Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Opmerking:

Adobe stopt op 26 maart 2020 met de hosting van bestaande sites op Business Catalyst. Na 26 maart 2020 kunt u geen Business Catalyst-testsites of betaalde Business Catalyst-sites meer bewerken met behulp van In-Browser Editing. Zie Aankondiging einde van levensduur voor Business Catalyst voor gedetailleerde informatie over einde van levensduur voor Business Catalyst.

Met In-Browser Editing kunt u eenvoudig de inhoud van uw site bijwerken in een webbrowser. Of u nu onderweg een wijziging in uw website moet aanbrengen of klanten en andere websitemedewerkers de mogelijkheid wilt bieden om hun inhoud gemakkelijk te bewerken, met In-Browser Editing kan het proces zonder problemen verlopen.

Wat kan ik bewerken met In-Browser Editing?

Met In-Browser Editing kunt u tekstinhoud bewerken en alle afbeeldingen vervangen, behalve de volgende elementen:

• Stramienpagina-inhoud
  • Tekst in verticale richting
  • Afbeeldingen die zijn ingesteld als achtergrondvulling in rechthoeken, afbeeldingskaders en widgets
  • Presentatietellers
  • Knoppen voor het verzenden van formulieren
  • Dynamisch gegenereerde menulabels (in Menu-widgets niet ingesteld op Handmatig)
  • Items op gerasterde pagina's: hieronder vallen afbeeldingen waarop afgeronde hoeken, schuine randen, gloed binnen of rotatie is toegepast, tekstkaders waarin systeemlettertypen worden gebruikt en geroteerde tekstkaders waarop effecten zijn toegepast.

Opmerking:

Hoewel tekstinhoud bewerkbaar is, kan de opmaak van de desbetreffende tekst niet worden gewijzigd. Afbeeldingen kunnen alleen worden vervangen en niet worden toegevoegd of verwijderd.

In-Browser Editing inschakelen in Adobe Muse

Zorg er eerst voor dat In-Browser Editing voor uw site is ingeschakeld in het venster Site-eigenschappen.

1. Klik op Bestand > Site-eigenschappen. Klik op het tabblad Geavanceerd en controleer of de optie In-Browser Editing inschakelen is ingeschakeld.

Site-eigenschappen
  2. Upload uw site naar een FTP-host.

Gebruik de ingebouwde functie Uploaden naar FTP-host in Adobe Muse door Bestand > Uploaden naar FTP-host te kiezen. Zie Uploaden naar FTP-host voor instructies.

Sla uw .muse-bestand op nadat u Uploaden naar FTP-host hebt gekozen. Uw site kan dan later worden gesynchroniseerd met de wijzigingen die zijn aangebracht met In-Browser Editing.

Aanmelden bij In-Browser Editing

De volgende sectie bevat een overzicht van de stappen die u kunt volgen om een Adobe Muse-site bij te werken met gebruik van In-Browser Editing.

Lees verder om te weten hoe u de inhoud van een Adobe Muse-website kunt bewerken met In-Browser Editing.

1. Ga naar http://inbrowserediting.adobe.com en voer de domeinnaam (de URL) in van de site die u wilt bewerken.

In-Browser Editing

Opmerking:

Adobe raadt u aan de site voor In-Browser Editing alleen te openen via het HTTPS-protocol (en niet via HTTP). Dan moet u uw aanmeldingsgegevens invoeren en gebruikt u de functie In-Browser Editing via een beveiligde verbinding.

2. Meld u aan met uw aanmeldingsgegevens.

Aanmeldingsvenster

Nadat u bent aangemeld, ziet u de startpagina van de website en de navigatiebalk voor In-Browser Editing boven in het scherm.

Startpagina van In-Browser Editing
    Aanmelden bij In-Browser Editing om de startpagina weer te geven

Tekstinhoud en afbeeldingen bewerken met In-Browser Editing

U kunt tekst ook rechtstreeks in de browser bewerken met In-Browser Editing. U kunt niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen, afbeeldingen in tekst en hyperlinks bewerken.

Lees verder om te weten hoe u snel de inhoud van een Adobe Muse-website kunt bewerken.

Tekst bewerken

U kunt tekst ook gemakkelijk in de browser bewerken met In-Browser Editing. Nadat u zich hebt aangemeld bij In-Browser Editing, selecteert u gewoon de tekst die u wilt bewerken en begint u de nieuwe tekst te typen.

