Klasseværelseskonti til Adobe Express

Lær om klasseværelseskonti til Adobe Express, og hvordan du administrerer disse konti i Adobe Admin Console.

Funktionen til klasseværelseskonti, der beskrives i denne artikel, er i øjeblikket kun tilgængelig for lærere i grundskolen og på gymnasiale uddannelser i USA.  Gå til dette link for at kontrollere berettigelsen, oprette en ny klasseværelseskonto eller logge ind på en eksisterende.

Skole-/distrikts- og klasseværelseskonti

Der er to måder, hvorpå uddannelsesbrugere i grundskolen og på gymnasiale uddannelser kan få adgang til Adobe Express til uddannelse: skole-/distrikts- og klasseværelseskonti. It-administratorer kan oprette skole-/distriktskonti, og lærere kan oprette klasseværelseskonti.

Begge kontotyper brugerne adgang til omkostningsfrie premium-funktioner og omfatter beskyttelse af personlige oplysninger for uddannelse, f.eks. sikker søgefunktion.

Læs politikker om beskyttelse af personlige oplysninger for uddannelse.

Skole-/distriktskonti

Med en skole-/distriktskonto kan en it-administrator udrulle navngivne brugerlicenser til Adobe Cloud Express, Alle apps eller andre Adobe-produkter til studerende, lærere og medarbejdere på tværs af skolen/distriktet. Få flere oplysninger under Vejledning til uddannelsesudrulning, eller gå til dette websted for at udrulle licenser på tværs af dit distrikt.

De administrerer konti gennem Adobe Admin Console .

Klasseværelseskonti

Klasseværelseskonti hjælper lærere og elever med at få adgang til Adobe Express uden at skulle have support fra deres it-administrator. Lærere kan oprette klasseværelseskonti til sig selv og invitere de studerende til at oprette deres egne klasseværelseskonti. For at være berettiget til en klasseværelseskonto skal en lærer:

• Bruge Google Workspace for Education som identitetsudbyder (IdP).
  • Være en verificeret lærer i grundskole eller gymnasial uddannelse i USA.

Hvis din skole eller dit distrikt har både distriktskonti og klasseværelseskonti, vil de alle blive placeret i distrikts- eller skoleorganisationen. Skole-/distrikts- og klasseværelseskonti er forskellige kontotyper, der kan findes i de samme domæner og organisationer. På organisationsniveau kan en administrator se begge kontotyper. På brugerniveau kan en lærer eller studerende have begge kontotyper – de logger ind på hver konto separat. Projekter på den ene konto er ikke tilgængelige på den anden konto. Studerende og lærere, der kun har én kontotype, bruger den ene konto.

• Både skole-/distriktskonti og klasseværelseskonti giver lærere og elever adgang til Adobe Express til uddannelse.
  • Begge kontotyper følger Adobes politik om beskyttelse af personlige oplysninger for uddannelse og inkluderer beskyttelse for elever, for eksempel funktionalitet til sikker søgning.
  • Administratorer kan styre adgangen til begge typer konti. I Adobe Admin Console kan administratorer deaktivere muligheden for klasseværelseskonti for lærere.

Kontoadministration og udrulning

• Klasseværelseskonti er designet til at blive oprettet og administreret af lærere.
  • Skole-/distriktskonti administreres og udrulles af administratorer. Lærere kan ikke oprette og administrere skole-/distriktskonti. Der er flere oplysninger i vejledningen til uddannelsesudrulning.

Adgang til Classroom Manager

• Klasseværelseskonti giver lærere adgang til Classroom Manager, så de kan invitere elever til og administrere elevarbejde i  Adobe Express
  • Skole-/distriktskonti giver ikke lærere adgang til Classroom Manager, de kan ikke føje elever til Adobe Express, og de kan ikke se alt elevarbejde i en samlet grænseflade. Skole-/distriktskonti giver brugerne adgang til Adobe Express, hvor de kan oprette projekter, men de giver ikke lærere mulighed for at administrere klasseværelseskonti.

Fordele ved klasseværelseskonti

Klasseværelseskonti er en god mulighed for lærere, skoler og distrikter, der ønsker at komme hurtigt i gang på klasseværelsesniveau.

Klasseværelseskonti er velegnede til klasseværelser samt skoler/distrikter, som ønsker at:

• Give lærere mulighed for at eje og administrere deres egen klasseværelsesoplevelse i Adobe Express.
  • Oprette klasseværelser hurtigt uden behov for it-administrationstid og teknisk support.
  • Starte pilotprojekter med klasseværelsesoplevelsen, inden Adobe Express udrulles til en hel skole eller et helt distrikt.

