Basisbeginselen

Wat is Adobe Muse CC en voor wie is het bestemd?

Met Adobe Muse CC kunt u volledig responsieve HTML5-websites ontwerpen en publiceren zonder te programmeren. De toepassing is ideaal voor ontwerpers die flexibele websites willen maken die goed werken en er fantastisch uitzien in elke browser en op elke schermgrootte. Dankzij de krachtige integratie met Adobe CreativeSync kunt u al onderweg beginnen aan uw lay-outs in Adobe Comp CC. Gebruik ontwerpmiddelen zoals vectorafbeeldingen en stijlen in combinatie met Create Cloud Libraries, en werk met stockfoto's van Adobe Stock.

Aangezien Adobe Muse onderdeel van Creative Cloud is, hebt u toegang tot de nieuwste updates zodra deze beschikbaar zijn. Lees meer over Creative Cloud.

Waar kan ik meer te weten komen over nieuwe functies?

Raadpleeg de pagina Nieuwe functies voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen Adobe Muse CC en eerdere versies?

Bekijk het Overzicht van nieuwe functies voor Adobe Muse om de functies in verschillende versies te vergelijken.

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Adobe Muse CC uit te voeren?

Zie voor meer informatie de systeemvereisten.

Wat zijn de algemene voorwaarden voor het gebruik van Adobe Muse CC?

Op hoeveel computers mag ik Adobe Muse CC installeren?

U mag een exemplaar van Adobe Muse CC installeren op uw primaire computer en één back-upcomputer, mits u de software niet tegelijkertijd op beide computers gebruikt. Het is platformoverschrijdend compatibel (Mac/Mac, Mac/pc of pc/pc).

Wanneer er een upgrade voor Adobe Muse beschikbaar is, moet ik deze dan installeren?

Hoewel u niet verplicht bent om een nieuwe versie van de software te installeren, wordt het wel sterk aangeraden om dit te doen. De updates kunnen nieuwe functies of codeverbeteringen bevatten die van cruciaal belang zijn voor het bouwen van inhoud op basis van normen.

Kan ik mijn Adobe Muse-interface wijzigen van donker naar licht?

De meer donkere gebruikersinterface in Adobe Muse CC is zodanig ingesteld dat deze overeenkomt met andere professionele Adobe-producten, zoals Photoshop CC, Illustrator CC en InDesign CC. U kunt de helderheid eenvoudig wijzigen in het dialoogvenster Voorkeuren: kies Bewerken > Voorkeuren en selecteer een ander kleurthema.

Hoe kan ik me aanmelden voor het Adobe Muse CC-bètaprogramma?

Zijn Adobe Muse CC-websites vindbaar voor zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing?

Adobe Muse CC genereert automatisch een siteoverzicht dat is geoptimaliseerd voor zoekmachines, ongeacht of u Adobe of een andere hostingprovider gebruikt. Er zijn ook vele manieren om de vindbaarheid te verbeteren met behulp van metagegevens, trefwoorden, labels en meer. Lees meer over de manier waarop u uw Adobe Muse CC-site kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Voor welke browsers zijn mijn Adobe Muse CC-ontwerpen geschikt?

In Adobe Muse CC wordt code gemaakt die compatibel is met meerdere browsers, zodat u zich volledig kunt richten op het ontwerpen. Het Adobe Muse-team test en optimaliseert momenteel uitvoer voor de volgende browsers:

• Recente versies van Chrome voor Mac OS, Windows en Android
  • Recente versies van Apple Safari voor Mac OS en iOS
  • Internet Explorer 11 en Edge voor Windows
  • Recente versies van Firefox voor Mac OS en Windows
  • Standaardbrowser in recente versies van Android

Kan ik WordPress, Tumblr of andere blogs integreren in mijn Adobe Muse CC-website?

