Lees dit artikel voor een oplossing voor de melding „Fout 400: lettertype niet beschikbaar” bij het publiceren of exporteren van Adobe Muse-sites.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Lettertype niet beschikbaar bij het publiceren of exporteren van een site

Bij het publiceren of exporteren van uw site van Adobe Muse, ziet u het volgende foutbericht: „Kan geen code genereren om een of meer lettertypen op pagina in te schakelen. [Fout 400: lettertype niet beschikbaar]"

Muse-Fout 400: Lettertype niet beschikbaar

Oplossing: vervang bepaalde Typekit-lettertypen

De volgende Typekit-lettertypen kunnen het probleem veroorzaken:

• Proxima Nova Soft
  • Adage Script
  • Veer Annabelle
  • Baroque Text
  • Bookman
  • Buena Park
  • Corner Store
  • Hooligan
  • Peachy Keen
  • Tamarillo
  • Instant
  • Federico
  • Franklin Gothic URW Condensed SC Book & Medium
  • Baucher Gothic URW Alt en Alt Extended
  • Leitura News
  • Velino Poster
  • Acta
  • Estilo
  • Penna
  • Le Monde Sans Std Extra Demi
  • Le Monde Sans Std 2 Extra Demi
  1. Als u een van deze lettertypen gebruikt, vervang deze dan door het overeenkomstige „JF“ lettertype (zoals Adage Script JF).

2. Typekit heeft de lettertypefamilies Alverata PE, Alverata Informal PE, Alverata Irregular PE en Proxima Nova Soft uit de Typekit-bibliotheek verwijderd. Deze worden vervangen door de niet-PE-lettertypen met equivalente namen, zoals gevonden op de Alverata-familiepagina.

3. Als u het lettertype Proxima Nova Soft gebruikt, moet u het lettertype handmatig in Proxima Soft wijzigen. Voer de volgende stappen uit om het lettertype te wijzigen:

1. Klik op Bestand > Weblettertypen toevoegen/verwijderen.
    2. Vanuit Typekit kiest Proxima Soft en klikt op OK.
    3. Vanaf uw Adobe Muse-pagina selecteert u de tekst waar u Proxima Nova Soft hebt gebruikt.
    4. In de vervolgkeuzelijst Tekst kiest u het Proxima Soft-lettertype dat u hebt toegevoegd.
    5. Sla het bestand op en exporteer/publiceer uw HTML-bestanden.
  4. Als u geen van de bovenstaande lettertypen gebruikt of als vervanging van het lettertype geen oplossing brengt, doet u het volgende:

1. Sluit Adobe Muse.
    2. Meld u af van de Creative Cloud-toepassing en meld u opnieuw aan.
    3. Start Adobe Muse opnieuw.

Houdt het probleem aan, ga dan naar de Klantenservice en klik op Meer hulp nodig.