aanschaffen via het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse. Als u niet weet of u meteen een middel wilt aanschaffen, kunt u een voorvertonings- of watermerkafbeelding aan uw project toevoegen. Alle afbeeldingen met watermerk worden vervangen door de gelicentieerde afbeeldingen met hoge resolutie wanneer u de licenties hiervoor hebt aangeschaft.

Ga als volgt te werk als u vanuit Adobe Muse wilt zoeken naar Adobe Stock-middelen:

  1. Open het deelvenster CC Libraries (Venster > CC Libraries).

     

  2. Selecteer Adobe Stock in de vervolgkeuzelijst Zoeken.

    Zoeken in Adobe Stock
    Zoeken in Adobe Stock

  3. Typ in het zoekvak de naam van de afbeelding of een gedeelte van de naam. U kunt ook een algemeen thema typen, bijvoorbeeld 'tijd'.

    Ga op een van de volgende manieren te werk wanneer u een middel hebt gevonden dat u wilt gebruiken:

    • Koop direct een licentie en voeg het middel toe aan uw bibliotheek. U kunt vervolgens het middel vanuit het deelvenster naar uw project slepen.
    • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Voorvertoning opslaan in als u een voorvertoning zonder licentie (met watermerk) van het middel wilt toevoegen aan uw bibliotheek.

    Als u een voorvertoningsversie van een middel aan uw bibliotheek toevoegt, kunt u later alsnog een licentie voor het middel kopen.

    Als u een licentie op het middel wilt nemen, klikt u met de rechtermuisknop op het middel en kiest u Afbeelding kopen. Wanneer u licenties voor de afbeeldingen koopt, worden de afbeeldingen met watermerk vervangen door productieversies met hoge resolutie.

    Adobe Stock-afbeelding kopen of voorvertoning opslaan in CC Library
    Adobe Stock-afbeeldingen kopen of voorvertoning opslaan in uw bibliotheek

Middelen toevoegen uit andere Creative Cloud-toepassingen

U kunt middelen maken met andere Creative Cloud-toepassingen, zoals Photoshop of Capture, en de middelen in Adobe Muse opnieuw gebruiken. Voer de volgende procedure uit om middelen uit andere Creative Cloud-toepassingen toe te voegen:

  1. Open de toepassing waarin u uw middelen hebt gemaakt.

  2. Selecteer de middelen die u aan uw Creative Cloud Library wilt toevoegen. Sleep de middelen naar het deelvenster Bibliotheken.

    De middelen worden direct toegevoegd aan uw Creative Cloud Library. Wanneer u Adobe Muse opent, zijn deze middelen al beschikbaar in het deelvenster CC Libraries. U kunt vervolgens deze middelen in uw Adobe Muse-projecten gaan gebruiken.

    Opmerking:

    Wanneer u middelen die met Illustrator zijn gemaakt, importeert in Adobe Muse, blijven de getrouwheid en het webvriendelijke kenmerk van de vectorafbeeldingen behouden.

Animaties toevoegen uit Animate CC

U kunt animaties die zijn gemaakt met Animate CC met behulp van CC Libraries importeren in uw Adobe Muse-website. Maak animaties met Animate CC en voeg deze vervolgens toe aan CC Libraries. Wanneer u Adobe Muse opent, synchroniseert Creative Cloud automatisch de animatiebestanden in uw Creative Cloud Library. Vervolgens kunt u een animatie met één klik in uw Adobe Muse-site opnemen.

Neem de volgende stappen als u animaties wilt gebruiken in uw Adobe Muse-websites:

  1. Maak de vereiste animaties in Animate CC.

    Configureer de animatie-instellingen in Animate CC, zoals de grootte van de animatie en de instelling voor automatisch afspelen.

  2. Klik in het deelvenster CC Libraries van Animate CC op het plusteken om de animatie aan uw bibliotheek toe te voegen.

    Animaties toevoegen uit Animate CC
    Animaties toevoegen uit Animate CC

  3. Zorg ervoor dat het selectievakje Volledige animatie is ingeschakeld. Klik op Toevoegen.

  4. Sluit Animate CC af en open Adobe Muse.

    Wanneer u het deelvenster CC Libraries opent in Adobe Muse, ziet u het animatiebestand dat u hebt toegevoegd. U herkent animatiebestanden aan het label 'An'.

