Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Deze veelgestelde vragen zijn samengesteld uit foruminformatie en worden periodiek aangepast.

Widgets van derden voor functionaliteiten die geen native ondersteuning hebben in Muse

Zoek op musewidgets.com, waar u een verzameling van widgets kunt downloaden. Het biedt u ook de mogelijkheid om te zoeken naar gratis widgets.

Als de widget daar niet beschikbaar is, gebruik dan deze mapaanvraag voor Muse-widgets om te ontdekken waarom of om een aanvraag te doen voor een nieuwe widget.

Werken met scrolleffecten

Zie deze zelfstudie van Danielle Beaumont: Werken met scrolleffecten

Integreer blogs in Adobe Muse

Zie de zelfstudie Toevoegen van een blog die gaat over het integreren van Nomad Dreamer's widget met Adobe Muse.

Wat zijn de beste afmetingen voor het ontwerpen van een lay-out? Hoe kan ik werken met onderbrekingspunten in Muse?

Elk onderbrekingspunt voegt meer inhoud aan de pagina toe, die onderdeel van de pagina is, en
gedownload wordt. Het idee is om inhoud niet tussen onderbrekingspunten te repliceren. Gebruik in plaats hiervan zoveel mogelijk hetzelfde element in verschillende onderbrekingspunten.

Als u alleen maar onderbrekingspunten toevoegt en elementen
die ook bestaan in andere onderbrekingspunten verplaatst of deze van grootte verandert, dan is de groei van de paginagrootte te verwaarlozen.Maar als u inhoud toevoegt aan elk onderbrekingspunt en deze verbergt in andere onderbrekingspunten, kunt u de inhoud dupliceren tussen meerdere onderbrekingspunten, wat kan leiden tot een aanzienlijke groei in paginagrootte.

Een andere reden om geen inhoud te dupliceren is het effect dat dit heeft op uw SEO — u wordt voor dubbele
inhoud gestraft. Bovendien kan het beheren van zo'n pagina een nachtmerrie zijn. In plaats daarvan kunt u
hetzelfde tekstkader hebben en deze anders opmaken in verschillende onderbrekingspunten.

Viewport scaling gebeurt als de pagina zijn minimumbreedte bereikt heeft en nog steeds groter is dan de breedte van de telefoon. Viewport scaling is een manier waarop de telefoon de hele pagina ineens kan laten zien zonder dat er horizontale schuifbalken getoond worden. Als u de grootte van uw desktop browser verandert in die van de breedte van uw telefoon en vervolgens een horizontale schuifbalk ziet (ofwel omdat inhoud met een vaste grootte breder is dan het scherm, of omdat u de minimum paginagrootte bereikt hebt) dan krijgt deze pagina een verkleinde viewport op een telefoon.

Waarom heeft een responsieve site witte blokken aan de rechterkant en aan de onderkant van de pagina wanneer deze bekeken wordt op een iPad, maar ziet deze er prima uit op alle andere apparaten?

Een witte band is gewoonlijk een aanduiding van inhoud die breder is dan het scherm, bij de paginabreedte van het apparaat. U kunt bijvoorbeeld een element hebben met een vaste breedte dat plotseling breder wordt dan de pagina als deze een bepaalde paginabreedte heeft. Het witte deel dat u ziet is het effect van browser fill. U ziet het misschien niet op andere apparaten omdat deze een andere breedte kunnen hebben.

Als u uw pagina bekijkt op een desktop en uw browservenster verkleint tot een breedte die gelijk is aan de breedte van uw iPad, ziet u een schuifbalk (wanneer u naar rechts schuift ziet u de witte band). De reden dat u het op de iPad meteen ziet is dat er viewport scaling plaatsvindt.

Aanbevolen werkwijzen voor onderbrekingspunten

CSS aanpassen voor aangepaste code in Adobe Muse

Verbeter de SEO van sites die in Adobe Muse zijn gemaakt

Voeg videostreams toe aan Muse-pagina's

Werken met ankers

Ontwerp een menu met staten

FTP-problemen met Adobe Muse

Extra ruimte op de website, of de onjuiste lay-out wordt weergegeven op een apparaat

Problemen met lettertypen oplossen in Adobe Muse

Google Recaptcha gebruiken met Adobe Muse

Een feedbackformulier maken in Muse en dit verbinden aan een database

Ik heb een email die via het contactformulier-widget is gestuurd niet ontvangen

Maak een plakkoptekst/voettekst/navigatiemenu

Interactieve presentaties

Video's toevoegen aan uw site

Maak tabellen in Adobe Muse

Adobe Muse biedt u op dit moment niet de mogelijkheid om tabellen te maken. U moet de tabel eerst buiten Adobe Muse maken en deze daarna via Gebruiksobject > HTML invoegen op de pagina. Voor meer informatie, zie: Een tabel maken in Adobe Muse.

Zie de forumthread over het maken van tabellen voor verschillende methoden om een tabel aan uw Adobe Muse-site toe te voegen.

Een aanmeldingspagina maken

Op dit moment is het niet mogelijk om een aanmeldings- of registratiepagina te maken in Adobe Muse met behulp van de beschikbare standaardwidgets. Zie deze forumthread voor gedetailleerde informatie over de reden dat het niet mogelijk is om een aanmeldingspagina in Adobe Muse te maken.