Als u klaar bent, ziet u meteen hoe uw wijzigingen eruitzien in dezelfde browser. Als u een responsieve site maakt, bekijkt u een voorvertoning van de wijzigingen bij alle breekpunten. Als u een site met alternatieve lay-outs maakt, bekijkt u een voorvertoning van de wijziging op elk apparaat.

Tekst inline bewerken
Tekst inline bewerken met In-Browser Editing

Afbeeldingen en afbeeldingen in tekst bewerken

1. Klik op de afbeelding die u wilt bewerken of klik op het tekstkader en vervolgens op de afbeelding die u wilt bewerken in dat kader.

2. Klik op Afbeelding bewerken.

Afbeeldingen bewerken met In-Browser Editing
    Afbeeldingen bewerken met In-Browser Editing

Afbeeldingen in tekst bewerken
    Afbeeldingen in een tekstkader bewerken

3. Kies in het pop-upvak dat wordt geopend een bestaand bestand dat aan uw site is gekoppeld. Anders kunt u een afbeelding van uw computer uploaden door op Foto uploaden te klikken.

Een afbeelding kiezen die u wilt uploaden
    Een afbeelding selecteren die u wilt vervangen

Dit dialoogvenster bevat ook de optie om knopinfotekst voor de afbeelding toe te voegen of te bewerken.

4. Klik op nadat u een foto hebt geselecteerd.

De oude afbeelding wordt vervangen door de afbeelding die u hebt gekozen.

Wanneer u een afbeelding vervangt, wordt het formaat van de geselecteerde nieuwe afbeelding aangepast, zodat de afbeelding past in de ruimte die werd ingenomen door de oorspronkelijke afbeelding. Als de nieuwe afbeelding een andere hoogte-breedteverhouding heeft dan de oorspronkelijke afbeelding, wordt de ruimte die door de oorspronkelijke afbeelding werd ingenomen niet volledig gevuld. Dit kan gevolgen hebben voor de visuele lay-out van uw pagina. Daarom wordt u geadviseerd een bestaande afbeelding alleen te vervangen door een afbeelding met dezelfde afmetingen of door een grotere afbeelding met dezelfde verhouding tussen breedte en hoogte.

Als de resolutie voor uw site is ingesteld op HiDPI en de vervangingsafbeelding voldoende gegevens bevat voor een 2x-afbeelding, dan wordt met In-Browser Editing zowel een 1x- als een 2x-versie van de afbeelding opgeslagen voor weergave op HiDPI-schermen. Ga voor meer informatie over het maken van middelen voor HiDPI naar HiDPI-websites maken in Muse.

Hyperlinks invoegen en bewerken in een Adobe Muse-site

U kunt verschillende soorten hyperlinks op een webpagina bewerken, zoals externe koppelingen, mailto-koppelingen, koppelingen naar andere pagina's van de website, downloadbare bestanden, enz. Lees verder voor meer informatie over het bewerken van hyperlinks met In-Browser Editing.

Koppelingen invoegen met In-Browser Editing

U kunt hyperlinks toevoegen of invoegen met de knop Koppeling toevoegen in In-Browser Editing. Volg deze procedure om koppelingen voor uw Adobe Muse-site zowel in te voegen als bij te werken.

1. Klik op de tekst waar u de koppeling wilt toevoegen.

2. Klik op Koppeling toevoegen.

Optie Koppeling invoegen
    Hyperlinks invoegen met In-Browser Editing

3. In het dialoogvenster Koppeling invoegen kunt u een keuze maken uit de volgende typen doelen die u aan de koppeling kunt toevoegen:

• Pagina's: Selecteer het tabblad Pagina's en selecteer in de vervolgkeuzelijst Een pagina selecteren de pagina waarnaar u wilt koppelen.
    • Extern: Selecteer het tabblad Extern en geef een functionele URL op in het veld Externe koppeling.
    • Telefoonnummer: Selecteer het tabblad Telefoonnummer en voer het telefoonnummer in.
    • Bestanden: Selecteer het tabblad Bestanden en kies een bestaand bestand of blader naar het bestand dat u wilt uploaden.
    • E-mailadres: Selecteer het tabblad E-mailadres en voer het gewenste e-mailadres in.
    U hebt daarnaast de mogelijkheid om voor alle doeltypen knopinfo in te voeren en u kunt gebruikers in staat stellen de koppeling in een nieuw venster te openen.
    Het dialoogvenster Koppeling invoegen
    Het dialoogvenster Koppeling invoegen in In-Browser Editing

4. Klik op OK om de hyperlink in te voegen.

Een externe koppeling bewerken

1. Klik op de hyperlink die u wilt bewerken.

2. Klik in het pop-upmenu op het symbool Pen.

Knop Koppeling bewerken
    Externe koppelingen bewerken in In-Browser Editing.