U kunt op een aantal manieren een blog van derden integreren in uw Adobe Muse-website. U kunt een blog maken in een blog-engine zoals WordPress of Tumblr, de invoegcode vastleggen en deze vervolgens als ingesloten element integreren in uw Adobe Muse CC-ontwerp door Object > HTML invoegen te kiezen. Bekijk deze zelfstudie (met voorbeeldbestanden om te oefenen) voor meer informatie over het weergeven van een blog op een Adobe Muse CC-site. U kunt ook naar de pagina Adobe Muse-invoegtoepassingen gaan, waar u gratis en betaalde widgets van Adobe Muse-partners en de ontwerpcommunity kunt downloaden.

Welke invloed hebben wijzigingen in de mobiele-resultaatvolgorde van Google op websites die met Muse zijn gemaakt?

Google kondigde in februari aan dat het vanaf 21 april 2015 mobielvriendelijkheid zou gaan opnemen als onderdeel van het classificatiesignaal. In het kader van deze wijziging zijn de webmasterhulpprogramma's van Google bijgewerkt om de pagina's van uw site vast te stellen waarop de nieuwe mobielvriendelijke criteria van invloed zijn. Voor meer informatie gaat u naar dit blogbericht, waarin onze bevindingen worden beschreven en aanbevelingen worden gedaan voor manieren waarop u uw Adobe Muse-site indien nodig mobielvriendelijker kunt maken.

Hoe kan ik mijn eigen invoegcodewidgets voor mijn Adobe Muse CC-website maken?

Op GitHub kunt u leren hoe u uw eigen invoegcodewidgets kunt maken.

Is er een manier om functionaliteit (waarvoor geen systeemeigen ondersteuning bestaat) toe te voegen aan mijn Adobe Muse CC-website?

Adobe Muse CC kan worden uitgebreid met behulp van HTML-invoegcode. Het is ook mogelijk om aangepaste JavaScript en CSS in een ontwerp op te nemen door uw eigen widget te maken, ook wel een MuCow-widget genoemd. Ga naar deze pagina op Github voor meer informatie. Ga naar de pagina Adobe Muse-invoegtoepassingen om nieuwe, aangepaste en opgemaakte widgets en ontwerpelementen te downloaden die worden aangeboden door Adobe Muse-partners en de ontwerpcommunity.

Hoe maak ik formulieren in Adobe Muse?

U kunt formulieren voor sites die worden gehost via Adobe of andere hostingproviders maken en aanpassen met de ingebouwde widgets in de map Formulieren in de widgetbibliotheek. Als u wilt weten hoe dat werkt, bekijkt u de zelfstudie over het toevoegen van contactformulieren.

Kan ik de code uit Muse exporteren naar HTML-editors?

Adobe Muse is niet ontworpen als een overdrachtshulpmiddel voor het genereren van code voor bewerking downstream. We raden aan om alle sitebewerkingen uit te voeren in Adobe Muse, en de site niet te exporteren om de code in een ander programma te bewerken. In Adobe Muse hebt u namelijk de beschikking over alle functies om uw site bij te werken. Zodra u de uitvoer buiten Adobe Muse bewerkt, kunt u de wijzigingen niet meer terugdraaien, tenzij u bereid bent om ze opnieuw in te voeren elke keer dat u de site uit Adobe Muse exporteert. De HTML-codeuitvoer uit Muse is niet geoptimaliseerd voor handmatige bewerking.

Kan ik responsieve sites maken met Adobe Muse?

Ja, u kunt responsieve websites maken met Adobe Muse. Zie Responsief webontwerp in Adobe Muse.

Kan ik parallax-scrolleffecten aan mijn website toevoegen?

Adobe Muse biedt een aantal manieren om scrolleffecten op uw webontwerp toe te passen. Pas bewegingsscrolleffecten toe om objecten in verschillende richtingen en met verschillende snelheden te verplaatsen met het muiswiel of een vinger. Pas dekking toe op objecten als u ze wilt in- en uitfaden bij scrollen. Daarnaast kunt u scrolleffecten toevoegen aan Adobe Edge-animaties en -presentaties. Leer met deze zelfstudie hoe u scrolleffecten toepast.