    Animaties in CC Libraries
    Animaties in Adobe Muse CC Libraries

  5. Als u de animatie in uw Adobe Muse-website wilt gebruiken, sleept u de animatie naar de ontwerpweergave.

    Als u de animatie als een gekoppeld middel wilt plaatsen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Gekoppelde plaatsen.

    Opmerking:

    Nadat u een animatie in uw sitelay-out hebt geplaatst, kunt u de grootte of andere eigenschappen van de animatie niet wijzigen vanuit Adobe Muse.

    U kunt het animatiebestand ook niet bewerken in Animate CC vanuit het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse CC. Als u dus met de rechtermuisknop op een animatiebestand klikt, kunt u niet de optie Bewerken kiezen.

     

Middelen toevoegen vanuit Adobe Muse aan CC Libraries

  1. Selecteer in het deelvenster van uw Adobe Muse-project het middel dat u aan CC Libraries wilt toevoegen.

  2. Voer een van de volgende handelingen uit:

    • Klik op het pictogram Afbeelding toevoegen (A) om een afbeelding toe te voegen aan CC Libraries.
    • Klik op het pictogram Kleur toevoegen (B) om een kleur toe te voegen aan CC Libraries.
    Kleur of afbeeldingen toevoegen aan CC Libraries
    Kleur of afbeeldingen toevoegen aan CC Libraries

    A. Pictogram Afbeelding toevoegen B. Pictogram Kleur toevoegen 

Middelen gebruiken in Adobe Muse

U kunt middelen, zoals kleuren, afbeeldingen en animaties, gebruiken via het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse.

U kunt grafische middelen en animaties maken vanuit andere Creative Cloud-apps en deze middelen gebruiken in uw Adobe Muse-projecten. U kunt bijvoorbeeld vectorafbeeldingen importeren die zijn gemaakt met Illustrator of Capture, en deze afbeeldingen gebruiken wanneer u websites maakt in Adobe Muse.

U kunt een kleur toevoegen uit Creative Cloud-toepassingen zoals Photoshop of Capture, en de kleur in uw Adobe Muse-projecten gebruiken. U kunt ook een kleur vanuit Adobe Muse toevoegen aan CC Libraries en deze kleur delen met andere Creative Cloud-gebruikers.

Zie Middelen toevoegen aan CC Libraries voor informatie over het toevoegen van middelen die zijn gemaakt met andere toepassingen.

Lees verder voor meer informatie over het gebruik van middelen in Creative Cloud Libraries.

Afbeeldingen en animaties gebruiken

U kunt grafische middelen en animaties gebruiken door ze als 'gekoppelde middelen' te importeren of door een kopie van de middelen te plaatsen.

  • Gekoppelde middelen: Wanneer u middelen als 'gekoppelde middelen' plaatst, worden ze aan het oorspronkelijke middel in de CC Library gekoppeld. Dus wanneer u het middel in de cloud wijzigt, worden alle instanties van het middel in uw Adobe Muse-projecten bijgewerkt.

Een gekoppeld middel is handig wanneer het op meerdere webpagina's of zelfs in meerdere projecten wordt gebruikt, bijvoorbeeld een bedrijfslogo. Als u het logo in de cloud wijzigt, worden alle instanties in al uw projecten bijgewerkt.

  • Gekopieerde middelen: Als u liever een afbeelding in uw project kopieert, kunt u dit doen met de optie Kopie plaatsen. In dit geval wordt het gekopieerde middel niet gekoppeld aan het oorspronkelijke middel. Het gekopieerde middel wordt niet bijgewerkt wanneer het oorspronkelijke middel in de Creative Cloud Library wordt gewijzigd.

U kunt animaties niet kopiëren, maar alleen plaatsen als gekoppelde middelen.

