Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Responsief webontwerp is een manier om websites te maken die op een groot aantal apparaten, van computerbeeldschermen tot schermen van mobiele telefoons, kunnen worden weergegeven. Met Adobe Muse kunt u responsieve websites maken voor elke schermgrootte, zonder code te hoeven schrijven. Met een responsieve lay-out kunnen gebruikers consistent op uw website surfen.

In vorige versies van Adobe Muse gebruikte u alternatieve lay-outs om een site te maken. Met de introductie van responsieve lay-outs hoeft u slechts één .muse-bestand voor alle apparaten bij te houden.

Doordat websites specifiek voor mobiele apparaten steeds populairder worden, bespaart een responsieve lay-out kosten, tijd en moeite. Bovendien hebt u ook de mogelijkheid om uw pagina-ontwerp aan te passen met specifieke breekpunten. Mobiele sites zijn in de toekomst aan de orde van de dag. Responsieve, mobiele sites staan hoger in zoekresultaten en deze sites hebben een betere SEO in zoekopdrachten vanaf zowel mobiele apparaten als computers.

Omdat technologie en apparaten constant worden verbeterd, wordt een responsieve lay-out cruciaal. Lees verder om te weten te komen hoe u een responsieve site kunt maken en ontwerpen, of hoe u in Adobe Muse van een alternatieve lay-out naar een responsieve lay-out migreert.

Breekpunten

Met breekpunten in een responsieve lay-outs kunt u verschillende lay-outs voor verschillende browserbreedten definiëren. Breekpunten vertegenwoordigen een browserbreedte in pixels die wordt bepaald door minimale, maximale of min/max-waarden. De weergave van uw ontwerp bij elk breekpunt is wat uw gebruikers zien bij de desbetreffende browserbreedte. Met behulp van breekpunten kunt u uw ontwerp in verschillende browserbreedten visualiseren en testen hoe de objecten op een pagina reageren op wijzigingen in browserbreedten.

De breekpuntbalk bevindt zich net onder de liniaal en geeft alle breekpunten op een pagina weer.

Breekpuntbalk
A. Breekpuntbalk B. Actief breekpunt C. Scrubber

U kunt de bijbehorende browserbreedte en paginagrootte bekijken door de muis boven de breekpuntbalk te houden.

Wanneer u op een breekpunt klikt, wordt het actieve breekpunt gemarkeerd met een kleur. De andere breekpunten worden grijs weergegeven. U kunt de kleur van breekpunten bekijken en wijzigen via Eigenschappen breekpunt (klik met de rechtermuisknop op het breekpunt en kies Eigenschappen breekpunt).

Eigenschappen breekpunt