Leer hoe u responsieve sites in Adobe Muse kunt maken. Gebruik blanco lay-outs of vooraf gedefinieerde startersjablonen om responsieve websites te maken.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

U kunt op de volgende manieren beginnen met het maken van responsieve websites in Adobe Muse:

• Starterbestanden gebruiken: Adobe Muse biedt aanpasbare, responsieve startersjablonen waarmee u snel aan de slag kunt. Pas de startersjablonen aan en publiceer uw responsieve website met een paar klikken. Zie Responsieve startersjablonen gebruiken voor meer informatie.
  • Een lege lay-out gebruiken: Adobe Muse biedt een leeg canvas zonder beperkende sjablonen of rasters waarmee u een responsieve site kunt ontwerpen. Gebruik één Adobe Muse-bestand om verschillende lay-outs voor verschillende browserbreedten te maken. Zie Een nieuwe responsieve website maken voor meer informatie over het maken van een responsieve Adobe Muse-website.
  • Bestaande websites omzetten in responsieve websites: Met Adobe Muse kunt u uw bestaande Adobe Muse-sites naar responsieve lay-outs migreren. Wijzig de lay-out van uw bestaande Adobe Muse-websites in een vrije breedte en pas de opmaak van objecten aan voor verschillende browserbreedten. Zie voor meer informatie Bestaande Adobe Muse-websites migreren naar een responsieve lay-out.

Als u een pagina opent in een responsieve lay-out, wordt in Adobe Muse Responsieve rondleiding weergegeven, een korte presentatie over breekpunten, het wijzigen van het formaat van objecten en het opmaken van tekst voor een responsieve lay-out. U kunt doorgaan met de Responsieve rondleiding of de presentatie later bekijken door op Help > Responsieve rondleiding te klikken.

Bekijk de videozelfstudie over responsieve lay-outs voor informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met responsief ontwerp in Adobe Muse.

Responsieve startersjablonen gebruiken

Adobe Muse biedt sjablonen voor verschillende typen websites, een persoonlijke site of een site voor het presenteren van foto's.

Raadpleeg de sectie over Starterdesigns op de Adobe Muse-pagina voor toegang tot de startersjablonen. Kies een sjabloon in de sectie en klik op Downloaden om de starterbestanden te downloaden.

Als u de starterbestanden opent, wordt er een stramienpagina en een set afzonderlijke pagina's met vooraf ingestelde sjablonen geopend in de overzichtsweergave van Adobe Muse. In het bovenste deelvenster kunt u Computer (breedte 1160 px), Tablet (breedte 768 px) of Telefoon (breedte 380 px) kiezen. U kunt ook de startersjablonen naar wens aanpassen en een voorvertoning van de pagina's bekijken met de scrubber.

Als u de sjabloon niet wilt downloaden, kunt u op Voorvertoning klikken in de sectie Starterontwerp. De voorbeeldsite wordt geopend in uw browser.

Een nieuwe responsieve website maken

Selecteer de optie Vrije breedte in het dialoogvenster Nieuwe site als u een nieuwe website met een responsieve lay-out wilt maken. De objecten op de pagina worden automatisch aan de grootte van de browser aangepast. De optie Vrije breedte biedt u ook de mogelijkheid om een responsieve site vanuit een lege lay-out te maken, zonder beperkende sjablonen of een vooraf gedefinieerde lay-out.

1. Klik op Bestand > Nieuwe site.

newsitefluid
    Vrije breedte voor responsieve lay-out kiezen

2. Klik op Vrije breedte. Wanneer u de optie Vrije breedte selecteert, hebben de objecten op de pagina een vrije breedte met betrekking tot breekpunten. De objecten worden aangepast aan de breedte van de browser op basis van hun responsieve gedrag.

3. Klik op Geavanceerde instellingen en stel de waarden voor breedte, hoogte en marges voor uw site in. U kunt de browserbreedte kiezen die past bij het ontwerp van uw site. Nadat u objecten hebt geplaatst, kunt u meer breekpunten voor extra browserbreedten toevoegen.

Selecteer vervolgens de instellingen voor resolutie en taal. Klik op OK.

advancedsettingsfluid
    Geavanceerde instellingen bij het maken van een site met vrije breedte

Nadat u een nieuwe responsieve website hebt gemaakt, kunt u afbeeldingen, tekst en andere objecten plaatsen voor uw browserbreedte.