Een binnenste of buitenste gloed toepassen

1. Selecteer een object of groep (of selecteer een laag in het deelvenster Lagen).

2. Kies Effect > Stileren > Binnenste gloed of Filter > Stileren > Buitenste gloed.

3. Klik op het vierkantje van de kleurvoorvertoning naast het menu voor overvloeimodus om een kleur voor de gloed op te geven.

4. Stel de overige opties in en klik op OK:

Modus

Hiermee geeft u een overvloeimodus op voor de gloed.

Dekking

Hiermee geeft u het gewenste dekkingspercentage voor de gloed op.

Vervagen

Hiermee geeft u de afstand op vanaf het midden of de rand van de selectie waarbinnen u het vervagingseffect wilt toepassen.

Midden (alleen bij Binnenste gloed)

Hiermee past u een gloed toe vanuit het midden van de selectie.

Rand (alleen bij Binnenste gloed)

Hiermee past u een gloed toe vanaf de binnenranden van de selectie.

Opmerking:

Wanneer u een object uitbreidt waarop een binnenste gloed is toegepast, wordt de binnenste gloed weergegeven als een dekkingsmasker. Als u een object uitbreidt waarop een buitenste gloed is toegepast, wordt de buitenste gloed een transparant rasterobject.

De randen van een object doezelen

1. Selecteer het object of de groep (of wijs een laag aan in het deelvenster Lagen).

2. Kies Effect > Stileren > Doezelaar.

3. Stel de afstand in waarover het object vervaagt van volledig gedekt naar transparant en klik op OK.

Origineel object geselecteerd (links) en met doezeleffect (rechts)
    Origineel object geselecteerd (links) en met doezeleffect (rechts)