Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Adobe Muse wordt op abonnementsbasis verkocht, zodat het Adobe Muse-team snel verbeteringen kan aanbrengen en beter kan inspelen op de voortdurend veranderende webtechnologieën.

Als u een abonnement hebt op Adobe Muse, kunt u helpen de toekomstige versies vorm te geven door deel te nemen aan het bètaprogramma van Adobe Muse. Door een kleine wijziging aan te brengen in uw Adobe Muse-software-instellingen, kunt u de bètasoftware van Adobe Muse laten installeren wanneer de technici een nieuwe bètaversie hebben ontwikkeld. Zo hebt u toegang tot de meest geavanceerde functies van Adobe Muse. En als u opmerkingen of suggesties hebt, kunt u deze doorspelen aan het Adobe Muse-team, zodat zij de volgende versie kunnen verbeteren.

Werken met de Adobe Muse-bètasoftware

Voer de volgende stappen uit om meteen te gaan werken met de bètasoftware van Adobe Muse:

1. Start Adobe Muse.

2. Kies Help > Help Adobe Muse verbeteren.

fig_01
    Selecteer in het menu Help de optie Help Adobe Muse verbeteren.

Er wordt een venster weergegeven met twee deelname-opties:

• Deelnemen aan het Adobe Muse-bètaprogramma
    • Deelnemen aan het Adobe-productverbeteringsprogramma

U kunt een of beide opties kiezen.

fig_02
    Schakel de selectievakjes in naast de opties die u wilt gebruiken.

Als u de eerste optie Deelnemen aan het Adobe Muse-bètaprogramma inschakelt, krijgt u automatisch toegang tot de bètaversie van de software. De bètasoftware vervangt dan uw actuele release van Adobe Muse, zodat u meteen met de nieuwste functies kunt gaan werken.

Wanneer nieuwe bètaversies van Adobe Muse worden uitgebracht, worden automatisch meldingen weergegeven, net zoals de werkruimte van Adobe Muse een kennisgeving weergeeft met de mededeling dat de actuele releaseversie is bijgewerkt.

Als u de tweede optie Deelnemen aan het Adobe-productverbeteringsprogramma inschakelt, stuurt de software soms anonieme gegevensrapporten naar de technici van Adobe Muse, zodat deze kunnen zien hoe ontwerpers Adobe Muse gebruiken als ze sites ontwerpen. Op basis van deze informatie kunnen ze bepalen hoe ze Adobe Muse kunnen verbeteren.

3. Selecteer de gewenste selectievakjes en klik op OK.

Meer hoeft u niet te doen om deel te nemen aan en te gaan werken met de bètaversie van Adobe Muse.

Opmerking:

U kunt niet tegelijkertijd de bètasoftware van Adobe Muse en de releasesoftware van Adobe Muse uitvoeren. De bètasoftware bevat nieuwe functies die wellicht niet goed functioneren, omdat het product zich blijft ontwikkelen. Het is wellicht verstandig terug te gaan naar de actuele release van de Adobe Muse-software als u aan een project van een klant werkt of een deadline hebt. U dient ook te weten dat de bestanden die u in de bètaversie van de software maakt wellicht niet compatibel zijn met de releaseversie. In sommige gevallen functioneren de eigenschappen die u met de Adobe Muse-software aan pagina's toevoegt niet wanneer ze gepubliceerd worden.

De software herstellen naar de actuele versie (niet de bètaversie) van Adobe Muse

U kunt er op elk gewenst moment voor kiezen niet meer deel te nemen aan de bètaprogramma's van Adobe Muse.

1. Kies Help > Help Adobe Muse verbeteren.

2. Schakel in het dialoogvenster Help Adobe Muse verbeteren het bijbehorende selectievakje of de selectievakjes uit en klik op OK.

Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven, waarin u wordt gevraagd of u niet meer mee wilt doen en om Adobe Muse opnieuw te starten.

3. De volgende keer dat u Adobe Muse start, wordt een updatebericht weergegeven waarin u wordt gevraagd om de meest recente releaseversie van de Adobe Muse-software te installeren.

Feedback verzenden

Wanneer u met de bètasoftware van Adobe Muse werkt, ontdekt u nieuwe functies die wellicht nog niet helemaal zijn voltooid. U ziet wellicht gebieden die voor verbetering vatbaar zijn, of u kunt fouten tegenkomen. En tijdens het ontwerpen van sites bedenkt u misschien functies die Adobe Muse efficiënter en gebruiksvriendelijker zouden maken. Het team van Adobe Muse wil graag uw opmerkingen, vragen en functieverzoeken ontvangen, zodat toekomstige doelen voor de technici kunnen worden vastgesteld.

Adobe Muse is voortdurend in ontwikkeling. Voer de volgende stappen uit als u feedback hebt na het werken met de Adobe Muse-bètaversie en deze wilt delen:

1. Ga in een browser naar het persoonlijke bètaprogramma van Adobe Muse.

2. Klik op Yes Participate om deel te nemen en meld u aan met uw Adobe ID. Stel een nieuwe of verbeterde functie voor, meld een bug of stel een vraag over een probleem dat u hebt gezien.

3. Staptekst Plaats uw informatie in het Openbare bètaforum voor Adobe Muse, inclusief de URL van uw site en een beschrijving van het probleem of de suggestie (indien van toepassing).

Met deze feedback kan het team van Adobe Muse uw site evalueren en ontdekken hoe ze Adobe Muse kunnen verbeteren om het gebruiksvriendelijker te maken en bovendien meer nuttige functies te verschaffen waarmee u uw ontwerpen kunt maken.