Opmerking:

Als u wilt dat uw gekoppelde middelen worden bijgewerkt in Adobe Muse, moet u controleren of u de meest recente versies van Photoshop en InDesign hebt geïnstalleerd.

Middelen importeren in Adobe Muse

Als u middelen in uw project wilt plaatsen, voert u een van de volgende handelingen uit in het deelvenster CC Libraries:

  • Sleep het middel vanuit het deelvenster CC Libraries naar de ontwerpweergave.
  • Klik met de rechtermuisknop op het middel en selecteer Gekoppelde plaatsen.
  • Klik met de rechtermuisknop op het middel en selecteer Kopie plaatsen. De optie Kopie plaatsen is niet beschikbaar voor animaties.
Gekoppelde middelen of kopieën van middelen plaatsen
Gekoppelde middelen of kopieën van middelen plaatsen

Opmerking:

Wanneer u Illustrator-bestanden via CC Libraries importeert, zet Adobe Muse de bestanden automatisch om in SVG om die compatibel voor het web te maken.

Wanneer u een grafisch middel als kopie plaatst en wanneer het oorspronkelijke middel is gewijzigd, geeft Adobe Muse aan dat u de verouderde middelen moet synchroniseren. U kunt niet-gesynchroniseerde middelen weergeven en deze middelen bijwerken via het deelvenster Middelen in Adobe Muse.

Lees verder om te weten hoe u middelen via het deelvenster Middelen kunt bijwerken.

Middelen bijwerken

Middelen zoals afbeeldingen of animaties zijn mogelijk niet meer gesynchroniseerd met de oorspronkelijke middelen in Creative Cloud wanneer u de oorspronkelijke middelen bewerkt of wijzigt. Wanneer u een project in Adobe Muse opent, detecteert de toepassing dat sommige van uw middelen niet meer gesynchroniseerd zijn. U kunt dan een dialoogvenster zien met daarin de vraag of u de middelen nu of later wilt bijwerken. Klik op Bijwerken om de middelen bij te werken.

Werk uw middelen bij met de oorspronkelijke middelen in Creative Cloud.
Synchroniseer uw middelen met de oorspronkelijke middelen in Creative Cloud.

U kunt ook het deelvenster Middelen in Adobe Muse gebruiken om Creative Cloud-middelen bij te werken en te synchroniseren.

  1. Open in uw Adobe Muse-project het deelvenster Middelen (Venster > Middelen).

    U ziet dat achter de naam van verouderde middelen een uitroepteken staat. Deze middelen moeten worden bijgewerkt met de oorspronkelijke middelen.

    Middelen bijwerken die verouderd zijn
    Werk de middelen bij die verouderd zijn.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het middel dat u wilt bijwerken en selecteer Middel bijwerken.

    De middelen bijwerken via het deelvenster Middelen
    Werk de middelen bij via het deelvenster Middelen.

    Het uitroepteken verdwijnt zodra het middel is bijgewerkt.

Middelen opnieuw koppelen

Als u de originele middelen verplaatst of de naam wijzigt nadat u middelen in uw Adobe Muse-project hebt geplaatst, worden de middelen beschouwd als ontbrekend. Wanneer u een project met ontbrekende middelen opent, geeft Adobe Muse het volgende dialoogvenster weer:

Uw ontbrekende middelen opnieuw koppelen
Koppel alle ontbrekende middelen opnieuw.

Als u middelen uit Creative Cloud Libraries opnieuw wilt koppelen, voert u de volgende stappen uit:

  1. Open het deelvenster Middelen (Venster > Middelen).

    Bekijk de ontbrekende middelen. Wanneer u de muis boven het middel houdt, ziet u de status "CC Libraries-middel ontbreekt", zoals u kunt zien in de volgende afbeelding.

    Koppel de ontbrekende middelen in CC Libraries opnieuw.
    Koppel de ontbrekende middelen vanuit CC Libraries opnieuw.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het middel en selecteer Opnieuw koppelen vanuit CC Libraries.

