Lees dit artikel om oplossingen te vinden voor de fout Kan geen verbinding maken met de server in Adobe Muse.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Probleem

U ontvangt de foutmelding Kan geen verbinding maken met de server wanneer u probeert zich aan te melden bij Adobe Muse. Deze fout kan optreden wanneer uw computer offline is, maar ook wanneer Adobe Muse geen toegang heeft tot bepaalde URL's die zijn vereist voor verificatie van Adobe ID.

Adobe Muse-fout: Kan geen verbinding maken met de server
Adobe Muse-fout: Kan geen verbinding maken met de server

Oplossing

Er is een internetverbinding vereist wanneer u zich met een Adobe ID aanmeldt bij Adobe Muse. Als u verbonden bent met internet en deze foutmelding ontvangt, worden er waarschijnlijk meerdere URL's geblokkeerd die voor aanmelding zijn vereist.

Zorg dat Muse toegang heeft tot de volgende URL's om een Adobe ID te kunnen verifiëren:

• https://na1mbls.licenses.adobe.com
  • https://ims-na1.adobelogin.com
  • https://adobeid-na1.services.adobe.com
  • https://na1r.services.adobe.com

Er zijn meerdere veelvoorkomende gevallen waarin deze URL's geblokkeerd kunnen zijn:

• Firewallsoftware (zoals Windows Firewall)
  • Antivirus-/malwaresoftware
  • Een IT-bedrijfsomgeving

Zorg dat Adobe Muse toegang heeft tot de bovenstaande URL's door ze op de witte lijst te zetten of toe te staan in uw firewallsoftware. Zorg ook dat antivirus-/malwaresoftware niet voorkomt dat Adobe Muse verbinding maakt met internet. Als u een bedrijfsnetwerk gebruikt, neem dan contact op met uw IT-afdeling om te zorgen dat de bovenstaande URL's bereikbaar zijn.

Als met geen van deze de aanmeldingsfout wordt hersteld, opent u een chatcase met een agent. Als u de chat voor Adobe Muse wilt openen, gaat u naar http://helpx.adobe.com/nl/contact/index.html en

1. selecteert u Adobe Muse in het productmenu.
  2. In het pop-upmenu Vertel ons waar u hulp bij nodig hebt selecteert u Mijn product of service gebruiken.
  3. Klik op I Still Need Help.