3. Selecteer in het dialoogvenster Koppeling bewerken het tabblad Extern. Geef een volledig functionele URL op. Zorg dat de URL niet verbroken is en dat de doelwebpagina openbaar toegankelijk is.

Het tabblad Extern van het dialoogvenster Koppeling bewerken
    Geef de nieuwe koppeling op in het dialoogvenster Hyperlink bewerken.

4. U kunt de volgende gegevens desgewenst opgeven:

• Knopinfo: Geef een zinvolle beschrijving van de doelpagina op.
    • Openen in een nieuw venster: Hiermee kan de koppeling desgewenst in een venster worden geopend.
  5. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Voer stap 1 tot en met 4 uit voor het bewerken van externe hyperlinks die zijn toegepast op tekst, tekst in geneste tekstkaders, labels in presentatiewidgets, aangepaste koppelingen, afbeeldingen, enz.

Een interne koppeling bewerken om te laten wijzen naar een andere pagina of een anker

1. Klik op de hyperlink die u wilt bewerken.

2. Klik in het pop-upmenu dat vóór de koppeling wordt weergegeven op het symbool Pen.

Interne koppelingen bewerken
    Een interne koppeling bewerken om te laten wijzen naar een andere pagina

3. Selecteer het tabblad Pagina's in het dialoogvenster Koppeling bewerken. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Een pagina of anker selecteren de interne pagina of het anker waarnaar u een koppeling wilt maken.

Dialoogvenster Koppeling bewerken waarin Pagina's is geselecteerd
    Interne koppelingen naar pagina's bewerken

Ankers worden aangegeven met het woord "Anker" dat volgt na de paginanaam. U kunt een koppeling maken naar een anker op dezelfde pagina of op een andere pagina op de website.

4. U kunt de volgende gegevens desgewenst opgeven:

• Knopinfo: Geef een zinvolle beschrijving van de doelpagina op.
    • Openen in een nieuw venster: Hiermee kan de koppeling desgewenst in een venster worden geopend.
  5. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Hyperlink bewerken om telefoonnummer te wijzigen

1. Klik op de koppeling die u wilt bewerken.

2. Klik in het pop-upmenu dat vóór de koppeling wordt weergegeven op het symbool Pen.

Op het symbool Pen klikken
    Op het symbool Pen klikken

3. Selecteer het tabblad Telefoonnummer in het dialoogvenster Koppeling bewerken. Typ het nieuwe telefoonnummer in het veld Telefoonnummer.

Telefoonnummer selecteren
    Koppelingen naar Telefoonnummer bewerken

4. U kunt de volgende gegevens desgewenst opgeven:

• Knopinfo: Geef een zinvolle beschrijving voor de knopinfo op.
    • Openen in een nieuw venster: Hiermee kan de koppeling desgewenst in een venster worden geopend.
  5. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Hyperlink bewerken om e-mailadres bij te werken

1. Klik op de hyperlink die u wilt bewerken. Er verschijnt dan een pop-upvenster dat aangeeft dat de koppeling kan worden bewerkt.

2. Klik op het symbool Pen.

Op het symbool Pen klikken
    Klik op het symbool Pen.

3. Selecteer het tabblad E-mailadres in het dialoogvenster Koppeling bewerken. Typ het nieuwe e-mailadres in het veld E-mailadres.

E-mailadres selecteren
    E-mailhyperlinks bewerken

4. U kunt de volgende gegevens desgewenst opgeven:

• Knopinfo: Geef een zinvolle beschrijving voor de knopinfo op.
    • Openen in een nieuw venster: Hiermee kan de koppeling desgewenst in een venster worden geopend.
  5. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Downloadbare bestanden bewerken met In-Browser Editing

Bij het ontwerpen van websites is het gebruikelijk om koppelingen te maken naar downloadbare bestanden, zoals PDF's, installatiebestanden, video's, audiobestanden, enz.

Met In-Browser Editing kunt u een bestand instellen als doel voor een hyperlink die eruit kan zien als tekst, een vorm of een afbeelding op uw Adobe Muse-site. De maximale bestandsgrootte is 50 MB.

U kunt bestanden uploaden via In-Browser Editing. Wanneer u een bestand uploadt, moet de bestandsnaam uniek zijn. Als u een bestand uploadt dat dezelfde naam heeft als een bestaand bestand, wordt u gevraagd om de bestandsnaam te wijzigen.

