Få en fuld liste over artikler om sikkerhed under Oversigt over sikkerhed i Acrobat og PDF-indhold.

Vedhæftede filer udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, fordi de kan indeholde skadeligt indhold, åbne andre farlige filer eller starte programmer. Med Acrobat og Acrobat Reader kan du altid åbne og gemme vedhæftede PDF- og FDF-filer. Acrobat og Acrobat Reader genkender visse filer som trusler, f.eks. filer af typen .bin, .exe og .bat. Du kan ikke vedhæfte sådanne filer. Acrobat tillader ikke, at du vedhæfter filer, der ikke kan gemmes eller åbnes fra Acrobat, som f.eks. ZIP-filer. Denne praksis anbefales imidlertid ikke.

Acrobat og Acrobat Reader har en hvid liste over filtyper, der kan åbnes eller gemmes, og en sort liste over filer, der ikke kan. Du kan vedhæfte filtyper, der ikke er på nogen af listerne. Når du åbner eller gemmer en fil, hvis type ikke genkendes, bliver du i en dialogboks spurgt, om du har tillid til filtypen.

Se Vejledningen om programsikkerhed på www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_dk for yderligere oplysninger.

Manuel tilføjelse af en filtype til en sort eller hvid liste

Administratorer kan redigere sort- eller hvidlisten via registreringsdatabasen. Brugere kan manuelt tilføje en ny filtype til en sort eller hvid liste ved at vedhæfte filen og prøve at åbne den.

Trin for Acrobat DC

1. Vælg Værktøjer > Rediger PDF > Mere > Vedhæft fil.

2. Tilføj en filtype, der ikke er på den sorte eller hvide liste.

Hvis du vedhæfter en eksekverbar fil som .exe, .bin eller .bat, får du følgende advarselsbesked:

Advarselsbesked for vedhæftet fil
  3. Højreklik på filen i panelet Vedhæftede filer til venstre, og vælg Åbn vedhæftet fil.

4. I dialogboksen Kør vedhæftet fil, skal du vælge en af følgende indstillinger og klikke på OK:

Besked om åbning af vedhæftet fil

Åbn denne fil:

Åbner filen uden at ændre registreringsdatabaselisten.

Tillad altid åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til hvidlisten og forhindrer advarsler fremover.

Tillad aldrig åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til sortlisten og åbner den ikke. Du kan evt. vedhæfte en fil af denne type til en PDF, men du kan ikke åbne den.

Hvis du har vedhæftet en eksekverbar fil, f.eks. .exe, .bin eller .bat, får du følgende besked:

Kan ikke åbne inkompatibel vedhæftet fil

Bemærk:

Hvis du vil begrænse en filtype, som du tidligere har tilladt, skal du nulstille (gendanne) tilladelser for vedhæftede filer i indstillingerne for Tillidsstyring.

Trin for Acrobat Reader DC

I Acrobat Reader kan du ikke vedhæfte filer. Du kan føje den vedhæftede fil af PDF'en til sort- eller hvidlisten ved at følge disse trin:

1. Højreklik på filen i panelet Vedhæftede filer til venstre, og vælg Åbn vedhæftet fil.

2. I dialogboksen Kør vedhæftet fil, skal du vælge en af følgende indstillinger og klikke på OK:

Besked om åbning af vedhæftet fil

Åbn denne fil:

Åbner filen uden at ændre registreringsdatabaselisten.

Tillad altid åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til hvidlisten og forhindrer advarsler fremover.

Tillad aldrig åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til sortlisten og åbner den ikke. Du kan evt. vedhæfte en fil af denne type til en PDF, men du kan ikke åbne den.

Hvis du har vedhæftet en eksekverbar fil, f.eks. .exe, .bin eller .bat, får du følgende besked:

Kan ikke åbne inkompatibel vedhæftet fil

Bemærk:

Hvis du vil begrænse en filtype, som du tidligere har tilladt, skal du nulstille (gendanne) tilladelser for vedhæftede filer i indstillingerne for Tillidsstyring.

Nulstilling (gendannelse) af tilladelser for vedhæftede filer

Eftersom listen over tilladte og begrænsede typer af vedhæftede filer kan vokse over tid, kan du nulstille listerne til deres oprindelige tilstand. Denne tilstand giver undertiden det højeste sikkerhedsniveau.

1. Vælg Rediger > Indstillinger (Windows) eller Acrobat/Acrobat Reader > Indstillinger (Mac OS).

2. Vælg Tillidsstyring i kategorierne til venstre.

3. Klik på Gendan i sektionen Vedhæftede PDF-filer. Knappen Gendan er kun tilgængelig, hvis du ændrede standardindstillingerne for vedhæftede filer.

Tillad vedhæftede filer at starte programmer

Med Tillidsstyring kan du styre, om vedhæftede filer, der ikke er PDF'er, kan starte deres tilknyttede programmer.

1. Vælg Tillidsstyring i Kategorier til venstre i dialogboksen Indstillinger.

2. Vælg indstillingen Tillad åbning af andre vedhæftede filer end PDF-filer med eksterne programmer. Du skal have de eksterne programmer for at kunne åbne filerne.