Hosting

Moet ik mijn website hosten met Adobe?

U mag zelf kiezen. U kunt uw Adobe Muse CC-website hosten met Adobe of met een andere hostingprovider.

• Als u wilt hosten met Adobe: klik op Publiceren, maak een Adobe ID of voer uw Adobe ID in en volg daarna de aanwijzingen.
  • Als u wilt hosten met een andere hostingprovider, gebruikt u de functie Bestand > Exporteren als HTML om een lokale kopie van alle bestanden voor uw website te maken, die u vervolgens op de FTP van de gewenste hostingprovider kunt plaatsen.

Als ik publiceer in Adobe Muse CC, moet ik dan betalen voor hosting met Adobe?

Met Adobe Muse CC kunt u uw tijdelijke website gedurende de proefperiode gratis publiceren op het Adobe-hostingplatform. Zodoende kunt u een live-URL ter beoordeling naar uw klant sturen. Alle sites in de proefmodus van Adobe bevatten het domein 'businesscatalyst.com'. Als u besluit om de site te activeren door te betalen voor de maandelijkse hosting, kunt u uw eigen domein overbrengen en het subdomein businesscatalyst.com verwijderen. U kunt ook de HTML exporteren en de definitieve site hosten met een hostingprovider naar keuze.

Als u op of vóór 30 april 2015 een Creative Cloud-lidmaatschap hebt aangeschaft, omvat een Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps hosting van maximaal vijf webBasics-sites. Een Adobe Muse CC-lidmaatschap voor één app omvat hosting van één webBasics-site.

Hostingrechten van Adobe zijn alleen van toepassing op een Adobe Muse CC-lidmaatschap voor één app of een Creative Cloud-lidmaatschapscontract dat op of vóór 30 april 2015 is afgesloten, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden en verplichtingen. Meer informatie over het standaardaanbod van Adobe Business Catalyst.

Kan ik een gepubliceerde Adobe Muse CC-site verplaatsen naar een andere hostingprovider?

Ja. Alle code voor de sites van uw klanten, zoals pagina's die zijn ontworpen in Adobe Muse CC (inclusief de gepubliceerde HTML-, CSS- en JavaScript-code), kan worden gedownload met een normale FTP-client. Als u eenmaal een kopie van de lokale hoofdmap op uw computer hebt staan, kunt u vervolgens verbinding maken met een nieuwe hostserver en een FTP-client gebruiken om de site te uploaden naar een nieuw hostingplatform.

Kan ik sites die zijn gemaakt met Adobe Muse CC hosten met andere hostingproviders?

Ja, u kunt Adobe Muse CC gebruiken om sites te maken en ze vervolgens publiceren met een andere hostingprovider. Voer de volgende stappen uit: kies Bestand > Exporteren naar HTML om de sitebestanden op te slaan in een lokale map op uw computer. Of kies Bestand > Uploaden naar FTP-host en voer informatie in over de host-FTP.

Talen

Welke taalversies van Adobe Muse CC zijn verkrijgbaar?

Adobe Muse CC is momenteel verkrijgbaar in de volgende talen:

• Braziliaans Portugees
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels (Verenigde Staten)
  • Engels (Internationaal)
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Norsk
  • Polski
  • Russisch
  • Spaans
  • Zweeds
  • Traditioneel Chinees
  • Turks

Wat kan ik verwachten als ik een nieuwe taal selecteer nadat mijn lidmaatschap is ingegaan?

De gebruikersinterface van Adobe Muse CC wordt automatisch bijgewerkt naar de geselecteerde taal. Dit is niet van invloed op bestanden die zijn gemaakt met de vorige taalversie.

Kan ik weer overschakelen op de taal waarmee ik mijn lidmaatschap ben begonnen?

Ja, ga eenvoudigweg naar het menu Voorkeuren en selecteer opnieuw de gewenste taal. De gebruikersinterface van Adobe Muse CC wordt automatisch bijgewerkt.