1. Klik op de koppeling die u wilt bewerken.

2. Klik in het pop-upmenu dat wordt weergegeven op het symbool Pen.

Op het symbool Pen klikken
    Op het symbool Pen klikken

3. Selecteer het tabblad Bestand in het dialoogvenster Koppeling bewerken.

Dialoogvenster Koppeling bewerken waarin Bestand is geselecteerd
    Downloadbare bestanden uploaden en bijwerken

4. Kies een bestaand bestand in de vervolgkeuzelijst of klik op Bladeren om naar een bestand op uw computer te navigeren en dit te openen.

5. U kunt de volgende gegevens desgewenst opgeven:

• Knopinfo: Geef een zinvolle beschrijving voor de knopinfo op.
    • Openen in een nieuw venster: Hiermee kan de koppeling desgewenst in een venster worden geopend.
  6. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Uw wijzigingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren

Telkens als u uw inhoud, afbeeldingen of koppelingen bijwerkt, kunt u de wijzigingen onmiddellijk ongedaan maken of opnieuw uitvoeren.

• Klik op als u de wijziging ongedaan wilt maken.
  • Klik op als u de wijziging opnieuw wilt uitvoeren.

Als u al uw wijzigingen wilt behouden, bekijkt u een voorvertoning van uw wijzigingen bij andere breekpunten of op andere apparaten.

Wijzigingen voorvertonen en publiceren

Terwijl u bewerkingen uitvoert met In-Browser Editing, kunt u een voorvertoning van uw wijzigingen bekijken in uw browser. Het is belangrijk dat u een voorvertoning van uw wijzigingen bekijkt voordat u uw wijzigingen publiceert.

Als uw site met een responsieve lay-out is gemaakt, kunt u een voorvertoning van uw wijzigingen bekijken met behulp van de vervolgkeuzelijst voor breekpunten.

In-Browser Editing voor responsieve lay-outs
In-Browser Editing-voorvertoning voor responsieve lay-outs

U kunt elk breekpunt selecteren en een voorvertoning van uw wijzigingen bij dat breekpunt bekijken. Zo zal uw bijgewerkte lay-out eruitzien bij de overeenkomstige browserbreedte.

Als de site echter met alternatieve lay-outs is gemaakt, kunt u een voorvertoning van uw wijzigingen weergeven via de vervolgkeuzelijst voor apparaten. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het apparaat waarvoor u een voorvertoning van de wijzigingen wilt weergeven.

De apparaatvoorvertoning voor alternatieve lay-outs bekijken
In-Browser Editing-voorvertoning voor alternatieve lay-outs

Als u al uw wijzigingen wilt behouden, klikt u op Publiceren op de bovenste navigatiebalk om de wijzigingen vast te leggen en deze weer te geven op uw live site. Als u niet tevreden bent met het resultaat, kunt u de wijzigingen altijd negeren. De inhoud van uw site wordt dan weer ingesteld op de versie van de laatste publicatie.

In-browser bewerkingen synchroniseren

Wanneer wijzigingen in de live site zijn aangebracht via In-Browser Editing, bevat uw lokale .muse-bestand niet meer dezelfde inhoud als de live site.

Voer de volgende stappen uit om de wijzigingen die u via In-Browser Editing hebt aangebracht, te synchroniseren met uw Muse-bestand.

1. Start Adobe Muse en open het .muse-bestand van de site.

2. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven om aan te geven dat de live site is gewijzigd. Klik op Controleren om het venster Wijzigingen controleren en samenvoegen te openen.

3. De interface voor Wijzigingen controleren en samenvoegen wordt gemarkeerd en u kunt elke wijziging controleren. Nieuwe inhoud wordt groen gemarkeerd en items die zijn verwijderd, worden rood aangegeven. Schakel het selectievakje Voorvertoning weergeven op pagina in en uit om de versie met wijzigingen op de live site te vergelijken met het lokale .muse-bestand.

4. Gebruik de opties in de vervolgkeuzelijst (Niet samenvoegen of In Muse samenvoegen) om de specifieke wijziging of alle wijzigingen te weigeren of te accepteren.

Opmerking:

Als u de wijzigingen niet samenvoegt, worden de wijzigingen die u op de live site hebt toegepast overschreven wanneer u het .muse-bestand de volgende keer uploadt.

Problemen met In-Browser Editing oplossen

Bij problemen met In-Browser Editing controleert u de lijst met Veelvoorkomende problemen. Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact met ons op.