Leer hoe u sociale inhoud zoals Facebook Like, Facebook Share, Tweet, Google Maps en YouTube, kunt toevoegen aan uw Adobe Muse-websites.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Met sociale widgets in Adobe Muse kunt u snel en gemakkelijk tools toevoegen aan uw website om content te delen en te volgen via sociale media. U kunt met één klik sociale tools als Facebook Like, Google Maps en Tweets toevoegen.  Adobe Muse ondersteunt de volgende sociale widgets:

• Adobe Muse-badge
  • Facebook: leuk vinden
  • Facebook: volgen
  • Facebook: reacties
  • Google Maps
  • Google+
  • LinkedIn
  • PayPal
  • Pinterest
  • Twitter: volgen
  • Twitter: tweeten
  • Vimeo
  • YouTube

Om een widget aan uw pagina toe te voegen, sleept en plaatst u de widget van Venster > Widget-bibliotheek > Sociaal. Lees het volgende artikel voor meer informatie over het toevoegen en configureren van sociale widgets.

Een sociale widget toevoegen

Sociale widgets bieden een eenvoudige manier om aangepaste HTML te configureren en deze in te sluiten in uw Adobe Muse-pagina's. De meeste webwidgets bieden functionaliteit die ook beschikbaar is door HTML van websites van derden in te sluiten. U kunt tijd besparen door de webinhoud in Adobe Muse toe te voegen en te configureren, in plaats van de code buiten de toepassing te genereren en als ingesloten HTML in Adobe Muse te plakken.

Om een sociale widget aan uw Adobe Muse-pagina toe te voegen, volgt u de onderstaande stappen:

1. Open de pagina waaraan u de sociale widgets wilt toevoegen. Klik op Venster > Widget-bibliotheek en klik op Sociaal.

De volledige lijst met sociale widgets wordt weergegeven.

Sociale widgets in Adobe Muse
    Sociale widgets in Adobe Muse
  2. Sleep de sociale widget die u wilt toevoegen en plaats de widget met de tool Selecteren in de lay-out.

Sleep en plaats de sociale widget in de Ontwerpweergave.
    Sleep en plaats de sociale widget in de Ontwerpweergave.
  3. Met de tool Selecteren kunt u de geselecteerde widget transformeren door de handgrepen te slepen. U kunt ook op het middelpunt van de widget klikken en dit slepen om de widget naast de andere site-elementen te plaatsen.

4. Let op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. Klik op deze pijl om het deelvenster Opties te openen. In dit deelvenster kunt u sociale widgets configureren.

U kunt het deelvenster Opties op elk gewenst moment openen door te klikken op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget, terwijl de widget is geselecteerd.

Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget.
    Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget.

Lees de volgende procedure voor meer informatie over het configureren van de sociale widgets.

Sociale widgets configureren

Nu u sociale widgets hebt toegevoegd aan uw pagina, bestaat de volgende stap uit het naar wens configureren van deze widgets. Raadpleeg de volgende procedure voor meer informatie over het configureren van de sociale widgets in Adobe Muse.

1. Om de Adobe Muse-badge te configureren, sleept en plaatst u de widget van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. Selecteer Licht of Donker in het veld Kleurenschema.

De widget Adobe Muse-badge configureren
    De widget Adobe Muse-badge configureren
  2. Met de widget Facebook Like kunt u een 'vind-ik-leuk'-vakje toevoegen waar bezoekers de aan de site gerelateerde Facebook-pagina kunnen bekijken. Om deze widget te configureren, sleept en plaatst u de widget Facebook Like van de Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. U kunt de volgende opties configureren:

• Actie: selecteer Leuk vinden of Aanbevelen in dit veld. Op basis van uw selectie wordt het aantal vind-ik-leuks of het aantal aanbevelingen weergegeven.
    • Lay-out: u kunt in dit veld kiezen voor standaard, het aantal in een knop of het aantal in een vak. Als u de standaardlay-out kiest, wordt het aantal vind-ik-leuks weergegeven met een tekst om gebruikers aan te moedigen zich aan te melden. Als u het aantal in een knop selecteert, wordt alleen het aantal vind-ik-leuks of aanbevelingen weergegeven. Het aantal in een vak geeft het aantal vind-ik-leuks of aanbevelingen als een vierkant vakje weer.
    • Kleurenschema: selecteer een licht of donker kleurenschema voor deze widget.
    • URL om leuk te vinden: hierin typt u de URL die een bezoeker leuk kan vinden. Selecteer het selectievakje Huidige pagina als u wilt dat een bezoeker de huidige pagina van de live site leuk vindt.
    • Verzenden tonen: schakel dit selectievakje in als u naast Leuk vinden of Aanbevelen ook de knop Delen wilt weergeven.
    De widget Facebook Like configureren
    De widget Facebook Like configureren
  3. Om de widget Facebook: volgen te configureren, sleept en plaatst u de widget van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. U kunt daarna de volgende opties configureren:

• Lay-out: selecteer standaard, het aantal in een knop of het aantal in een vak om te configureren hoe u de widget op de site wilt weergeven.
    • Kleurenschema: selecteer een licht of donker thema voor de widget.
    • Profiel-URL: specificeer de URL van het Facebook-profiel die een bezoeker moet volgen.
    De widget Facebook: volgen configureren
    De widget Facebook: volgen configureren
  4. Om de widget Facebook: reacties te configureren, sleept en plaatst u de widget van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. In het deelvenster Opties kunt u de volgende opties configureren:

• Mobiele interface tonen: schakel dit selectievakje in voor een andere lay-out van de widget die geschikt is voor mobiele schermen.
    • Kleurenschema: selecteer een licht of donker kleurenschema voor deze widget.
    • Sorteren op: selecteer de optie Sorteren op om reacties op basis van datum (oudste of nieuwste) of op basis van sociale relevantie te rangschikken.
    • Aantal berichten: hiermee specificeert u het aantal berichten dat u op de site wilt weergeven.
    • URL voor berichten: hiermee specificeert u de URL waarop bezoekers berichten achterlaten. Om de huidige Adobe Muse-pagina als URL te gebruiken, selecteert u het selectievakje Huidige pagina.
    De widget Facebook: reacties configureren
    De widget Facebook: reacties configureren
  5. Om Google Maps te configureren, sleept en plaatst u de widget Google Maps van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget Google Maps. In het deelvenster Opties kunt u de volgende instellingen configureren:

• Adres: voeg het adres toe om het weergegeven gebied te specificeren.
    • Kaartsoort: selecteer Wegenkaart of Satelliet om de wegenkaart of de Google Earth-satelliet te bekijken. U kunt ook Hybride of Terrein als kaartsoort selecteren.
    • Pininfo uitvouwen: schakel dit selectievakje in om het infovenster weer te geven wanneer een gebruiker op een markering op de kaart klikt.
    • Zoomniveau: stel het zoomniveau in voor Google Maps.
    De widget Google Maps configureren
    De widget Google Maps configureren
  6. Om de widget Google+ te configureren, sleept en plaatst u de widget in de Ontwerpweergave. Open het deelvenster Opties door op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget te klikken. U kunt daarna de volgende opties configureren:

• Grootte: kies de grootte van de widget en hoe deze op de live site moet worden weergegeven. Kies een klein, middelgroot of standaardformaat.
    • Notitie: selecteer de positie waar u de markeringstekst bij deze widget wilt weergeven. U kunt de aantekening inline of als een bubbel plaatsen, of voor geen notitie kiezen.
    • URL: hiermee specificeert u de URL waar u bezoekers heen wilt leiden als ze op deze widget klikken. Typ de URL van de bestemming in dit veld of selecteer het selectievakje Huidige pagina als u wilt dat de huidige pagina de bestemming wordt.
    De widget Google+ configureren
    De widget Google+ configureren
  7. Om de widget LinkedIn te configureren, sleept en plaatst u de widget in de Ontwerpweergave. Open het deelvenster Opties door op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget te klikken. U kunt daarna de volgende opties configureren:

• URL om te delen: hiermee specificeert u de URL waar een bezoeker heen wordt geleid als deze op de widget klikt. U kunt de URL in het veld typen of het selectievakje Huidige pagina selecteren.
    • Aantal: hiermee specificeert u het aantal connecties. Selecteer Rechts of Boven om de weergavekenmerken te selecteren. U kunt ook kiezen voor Geen om het aantal connecties niet weer te geven.
    De widget LinkedIn configureren
    De widget LinkedIn configureren
  8. Stel online betalingstransacties in met de widget PayPal. U kunt een knop toevoegen aan de pagina en de desbetreffende bedragen via het e-mailadres van het account laten overmaken naar een opgegeven PayPal-account. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget om de volgende instellingen te configureren.

• Type: kies een van de soorten knoppen in dit veld. Bijvoorbeeld Nu kopen, Winkelwagentje bekijken, Toevoegen aan winkelwagentje enz.
    • Knopafbeelding: voeg een afbeeldingsbestand voor uw knop toe. Klik op Bestand toevoegen en blader naar het bestand op uw lokale computer. Dit veld is ingeschakeld voor de knoppen Aangepast kopen, Aangepast doneren, Aangepast toevoegen aan winkelwagentje en Aangepast winkelwagentje bekijken.
    • Grootte: de grootte van de knop zoals deze op de live site wordt weergegeven. U kunt kiezen voor een klein of groot formaat.
    • E-mail Te betalen: het e-mailadres van de ontvanger.
    • Bedrag: in dit veld staat het bedrag in cijfers.
    • Valuta: de valuta waarin u wilt dat de transactie tot stand komt.
    • Itemnaam: de aangepaste naam van het item.
    • Itemnummer: het nummer of de code die u aan een item wilt geven.
    • Belastingtarief: het bedrag aan belastingen voor een item.
    • Verzendkosten: de verzendkosten voor een item.
    De widget PayPal in Adobe Muse configureren
    De widget PayPal in Adobe Muse configureren
  9. Om de widget Pinterest te configureren, sleept en plaatst u de widget in uw lay-out. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget om het deelvenster Opties te openen. U kunt de volgende opties in dit deelvenster configureren:

• Type knop: kies het type knop dat u wilt weergeven op de site. Selecteer Pin It of Volg mij in dit vervolgkeuzeveld.
    • Pinterest-gebruikersnaam: geef uw Pinterest-gebruikersnaam in dit veld op. Dit veld is alleen beschikbaar wanneer u Volg mij in het veld Type knop selecteert.
    • Label: hiermee specificeert u de labelnaam of de naam die wordt weergegeven wanneer u Volg mij in het veld Type knop selecteert.
    De widget Pinterest configureren
    De widget Pinterest configureren
  10. Om de widget Twitter: volgen te configureren, sleept en plaatst u de widget in uw lay-out. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. Gebruik het deelvenster Opties om de volgende opties te configureren:

• Volgen @: hiermee specificeert u de Twitter-gebruikersnaam in dit veld. Deze waarde wordt standaard in de widget weergegeven.
    • Grootte: kies Medium of Groot om de widget in het formaat van uw keuze weer te geven.
    • Gebruikersnaam tonen: schakel dit selectievakje in als u de gebruikersnaam die u in de widget hebt opgegeven wilt weergeven.
    De widget Twitter: volgen configureren
    De widget Twitter: volgen configureren
  11. Om de widget Twitter: tweeten te configureren, sleept en plaatst u de widget in uw Adobe Muse-pagina. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. U kunt de volgende opties configureren via het deelvenster Opties:

• URL delen: hiermee specificeert u de URL waar de bezoeker heen wordt geleid als deze op de widget klikt. Om de huidige pagina in de live site als bestemming te gebruiken, selecteert u het selectievakje Huidige pagina.
    • Grootte: kies Medium of Groot als widgetformaat.
    • Tekst van Tweet: in dit veld specificeert u de aangepaste tweettekst.
    • Aanbevelen @: in dit veld specificeert u de Twitter-gebruikersnaam.
    • Aantal tonen: schakel dit selectievakje in als u de cijfers bij de tweet wilt weergeven.
    De widget Twitter: tweeten configureren
    De widget Twitter: tweeten configureren
  12. Om de widget Vimeo te configureren, sleept en plaatst u de widget van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. In het deelvenster Opties kunt u de volgende instellingen configureren:

• Video-id: hier specificeert u de id voor het videobestand.
    • Kleur videobediening: voer de hexadecimale code in of selecteer de gewenste kleur voor de videobediening in dit veld.
    • Portret tonen: selecteer deze optie als u het portret wilt weergegeven in de achtergrond terwijl de video wordt afgespeeld.
    • Titel tonen: selecteer deze optie als u de titel wilt weergegeven in de achtergrond terwijl de video wordt afgespeeld.
    • Byline tonen: selecteer deze optie als u het bijschrift wilt weergegeven in de video.
    • Automatisch afspelen: selecteer deze optie als de video automatisch moet worden afgespeeld op de live site.
    • Herhalen: selecteer deze optie als u de video in een loop wilt afspelen op de live site.
    De widget Vimeo configureren
    De widget Vimeo configureren
  13. Om de widget YouTube te configureren, voegt u de widget toe van Widget-bibliotheek > Sociaal. Klik op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek van de widget. In het deelvenster Opties kunt u de volgende instellingen configureren:

• Video-id: voer de id van de video in die u wilt toevoegen aan uw site.
    • Thema: selecteer Licht of Donker als het thema voor deze widget.
    • Kleur voortgang: selecteer wit of rood voor de voortgangsbalk.
    • Starttijd: hiermee specificeert u vanaf welke tijd de video op de site moet worden afgespeeld.
    • Besturingselementen weergeven: selecteer deze optie om de besturingselementen in de YouTube-video op uw site weer te geven.
    • Volledig scherm toestaan: schakel dit selectievakje in om gebruikers deze video in de modus volledig scherm te laten bekijken.
    • Info tonen: selecteer deze optie als u de informatie over de video onder de video wilt weergeven.
    • Annotaties tonen: selecteer deze optie als u aantekeningen of tekstlagen in de video's wilt laten zien.
    • Automatisch afspelen: selecteer deze optie als u de video automatisch wilt afspelen op de live site.
    • Gerelateerde items tonen: selecteer deze optie als u gerelateerde YouTube-video's wilt weergeven.
    • Herhalen: selecteer deze optie als u de video continu opnieuw af wilt laten spelen.
    De widget YouTube configureren
    De widget YouTube configureren