  3. Adobe Muse geeft een bericht weer met de vraag of u uw bestaande afbeeldingsmiddelen in CC Libraries opnieuw wilt koppelen. Selecteer het gewenste middel in het deelvenster CC Libraries en klik op Opnieuw koppelen.

    Middelen opnieuw koppelen vanuit CC Libraries
    Koppel middelen opnieuw vanuit CC Libraries.

    Als u middelen uit CC Libraries opnieuw wilt koppelen, kunt u ook met de rechtermuisknop klikken en Opnieuw koppelen vanuit CC Libraries selecteren.

    Animaties opnieuw koppelen vanuit CC Libraries
    Animaties opnieuw koppelen vanuit CC Libraries

    In het deelvenster Middelen wordt het ontbrekende middel met de oude naam of het oude pad vervangen door het nieuwe middel dat u opnieuw hebt gekoppeld.

Middelen bewerken in de oorspronkelijke toepassingen

U kunt Illustrator- en InDesign-middelen direct openen en bewerken in de respectievelijke toepassingen rechtstreeks vanuit Adobe Muse. Als u de bewerkte middelen hebt gebruikt als gekoppelde middelen in Adobe Muse-projecten, worden alle instanties van het middel automatisch bijgewerkt.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het middel en klik op Bewerken.

    Afhankelijk van het bestandstype wordt het middel geopend in Illustrator of InDesign. 

  2. Pas het middel naar wens aan en sla het op.

Afbeelding instellen als pagina- of browservulling

  1. Klik op de pagina waar u de browser- of paginavulling wilt instellen.

  2. Selecteer in het deelvenster CC Libraries de afbeelding die u als vulling wilt instellen.

  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en voer een van de volgende handelingen uit:

    • Klik op Instellen als paginavulling als u de afbeelding wilt instellen als een paginavulling.
    • Klik op Instellen als browservulling als u het middel wilt instellen als de achtergrondafbeelding in de browser.

     

    Afbeelding instellen als pagina- of browservulling
    Afbeeldingen instellen als pagina- of browservulling

    Als u meer wilt weten over pagina- en browservullingen, raadpleegt u Paginavulling en browservulling gebruiken in Adobe Muse.

Kleuren gebruiken

U kunt kleuren en kleurthema's vastleggen van apps zoals Capture CC en Color CC. Voeg deze kleuren toe aan uw bibliotheek met Creative Cloud Libraries en gebruik de kleuren in andere apps zoals Adobe Muse. U kunt de opgeslagen kleuren in uw CC Libraries gebruiken als:

  • Vulling of browservulling voor uw Adobe Muse-projecten.
  • Vulling of lijn voor een object in uw Adobe Muse-website.
  • Tekstkleur voor geselecteerde tekst.

U kunt ook kleurstalen die zijn opgeslagen met aangepaste namen vanuit CC Libraries toevoegen aan het deelvenster Stalen.

Instellen als vulling of achtergrondvulling

  1. Voer in het deelvenster van het Adobe Muse-project een van de volgende handelingen uit:

    • Selecteer het object of kader waarop u de lijn of vulling wilt toepassen.
    • Selecteer de pagina waarop u de achtergrondvulling wilt toepassen.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit in het deelvenster CC Libraries:

    • Klik met de rechtermuisknop op de kleur die u als vulling of lijn wilt toepassen en selecteer Kleur instellen.
    • Klik op de kleur die u als vulling wilt toepassen.

    Afhankelijk van uw handeling heeft het geselecteerde object de gekozen kleur als lijn of vulling. Of de volledige pagina wordt gevuld met de gekozen kleur.

U kunt kleuren ook bewerken in het deelvenster CC Libraries. Klik met de rechtermuisknop op de kleur en klik op Bewerken om een kleur te bewerken.  Selecteer een nieuwe kleur in het dialoogvenster Kleurkiezer en klik op OK.

In het dialoogvenster Kleurkiezer kunt u een bestaande kleur ook hernoemen.

Opmerking:

Houd de muis boven een kleur om de naam en de hexadecimale code van de kleur weer te geven.

