Bekende problemen | Invoegtoepassing niet geïnstalleerd

Invoegtoepassing, extensie of plug-in wordt niet weergegeven in Windows > menu Extensies

Als u installatieproblemen met Adobe-invoegtoepassingen ondervindt, kunt u de tool Extension Manager-opdrachtregel (ExManCmd) downloaden en gebruiken.

Als u meer wilt weten over het gebruik van de tool Extension Manager-opdrachtregel, raadpleegt u Werken via de opdrachtregel.

Oplossing: Adobe-invoegtoepassing installeren met de tool Extension Manager-opdrachtregel

1. Klik op de onderstaande link voor uw platform om de tool Extension Manager-opdrachtregel te downloaden. Pak het bestand vervolgens uit naar een nieuwe map genaamd ExMan_root.

2. Met de Creative Cloud-desktopapp kunt u een Adobe-toepassing installeren of verwijderen om de lijst met geïnstalleerde Adobe-toepassingen in de Extension Manager-database te vernieuwen.

3. Ga naar creative.adobe.com/addons/my_addons en zoek de Adobe-invoegtoepassing waarbij installatieproblemen optreden.

4. Klik op Installatieproblemen? (aan de rechterkant).

5. Klik op het tabblad Locatie op Downloaden met Extension Manager (onder aan de pagina).

6. Klik op de downloadpagina op de knop Downloaden.

7. Wanneer het .ZXP-pakket van de Adobe-invoegtoepassing is gedownload, kopieert u het naar ExMan_root.

8. Sluit alle geopende Adobe-toepassingen die compatibel zijn met de Adobe-invoegtoepassing. (Zie de lijst met compatibele toepassingen in de beschrijving van de invoegtoepassing op de site met Adobe-invoegtoepassingen.)

9. Open een opdracht-shell (Windows-opdrachtprompt of Mac OS Terminal). Ga dan naar de map ExMan_root en voer deze opdracht uit voor uw Adobe-invoegtoepassing, waarbij u myaddon.zxp vervangt door de naam van het .ZXP-bestand dat u hebt gedownload.

Windows

ExManCmd.exe /install myaddon.zxp

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd – -install myaddon.zxp

10. Gebruik de volgende opdracht om de installatie te controleren:

Windows

ExManCmd.exe /list all

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd –-list all