Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Creative Cloud Market biedt een verzameling hoogwaardige, speciaal geselecteerde inhoud voor en door creatieve mensen die beschikbaar is voor alle betalende Creative Cloud-leden, met uitzondering van klanten met een fotografielidmaatschap. Creative Cloud-leden hebben gratis toegang tot deze marktplaats op desktop- en mobiele apparaten (via verbonden Creative Cloud-apps) en kunnen kiezen uit een ongelofelijke selectie vectorafbeeldingen, pictogrammen, patronen, gebruikersinterfacekits en meer. Leden met een Creative Cloud-lidmaatschap kunnen elke maand 500 unieke en royaltyvrije middelen downloaden. Je kunt deze krachtige nieuwe service gebruiken om probleemloos naar middelen te zoeken die je kunt uitbreiden, bewerken en aanpassen om snel je creative proces op gang te brengen.

Voor toegang tot deze marktplaats moet je de Creative Cloud destkop-app of een ondersteunde mobiele app, zoals Adobe Photoshop Sketch, installeren. Zie Creative Cloud desktop-app voor downloadinstructies. Bekijk deze korte videozelfstudie voor meer informatie: Toegang krijgen tot ontwerpmiddelen in de Creative Cloud Market.

Creatieve middelen ontdekken en downloaden

In de Creative Cloud desktop-app kun je door duizenden hoogwaardige middelen bladeren. Kies Middelen > Market. Je kunt ook de vervolgkeuzelijst uitbreiden om op categorie te zoeken of zoekwoorden gebruiken om naar de meest relevante middelen voor je project te zoeken.

1. Kies Middelen > Markt in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing.

2. Creative Cloud Market bevat een verzameling hoogwaardige, speciaal geselecteerde inhoud in de volgende categorieën:

• Voor plaatsing: sjablonen voor foto's en digitale beelden met geordende lagen en professionele maskerfuncties (PSD-bestanden).
    • Gebruikersinterfaces: samengestelde PSD's met onder andere volledige kits, formulieren, diagrammen, navigatie en widgets voor mobiel en web (PSD-bestanden)
    • Vectorvormen: schaalbare objecten en vormen die kunnen worden geïntegreerd met Photoshop, InDesign en Illustrator (SVG-bestanden)
    • Pictogrammen: een verzameling platte, glyph-, contour- en 3D-symbolen voor gebruik in drukwerk, webweergave en navigatiesystemen (PNG-/SVG-bestanden)
    • Patronen: patronen en achtergronden met geometrische vormen, illustraties en structuren die oneindig kunnen worden herhaald (PNG-/SVG-bestanden)
    • Penselen: hoogwaardige Photoshop-penselen voor natuurlijke media en abstracte effecten (ABR-/TPL-bestanden)

Selecteer een categorie in het pop-upmenu Market om de middelen te filteren.

Middelen in het menu Market filteren
  3. Klik op  en voer een zoekwoord in om naar middelen te zoeken.

Middelen zoeken

Opmerking:

Je kunt de zoekresultaten filteren en sorteren.

4. Klik op de miniatuur van een middel om aanvullende informatie en de details voor het middel weer te geven.

5. Klik op Downloaden en kies een bibliotheek waarnaar je het middel wilt downloaden. Je kunt ook een nieuwe bibliotheek maken. Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie.

Behalve naar de bibliotheek worden de middelen ook automatisch gedownload naar de map Market Downloads in de hoofdmap van Creative Cloud Files.

Een bibliotheek kiezen of een nieuwe maken

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Creative Cloud Market krijgen?

Creative Cloud Market is beschikbaar voor alle betalende Creative Cloud-leden, met uitzondering van klanten met een fotografielidmaatschap (Photoshop-fotografielidmaatschap en Creative Cloud-fotografielidmaatschap). Adobe Creative Cloud Market is tijdelijk toegankelijk voor alle Creative Cloud-leden via de iPad-app Adobe Sketch. Leden met een gratis lidmaatschap of een fotografielidmaatschap van Creative Cloud kunnen via de Creative Cloud desktop-app bladeren door de middelen in Market, maar kunnen geen inhoud downloaden. Als je inhoud van Creative Cloud Market wilt downloaden en gebruiken, moet je upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap voor een losse app of een volledig lidmaatschap.

Waarom hebben klanten met een fotografielidmaatschap geen toegang tot Creative Cloud Market?

Creative Cloud Market is een nieuw voordeel dat is toegevoegd aan bepaalde betaalde Creative Cloud-lidmaatschappen en niet is inbegrepen bij de gebruiksrechten voor klanten met een fotografielidmaatschap. Sommige Creative Cloud-services, zoals Creative Cloud Market, TypeKit en ProSite, zijn alleen beschikbaar voor lidmaatschappen voor losse apps of een volledig lidmaatschap van Creative Cloud. Als je inhoud van Creative Cloud Market wilt downloaden en gebruiken, moet je upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap voor een losse app of een volledig lidmaatschap.

Heb ik een Creative Cloud-lidmaatschap nodig?

Creative Cloud Market is beschikbaar voor alle betalende Creative Cloud-leden. Elk lidmaatschap voor een losse app of voor alle apps (individuele gebruikers, teams, onderwijsinstellingen of ondernemingen) komt in aanmerking. Gebruikers hebben toegang tot Creative Cloud Market via de Creative Cloud desktop-app.

Leden met een Creative Cloud-fotografielidmaatschap komen niet in aanmerking voor toegang tot Market via de Creative Cloud desktop-app. Leden met een gratis lidmaatschap kunnen via de Creative Cloud desktop-app bladeren door de middelen in Market, maar kunnen geen inhoud downloaden.

Tellen gedownloade middelen mee voor mijn opslaglimiet?

Ja. Gedownloade middelen worden opgeslagen in de map Creative Cloud Files en tellen mee voor de gebruikte opslagruimte. Als je de opslaglimiet hebt overschreden, kun je pas weer middelen downloaden nadat je oude bestanden hebt verwijderd en ruimte hebt vrijgemaakt. Zie Bestanden beheren en synchroniseren.

Kan ik deze middelen gebruiken in mijn projecten?

Ja. Deze middelen zijn uniek en worden geleverd voor royaltyvrij gebruik in je projecten.

Kan ik de middelen kopiëren of een back-up maken voor toekomstig gebruik?

Ja. Je kunt een back-up maken van middelen die je hebt verkregen via Creative Cloud Market om ze in de toekomst opnieuw te gebruiken.

Mag ik deze middelen delen nadat ik ze heb gedownload?

Nee. Hoewel de middelen royaltyvrij beschikbaar worden gesteld aan in aanmerking komende Creative Cloud-leden voor gebruik in publicaties, producten en projecten, mag je de middelen niet delen of opnieuw distribueren.

Hoe komt Adobe aan de broninhoud voor Creative Cloud Market?

Adobe krijgt de broninhoud van de grootste creatieve talenten in de branche rechtstreeks via Behance, het toonaangevende gratis onlineplatform waarop je creatief werk kunt presenteren en ontdekken.

Kan mijn werk in aanmerking komen voor opname in Creative Cloud Market?

Adobe raadt alle potentiële kunstenaars aan hun werk onder de aandacht te brengen door het op Behance te plaatsen. Adobe zoekt en selecteert inhoud op Behance die in de toekomst zal worden gebruikt.