Instellen als tekstkleur

  1. Selecteer de tekst waarop u de kleur wilt toepassen.

  2. Selecteer in het deelvenster CC Libraries de kleur die u wilt toepassen.

Toevoegen aan het deelvenster Stalen

U kunt kleuren uit uw CC Library toevoegen als stalen met aangepaste namen in het deelvenster Stalen. Verder kunt u tegelijkertijd ook meerdere kleuren toevoegen aan het deelvenster Stalen.

  1. Klik in het deelvenster CC Libraries met de rechtermuisknop op de kleur die u aan het deelvenster Stalen wilt toevoegen.

  2. Klik op Toevoegen aan stalen.

  3. Om meerdere kleuren aan het deelvenster Stalen toe te voegen, drukt u op Shift en selecteert u de kleuren. Vervolgens klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Toevoegen aan stalen.

Creative Cloud Libraries en middelen beheren

Middelen kopiëren en verplaatsen

  1. Selecteer in het deelvenster CC Libraries een of meer middelen die u wilt verplaatsen of kopiëren.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het middel en voer een van de volgende handelingen uit:

    • Kies Kopiëren naar en selecteer de bibliotheek waarnaar u het middel wilt kopiëren.
    • Kies Verplaatsen naar en selecteer de bibliotheek waarnaar u het middel wilt verplaatsen.

Middelen hernoemen

U kunt de middelen ook hernoemen in het deelvenster CC Libraries. Als u een middel wilt hernoemen, klikt u met de rechtermuisknop op het middel en klikt u op Naam wijzigen.

Middelen verwijderen uit bibliotheek

  1. Klik in het deelvenster CC Libraries met de rechtermuisknop op het middel dat u wilt verwijderen.

  2. Klik op Verwijderen.

Een Creative Cloud Library toevoegen

U kunt meerdere bibliotheken maken om uw middelen te ordenen. De bibliotheken die u maakt, worden weergegeven in het deelvenster CC Libraries in Adobe Muse.

  1. Klik op de vervolgkeuzelijst in het deelvenster CC Libraries en selecteer Nieuwe bibliotheek maken.

    Nieuwe CC Library maken
    Creative Cloud Libraries maken

  2. Typ een naam voor de bibliotheek en klik op Maken.

    Een nieuwe CC Library maken
    Nieuwe Creative Cloud Libraries maken

De naam van een Creative Cloud Library wijzigen

  1. Selecteer in het deelvenster CC Libraries de bibliotheek waarvan u de naam wilt wijzigen.

  2. Klik op het pop-upmenu in de rechterhoek van het deelvenster CC Libraries en selecteer Naam <bibliotheek> wijzigen.

    De naam van een Creative Cloud Library wijzigen
    De naam van een Creative Cloud Library wijzigen

  3. Voer de nieuwe naam voor uw bibliotheek in en klik op Naam wijzigen.

Een Creative Cloud Library verwijderen

  1. Selecteer in het deelvenster CC Libraries de bibliotheek die u wilt verwijderen.

  2. Klik op het pop-upmenu in de rechterhoek van het deelvenster CC Libraries en selecteer <bibliotheek> verwijderen.

    Een Creative Cloud Library verwijderen
    Een Creative Cloud Library verwijderen

  3. Klik in het bevestigingsvenster voor verwijderen op Verwijderen.

Creative Cloud Libraries delen

U kunt uw bibliotheken delen met andere gebruikers van Creative Cloud om de inhoud van een gedeelde bibliotheek weer te geven, te bewerken en te gebruiken.

Opmerking:

Als een Creative Cloud-lid een bibliotheek met u deelt, kunt u die weer met andere Creative Cloud-gebruikers delen.

  1. Klik in het deelvenster CC Libraries op het pop-upmenu in de rechterhoek van het deelvenster CC Libraries en kies Samenwerken.

    Creative Cloud Libraries delen
    Creative Cloud Libraries delen

  2. Typ in de weergegeven browserpagina een e-mailadres en desgewenst een bericht voor de persoon met wie u de bibliotheek wilt delen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account