Gratis proefversies

Waar vind ik een proefversie van Adobe Muse CC?

Met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap kunt u de proefversie van Adobe Muse CC downloaden, evenals andere applicaties van Creative Cloud. Als u overstapt naar een lidmaatschap voor alle apps, kunt u de volledige versie van elke Creative Cloud-toepassing downloaden.

Wanneer gaat mijn Adobe Muse CC-proefversie in?

Nadat u Adobe Muse CC hebt geïnstalleerd en u hebt aangemeld met een Adobe ID, gaat uw proefversie in zodra u de software voor het eerst start en op Proefversie starten klikt.

Kan ik mijn proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap?

Ja. U kunt een proefversie omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps of in een Creative Cloud-lidmaatschap voor losse app door het lidmaatschap aan te schaffen op de Creative Cloud-website. Nadat u het lidmaatschap hebt aangeschaft, wordt de proefversie van het desktopproduct automatisch gelicentieerd wanneer u het product opnieuw start.

Zijn er bronnen beschikbaar om mij te helpen bij de beoordeling van de proefversie?

Ja. Als u hebt aangegeven dat u via e-mail informatie van Adobe wilt ontvangen, krijgt u mogelijk een reeks e-mails met handige bronnen en tips waarmee u uw proefversie optimaal kunt gebruiken. U kunt ook naar de Adobe Muse CC-training en -ondersteuning gaan voor uitgebreide zelfstudies om aan de slag te gaan.

Kan ik technische ondersteuning of hulp krijgen voor mijn proefversie?

De technische ondersteuning van Adobe helpt u met de installatie of met het verhelpen van installatieproblemen bij een proefversie van Adobe-producten. Aanvullende ondersteuning per telefoon of via het web is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van gekochte software. Voor verdere hulp raden wij u aan het Adobe Muse CC-ondersteuningsforum te raadplegen om snel gerichte antwoorden op uw vragen te vinden. Tot de doorzoekbare inhoud behoort de diepgaande, productspecifieke Help die Adobe altijd al leverde, met daarbij informatie van Adobe zelf en van externe leveranciers, die door experts bij Adobe en binnen de ontwerp- en productiegemeenschappen is geselecteerd.

Hoe moet ik mijn software verwijderen?

Als u uw proefversie wilt verwijderen, sluit u alle geopende Adobe-software op uw computer en doet u het volgende: In Windows opent u het Configuratiescherm van Windows en dubbelklikt u op Software. Selecteer het product dat u wilt verwijderen, klik op Wijzigen/Verwijderen en volg de instructies op het scherm op.

Dubbelklik in Mac OS op het installatieprogramma van het product in Programma's > Hulpprogramma's > Adobe Installers. Meld u aan als beheerder, selecteer Uninstall Components (Componenten verwijderen) en volg de instructies op het scherm op.

Aankoopinformatie

Hoe kan ik Adobe Muse CC kopen?

Meer informatie over de aankoopopties is te vinden op de pagina met Creative Cloud-lidmaatschappen.

Hoeveel kost Adobe Muse CC?

Adobe Muse CC is beschikbaar via een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap voor één app of voor alle apps, waarbij u kunt kiezen voor een lidmaatschap op maand- of jaarbasis. Raadpleeg de pagina met Creative Cloud-lidmaatschappen voor meer informatie. Zodra u er klaar voor bent om uw site te activeren, hebt u de keuze: u kunt uw site laten hosten door een externe provider of door Adobe. Er zijn extra kosten verbonden aan het hosten van uw site, afhankelijk van de hostingprovider die u kiest. Als u op of vóór 30 april 2015 een Creative Cloud-lidmaatschap hebt aangeschaft, omvat een Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps hosting van maximaal vijf webBasics-sites. Een Adobe Muse CC-lidmaatschap voor één app omvat hosting van één webBasics-site.

