Invoegtoepassing, extensie of plug-in wordt niet weergegeven in Windows > menu Extensies

Als u installatieproblemen met Adobe-invoegtoepassingen ondervindt, kunt u de tool Extension Manager-opdrachtregel (ExManCmd) downloaden en gebruiken.

Als u meer wilt weten over het gebruik van de tool Extension Manager-opdrachtregel, raadpleegt u Werken via de opdrachtregel.

Oplossing: Adobe-invoegtoepassing installeren met de tool Extension Manager-opdrachtregel

1. Klik op de onderstaande link voor uw platform om de tool Extension Manager-opdrachtregel te downloaden. Pak het bestand vervolgens uit naar een nieuwe map genaamd ExMan_root.

2. Met de Creative Cloud-desktopapp kunt u een Adobe-toepassing installeren of verwijderen om de lijst met geïnstalleerde Adobe-toepassingen in de Extension Manager-database te vernieuwen.

3. Ga naar creative.adobe.com/addons/my_addons en zoek de Adobe-invoegtoepassing waarbij installatieproblemen optreden.

4. Klik op Installatieproblemen? (aan de rechterkant).

5. Klik op het tabblad Locatie op Downloaden met Extension Manager (onder aan de pagina).

Downloaden via Extension Manager-link
  6. Klik op de downloadpagina op de knop Downloaden.

7. Wanneer het .ZXP-pakket van de Adobe-invoegtoepassing is gedownload, kopieert u het naar ExMan_root.

8. Sluit alle geopende Adobe-toepassingen die compatibel zijn met de Adobe-invoegtoepassing. (Zie de lijst met compatibele toepassingen in de beschrijving van de invoegtoepassing op de site met Adobe-invoegtoepassingen.)

9. Open een opdracht-shell (Windows-opdrachtprompt of Mac OS Terminal). Ga dan naar de map ExMan_root en voer deze opdracht uit voor uw Adobe-invoegtoepassing, waarbij u myaddon.zxp vervangt door de naam van het .ZXP-bestand dat u hebt gedownload.

Windows

ExManCmd.exe /install myaddon.zxp

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd – -install myaddon.zxp

10. Gebruik de volgende opdracht om de installatie te controleren:

Windows

ExManCmd.exe /list all

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd –-list all