Med klasseværelseskonti kan lærere:

• Oprette klasseværelser til alle deres klasser.
  • Invitere eleverne til at tilmelde sig klasseværelserne med en klassekode og oprette deres egne elevklasseværelseskonti.
  • Administrere klasseværelser og elevarbejde fra Classroom Manager.

Der er flere oplysninger om klassekontooplevelsen i Sådan kommer du i gang-vejledning for lærere.

Administrer klasseværelseskonti

Klasseværelseskonti til Adobe Express er kun tilgængelige for uddannelsesbrugere, specifikt lærere og studerende på uddannelsesinstitutioner. Lærere kan oprette klasseværelseskonti til sig selv, oprette et klasseværelse og invitere deres studerende til at tilmelde sig det ved hjælp af en klassekode. Med klassekoden kan eleverne oprette en elevklasseværelseskonto, så de kan få adgang til Adobe Express ved hjælp af deres Google Workspace for Education-konto. Hvis det er nødvendigt, klargør Adobe automatisk en Adobe-organisation, der giver læreres og elevers konti en organisationsstruktur.

Som administrator af en skole- eller distriktskonto skal du følge denne procedure for at administrere klasseværelseskonti:

1. Gå til Indstillinger> IdentitetAdmin Console.

2. Klik på det katalog, du vil administrere, og klik derefter på Indstillinger.

Skærmbilledet Katalogindstillinger vises.

Mappeindstillinger

Bemærk:

Ovenstående indstillinger (for Politik for læreradgang og Just-in-time brugerklargøring) vises kun på skærmbilledet Katalogindstillinger, hvis dit markedssegment er angivet til EDU.

3. Hvis du ikke ønsker, at lærere skal oprette klasseværelser i dit distrikt, skal du deaktivere indstillingen Politik for læreradgang. Hvis denne indstilling er deaktiveret, kan lærere ikke oprette nye klasseværelser til brugere i dette katalog eller brugere, som har e-mailadresser på domæner, der gøres krav på i dette katalog.

Bemærk:

Hvis du deaktiverer Politik for læreradgang, bliver eksisterende klasseværelser, som lærere allerede har oprettet, ikke fjernet. Hvis du har brug for at slette klasseværelseskonti, efter at du har deaktiveret oprettelse af nye klasseværelseskonti, skal du kontakte Adobe Kundepleje ved at gå til fanen Support i Admin Console. Få mere at vide om dine supportmuligheder.

Når du har deaktiveret Politik for læreradgang, modtager du følgende meddelelse:

Politik for læreradgang for [dit katalognavn] er deaktiveret.

Hvis skolen eller distriktet først for nylig er begyndt at bruge Adobe, og et par lærere har tilmeldt sig klasseværelseskonti, kan du vælge at beholde disse konti og samtidig gøre krav på en Admin Console, så du administrere hele skolen/distriktet. Hvis lærerne i skolen/distriktet har oprettet konti, som du ikke ønsker skal være der, har du mulighed for at gøre krav på en Adobe Console, deaktivere funktionaliteten til klasseværelseskonti for lærere og derefter bede Adobe Kundepleje om at fjerne disse konti.

Læs vejledningen til uddannelsesudrulning for at komme i gang med at gøre krav på din Admin Console og dit domæne.

Distriktsadministratorer kan nu give mulighed for lærer- og elevdeling via klasseværelseskonti til Adobe Express til uddannelse fra Adobe Admin Console. Hvis du gerne vil have mulighed for at dele via din klasseværelseskonto, men ikke kan dele på nuværende tidspunkt, skal du kontakte din administrator for at få vedkommende til at aktivere deling fra Adobe Admin Console. Få mere at vide om, hvordan du deler og udgiver Adobe Express-projekter, når deling er aktiveret.

Se og moderer elevernes arbejde

Classroom Manager giver dig mulighed for at se og moderere dine elevers Adobe Express- og Premiere Rush-projekter. Derved kan du tjekke elevernes fremskridt, se deres færdige projekter og moderere materiale, som det passer dig.