Hostingrechten van Adobe zijn alleen van toepassing op een Adobe Muse CC-lidmaatschap voor één app of een Creative Cloud-lidmaatschapscontract dat op of vóór 30 april 2015 is afgesloten, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden en verplichtingen. Meer informatie over het standaardaanbod van Adobe Business Catalyst.

Kan ik sites ontwikkelen in Adobe Muse CC zonder de andere Creative Cloud-producten te kopen?

Ja. U moet dan het lidmaatschap voor één app kiezen wanneer u zich aanmeldt voor Creative Cloud. Houd er rekening mee dat voor het hosten van de website, zowel op het Adobe-platform als via een externe provider, afzonderlijke kosten in rekening worden gebracht.

Is Adobe Muse CC verkrijgbaar voor klanten bij overheids- of onderwijsinstellingen?

Adobe Muse CC is beschikbaar als onderdeel van het Creative Cloud-lidmaatschap, dat lidmaatschappen omvat voor onderwijsinstellingenbedrijven en overheidsinstanties.

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?

Uw lidmaatschap gaat in zodra de transactie in de Adobe Store is voltooid en de kosten zijn afgeschreven van uw creditcard.

Aan de slag met Adobe Muse

Zijn er zelfstudies beschikbaar waarmee ik Adobe Muse CC kan leren gebruiken?

Ga naar Adobe Muse CC-training en -ondersteuning voor alle informatie die u nodig hebt om aan de slag te gaan, met video's en stapsgewijze zelfstudies plus uitgebreide productondersteuning van Adobe en onze deskundige community.

Waar kan ik hulp bij een technische vraag krijgen?

Waar vind ik de Help en zelfstudies bij Adobe Muse?

U vindt een groot aantal zelfstudies, Help-artikelen en nog veel meer op de pagina Help bij Adobe Muse.

Kan ik in Adobe-Muse CC een gebied maken dat alleen toegankelijk is voor leden?

Adobe Muse CC biedt geen systeemeigen ondersteuning voor gebruikersnamen en wachtwoorden, maar u kunt de pagina beschermen met een wachtwoord door eenvoudige JavaScript-code van andere leveranciers op te nemen die u knipt en plakt. Meer informatie is te vinden op het Adobe Muse-forum. U kunt ook naar de pagina Adobe Muse-invoegtoepassingen gaan, waar u gratis en betaalde widgets voor wachtwoordbeveiliging van Adobe Muse-partners en de ontwerpcommunity kunt downloaden.

Hoe kan ik een e-commerce-site maken met Adobe Muse CC?

Informatie over de integratie van een winkelwagenervaring is te vinden in de Adobe Muse CC-presentatie How Did You Build That Shopping Cart? U kunt ook naar de pagina Adobe Muse-invoegtoepassingen gaan, waar u gratis en betaalde widgets voor e-commerce van Adobe Muse-partners en de ontwerpcommunity kunt downloaden.

Mijn site wordt gehost op het Adobe-hostingplatform. Hoe blijf ik op de hoogte van updates en storingen?

Voor actuele informatie over Adobe Muse CC-sites die worden gehost door Adobe, raadpleegt u de Adobe Muse CC-forums.

Hoe blijf ik op de hoogte van informatie uit de Adobe Muse CC-gemeenschap?

U kunt op de volgende manieren op de hoogte blijven:

• Kijk of u actuele meldingen ziet in het welkomstscherm van Adobe Muse CC.
  • Meld u aan voor e-mailberichten van Adobe over Adobe Muse CC.
  • Volg ons op Twitter en Facebook.
  • Meld problemen, vraag functies aan en plaats berichten in de Adobe Muse CC-forums.

Met wie neem ik contact op als ik vragen heb over mijn Adobe Muse CC-software?

Als u vragen hebt over het gebruik van Adobe Muse CC-software, bezoek dan eens de Adobe Muse CC-forums.

Met wie neem ik contact op als ik een suggestie heb voor een nieuwe functie of update?

Als u een nieuwe functie of update wilt aanvragen, plaatst u uw idee op de Adobe Muse CC-forums.