Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Fotoalbumcarrousels zijn een absolute must in alle bedrijfs-, portfolio- of websitesjablonen. Een fotoalbumcarrousel is een interactief webelement waarmee gebruikers door foto's in een schuifregelaar kunnen bladeren. Webdesigners kunnen hun mooiste afbeeldingen presenteren in de fotoalbumcarrousels. In Adobe Muse kunt u in een paar eenvoudige stappen fotoalbumcarrousels aan uw site toevoegen en deze configureren, vergroten, verkleinen en plaatsen.

De widget Carousel Gallery downloaden

1. Klik op de knop Get This Widget (Deze widget downloaden).

De widget Carousel Gallery wordt naar uw standaardmap Downloads gedownload. De map Downloads kan anders geconfigureerd zijn, afhankelijk van de browser die u hebt gebruikt om de widget te downloaden en het besturingssysteem van uw computer.

Een carrouselgalerie toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om een carrouselgalerie aan een webpagina toe te voegen:

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de widget Carousel Gallery.

Ga voor informatie over het downloaden van de widget Carousel Gallery naar De widget Carousel Gallery downloaden.

2. Selecteer Carousel Gallery > Carousel Gallery in het deelvenster Bibliotheek en sleep de widget naar het canvas van de webpagina.

3. Isoleer en selecteer Afbeeldingslader voor de widget Carousel Gallery en klik op de knop om het deelvenster Opties te openen.

CarouselGalleryImageLoader
  4. Voer in het deelvenster Opties een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Bestand toevoegen en blader naar een locatie op uw computer om een afbeelding te selecteren.
    • Geef een functionele koppeling van een afbeelding op in het veld Afbeeldingskoppeling.

Herhaal deze handeling voor alle afbeeldingen die u aan de carrousel wilt toevoegen.

5. Selecteer de widget Carousel Gallery en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

CarouselGalleryWidget
  6. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

Automatisch afspelen

Laat de fotoalbumcarrousel automatisch over de webpagina schuiven.

Afstand tussen afbeeldingen

Geef de afstand tussen de afbeeldingen in de carrousel op.

Breedte van afbeeldingen

Geef de maximale breedte van de afbeeldingen in pixels op.

Hoogte van afbeeldingen

Geef de maximale hoogte van de afbeeldingen in pixels op.

7. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.

CarouselGalleryPreview