Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Wat zijn site-overzichten in Adobe Muse?

Een site-overzicht bevat de hiërarchische structuur van een website. U kunt pagina's op hetzelfde niveau maken (geen subpagina's) of u kunt site-overzichten maken die verschillende paginaniveaus bevatten. (Een grotere site zou bijvoorbeeld een pagina Informatie kunnen bevatten met twee subpagina's met de namen Onze missie en Ons personeel.)

U kunt in Muse gemakkelijk pagina's maken en opnieuw rangschikken in een willekeurige volgorde zonder u zorgen te moeten maken over verbroken koppelingen. Het is echter belangrijk de inhoud van een nieuwe site goed in te delen, te bepalen welke pagina's u nodig hebt en te beslissen hoe u de informatie wilt weergeven op de site. In een echt project behoort het uitwerken van de verschillende secties en het rangschikken van de pagina's tot de planningsfase.

Met Adobe Muse kunt u site-overzichten maken via de overzichtsweergave. Als u gebruikmaakt van site-overzichten, toont Muse niet alleen de hiërarchie van uw website, maar ook de hiërarchie van stramienpagina's.

Een site-overzicht samenstellen

U kunt als volgt een site-overzicht maken:

1. Open de overzichtsweergave in Adobe Muse, plaats de muisaanwijzer boven de miniatuur van de pagina Home en klik op het plus-pictogram (+) rechts van de miniatuur van de pagina Home om een nieuwe pagina te maken op hetzelfde niveau als de eerste pagina. Klik op het labelveld onder de nieuwe pagina en geef deze pagina een naam.

Als u op het plus-pictogram (+) onder een paginaminiatuur klikt, maakt u een pagina op een lager niveau, zodat u een sectie kunt uitvouwen met pagina's die betrekking hebben op een specifiek onderwerp.
  1. Herhaal deze stappen om meer pagina's op hetzelfde niveau als de pagina Home te maken.
In deze zelfstudie leert u de werkruimte van Adobe Muse kennen en ziet u hoe u een volledig functionerende website kunt maken zonder dat u code hoeft te schrijven. U leert ook hoe u een overzicht van de website maakt, hoe u gebruik kunt maken van stramienpagina's en welke opties voor browservulling er zijn in Muse.
In deze zelfstudie leert u de werkruimte van Adobe Muse kennen en ziet u hoe u een volledig functionerende website kunt maken zonder dat u code hoeft te schrijven. U leert ook hoe u een overzicht van de website maakt, hoe u gebruik kunt maken van stramienpagina's en welke opties voor browservulling er zijn in Muse.
Laat de naam van de pagina Home met een kleine letter beginnen, net als de namen van de andere pagina's.

Nadat u deze wijzigingen hebt aangebracht, is het site-overzicht voltooid.

De breedte van elke pagina komt standaard overeen met de schermgrootte van desktopcomputers. Als u uw site voor andere apparaten wilt maken, gebruikt u de responsieve lay-out. Zie Responsieve lay-out voor informatie over het maken van een responsieve website.

Als u echter een vaste of alternatieve lay-out wilt gebruiken om afzonderlijke websites te maken voor mobiele telefoons, tablets en desktopcomputers, klikt u op Pagina > Alternatieve lay-out toevoegen. Kies vervolgens Tablet of Mobiel.

U kunt een lay-out selecteren via Pagina, maar u kunt ook sneltoetsen gebruiken om te schakelen tussen site-overzichten als u meerdere lay-outs hebt gemaakt:

• Druk op Command+7 (Mac) of Control+7 (Windows) om over te schakelen naar het site-overzicht Computer.
  • Druk op Command+8 (Mac) of Control+8 (Windows) om over te schakelen naar het site-overzicht Tablet.
  • Druk op Command+9 (Mac) of Control+9 (Windows) om over te schakelen naar het site-overzicht Telefoon.

Deze sneltoetsen zijn alleen actief als siteprojecten minstens twee van de volgende drie lay-outs bevatten: Computer, Tablet en Telefoon.

Nu u het site-overzicht hebt ingesteld, gaat u naar de volgende sectie waar u de pagina A-stramien leert bewerken door het toevoegen van gemeenschappelijke site-elementen, zoals de inhoud van de voettekst.