Leer hoe u aangepaste kleurstalen kunt maken, gebruiken, importeren en exporteren in Adobe Muse.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Het deelvenster Stalen

Met het deelvenster Stalen (Venster > Stalen) kunt u kleuren, verlopen of tinten maken en een naam geven, en deze snel toepassen op uw website en afzonderlijke ontwerpelementen. Stalen zijn te vergelijken met alinea- en tekenstijlen. Elke wijziging die u aanbrengt in een staal is van invloed op alle objecten waarop het staal is toegepast. Stalen vergemakkelijken het wijzigen van kleurschema's zonder dat elk object afzonderlijk hoeft te worden gezocht en aangepast.

Wanneer de vulling of lijn van geselecteerde teksttekens of objecten een kleur of verloop bevat dat vanaf het deelvenster Stalen is toegepast, wordt het toegepaste staal gemarkeerd in het deelvenster Stalen. Stalen die u maakt, worden uitsluitend aan het huidige document gekoppeld. Elk document kan een andere set stalen hebben die in het bijbehorende deelvenster Stalen zijn opgeslagen.

Kleurstalen gebruiken

Met Adobe Muse kunt u stalen maken en opslaan, zodat u beschikt over een eenvoudige manier om kleurenthema's van een websiteontwerp te behouden. U kunt stalen maken en ze opnieuw gebruiken op verschillende pagina's van uw website. U kunt een nieuw kleurenstaal maken door RGB-waarden in te stellen of door een gekleurd object te selecteren.

Een nieuw kleurenstaal maken

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Stalen om het deelvenster Stalen te openen.

Kleurstalen
  2. Klik in het deelvenster Stalen op de knop  om het dialoogvenster Staalopties weer te geven.

Opties voor kleurstalen
  3. Geef in het dialoogvenster Staalopties het volgende op:

• Staalnaam: is standaard uitgeschakeld en bevat de standaard toegewezen RGB-waarden van het staal. Als u een andere naam wilt invoeren, schakelt u de optie Naam geven van kleurwaarde uit en geeft u een relevante naam op.
    • Naam geven van kleurwaarde: is standaard ingeschakeld. Als deze optie wordt geselecteerd, wordt de naam van het staal overschreven met de RGB-kleurwaarde.
    • Kleur selecteren: Gebruik zo nodig de tool Kleurkiezer () om de muisaanwijzer boven elk object in Adobe Muse te houden om de kleur ervan te selecteren.
      • Kleurtoon, Verzadiging, Helderheid: hiermee bepaalt u hoe u de kleur kiest. U kunt waarden voor Kleurtoon (K), Verzadiging (V) en Helderheid (H) voor Adobe Muse opgeven om de desbetreffende kleurenschema's weer te geven. Vervolgens kunt u klikken en een kleur van uw keuze selecteren.
      • Rood, Groen, Blauw: hiermee kunt u de exacte kleur definiëren en gebruiken die nodig is voor uw webontwerp. U kunt waarden opgeven die variëren van 0 tot en met 255.
      • Hexadecimale waarden (#): u kunt ervoor kiezen om de juiste hexadecimale waarde van de kleur op te geven.
  4. Klik op OK om een nieuw staal te maken.

Stalenbibliotheek importeren en exporteren

1. U kunt bibliotheken met kleurstalen importeren en exporteren als bestanden van Adobe Swatch Exchange (ASE).

Selecteer Venster > Stalen.

2. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied in het deelvenster Stalen.

3. Klik op Stalenbibliotheek importeren... als u een stalenbibliotheek wilt importeren. Blader op uw apparaat naar het ASE-bestand, dubbelklik op het bestand en klik op OK om het bestand te importeren.

4.  Klik op Stalenbibliotheek exporteren... als u een stalenbibliotheek wilt exporteren. Sla de stalenbibliotheek op uw lokale computer of een extern systeem op.