Adobe Express-projekter vises i deres helhed. For Adobe Premiere Rush kan du se komponentaktiverne, det vil sige de filer, der udgør Premiere Rush-videoprojekterne. Husk, at hvis du vælger at slette et komponentaktiv i projektet, kan det påvirke resten af projektet, fordi kildefilen fjernes. De elever vil stadig kunne redigere projektet, men det specifikke aktiv vil være fjernet fra den Creative Cloud-lagrede version. Aktivet kan forblive som en lokal kopi på elevens mobile eller stationære enhed.

Administrer elever i en klasse

Lærere og elever med Adobe Express-klasseværelseskonti i distrikter, der ikke har registreret deres skole-/distrikts-e-mail-domæne hos Adobe, vil ikke være i stand til at dele Adobe Express-projekter.

Bemærk:

Hvis eleverne også har konti leveret af it-administratorer (distriktskonti) ud over den klassekonto, de får ved at tilmelde sig dit klasseværelse, så vil de projekter, de opretter i det ene, ikke være til stede i det andet.

Tilføjelse af elever til en klasse

Studerende kan tilføjes til klassen på tre måder:

Du kan importere elever direkte fra Google Classroom-klasser i Classroom Manager.

1. I Classroom Manager skal du vælge en klasse og finde Importér-knappen for Google Classroom i øverste højre hjørne af browseren.

Importér en liste

2. Når du har godkendt via Google og givet Adobe adgang til din Google-konto, kan du markere en klasse og vælge de elever fra Google Classroom-listen, der skal føjes til klasseværelset i Classroom Manager.

Disse elever får en e-mail og en notifikation på deres Google Classroom-konti for at deltage i dit klasseværelse, og de skal acceptere invitationen for at deltage i klasseværelset.

3. Hvis eleverne på Google Classroom-listen ændrer sig, skal du blot importere den opdaterede liste igen for at afspejle ændringerne i Classroom Manager.

Du behøver ikke at invitere aktive elever igen. Elever, der allerede har aktiveret deres Adobe Express-konti, vil stadig kunne deltage via den invitation, du tidligere sendte dem.

4. Hvis du importerer en ny liste via Google Classroom, og der er elever i Classroom Manager, som ikke længere er i din klasse i Google Classroom, kan du vælge at fjerne dem fra Classroom Manager.

Hvis eleven ikke er medlem af et andet klasseværelse på din skole, og du fjerner personen fra Classroom Manager, slettes elevens projekter permanent.  Hvis eleven har en distriktskonto oprettet af it-administratoren, forbliver denne konto aktiv.

Hvis du vil slette den, skal du kontakte din administrator i Adobe Admin Console. I denne artikel beskrives, hvordan man fjerner individuelle brugere som medlem af en organisation, og i denne artikel beskrives, hvordan man fjerner katalogbrugere.

Øverst til højre i Classroom Manager vises et tilpasset link til det valgte klasseværelse, som du kan dele med eleverne. Elever kan logge ind med Google og få adgang til Adobe Express ved at gå direkte til klasseværelseslinket.

Øverst til højre i Classroom Manager er der en klassekode, der er unik for hver af dine klasser. De kan indtaste denne kode på https://new.express.adobe.com/classroom/join, og de vil blive bedt om at logge ind med deres Google-konto for at få adgang til deres nye Adobe Express-konto.

Du kan også dele den unikke webadresse, der er angivet i øverste højre side af Classroom Manager, som automatisk udfylder klassekoden, så eleverne ikke behøver at udfylde den.

Fjernelse af elever

Hvis du ikke længere ønsker, at en inviteret elev skal deltage i dit klasseværelse, skal du gøre følgende:

1. Gå til listen over inviterede elever, klik på   til højre for elevens navn, og vælg Fjern.

2. Klik på Fortsæt. Og klik derefter Fjern.

For at invitere de fjernede elever til klasseværelset igen skal du genimportere dem fra Google Classroom-liste.

Genafsendelse af en invitation

Hvis eleven ikke har accepteret invitationen, kan du sende invitationen til den specifikke elev igen.

1. Gå til listen over inviterede elever, klik på   til højre for elevens navn, og vælg Send invitation igen.

2. Vælg, hvordan du vil underrette brugeren, og klik derefter Ja, send igen.

Opdatering af klassekoden

Du kan opdatere klassekoden for at sikre, at kun visse elever kan komme ind i dit klasseværelse. Hvis du opdaterer holdkoden, skal du sørge for at dele det nye link med alle elever med afventende invitationer.

Opdater kode

Adobe

Få hjælp hurtigere og nemmere

Ny bruger?