Lees dit artikel om te leren hoe u tekst in Adobe Muse kunt delen en synchroniseren.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Gesynchroniseerde tekst

Met Gesynchroniseerde tekst kunt u tekst op meerdere plaatsen op een pagina, op andere pagina's en in lay-outs voor desktopcomputers, tablets en smartphones gebruiken. Tekst zoals productnamen, prijzen, titels, kopteksten, voetteksten en meer wordt meestal op meerdere pagina's en in meerdere versies (desktop, tablet, en mobiel) van een site weergegeven.

Met Gesynchroniseerde tekst kunt u veelvoorkomende tekst één keer typen en voor meerdere instanties een consistente tekst behouden. Als u de tekst wilt bewerken, wijzigt u deze één keer; vervolgens worden alle instanties van de tekst op uw site bijgewerkt. Wanneer u tekst bijwerkt voor alle instanties, verandert Adobe Muse geen stijlkenmerken die aan een instantie zijn gekoppeld.

Inhoudslabels

Een inhoudslabel staat voor gesynchroniseerde tekst.

• Wanneer u een label toepast op een tekstkader, wordt in dat tekstkader de gesynchroniseerde tekst weergegeven.
  • Wanneer u een tekstkader bewerkt dat al is voorzien van een label, worden alle instanties van het gelabelde tekstkader bijgewerkt om de gewijzigde inhoud weer te geven. In Adobe Muse worden stijlen en andere visuele kenmerken niet bijgewerkt wanneer tekst wordt bijgewerkt.

Verzameling

Een verzameling is een groep labels. Als u werkt met Gesynchroniseerde tekst, kunt u meerdere labels maken en deze ordenen met behulp van een verzameling.

Inhoudslabels beheren

Een inhoudslabel staat voor een stukje gesynchroniseerde tekst. Wanneer u een label toepast op een tekstkader, wordt in dat tekstkader de gesynchroniseerde tekst weergegeven.

Een tekstkader voorzien van labels

1. Als u dit nog niet hebt gedaan, maakt u een tekstkader met de tool Tekst () en voert u de tekst in die u wilt labellen.

TextFrame
  2. Selecteer Venster > Inhoud om het deelvenster Inhoud weer te geven.

ContentPanel
  3. Selecteer het tekstkader en klik op de knop  in het deelvenster Inhoud om een inhoudslabel toe te voegen.

AddTag
  4. Geef een logische naam op voor het inhoudslabel en klik buiten het kader om de bewerking te voltooien.

TagCreated

Opmerking:

Er verschijnt een bubbel naast het tekstkader waarin het inhoudslabel wordt aangegeven dat u zojuist hebt toegevoegd.

TaggedTextFrame-1

Meerdere labels toevoegen aan een verzameling

1. Selecteer Venster > Inhoud om het deelvenster Inhoud weer te geven.

ContentPanel
  2. In de deelvenster Inhoud klikt u op de knop  om een inhoudslabel toe te voegen. U kunt op de knop  blijven klikken en meerdere labels toevoegen aan een verzameling.

MultipleTagsContenPanel

De naam van een inhoudslabel wijzigen

1. Als u dit nog niet hebt gedaan, selecteert u Venster > Inhoud om het deelvenster Inhoud te openen.

MultipleTagsContenPanel
  2. Selecteer het inhoudslabel waarvan u de naam wilt wijzigen en klik met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens Naam wijzigen in het contextmenu. U kunt eventueel ook dubbelklikken op een inhoudslabel om de naam ervan te wijzigen.

RenameContentTag
  3. Voer een logische naam in en klik op een willekeurige plaats buiten het inhoudslabel om de naam ervan te wijzigen.

Labels voor tekst verwijderen

1. Selecteer een tekstkader waarvan u het label wilt verwijderen.

UntagTextFrame
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Labels van selectie verwijderen in het contextmenu.

UntagSelection

Ongebruikte labels verwijderen uit een verzameling

1. In het deelvenster Inhoud selecteert u een verzameling.
  2. Selecteer  (uitvouwbaar menu) > Ongebruikte inhoudslabels uit verzameling verwijderen.
DeleteUnusedTagsFromCollection

Verzamelingen beheren

Een verzameling toevoegen

1. Selecteer Venster > Inhoud om het deelvenster Inhoud weer te geven.

ContentPanelOpenedWithTags
  2. Klik op de knop  om een verzameling toe te voegen. Wanneer u een verzameling toevoegt, past Adobe Muse een standaardnaamgevingsconventie toe. U kunt er echter voor kiezen om een logische naam in te voeren voor de verzameling.

NewCollection

De naam van een verzameling wijzigen

1. Open het deelvenster Inhoud (Venster > Inhoud) en selecteer de verzameling waarvan u de naam wilt wijzigen.

2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Naam wijzigen in het contextmenu.

RenameCollection

Een verzameling verwijderen

1. Open het deelvenster Inhoud (Venster > Inhoud) en selecteer de verzameling die u wilt verwijderen.

2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verzameling verwijderen in het contextmenu.

DeleteCollection

Ongebruikte verzamelingen verwijderen

1. Selecteer een verzameling in het deelvenster Inhoud (Venster > Inhoud).

2. Selecteer  (uitvouwbaar menu) > Ongebruikte verzamelingen verwijderen.

DeleteUnusedCollections

Tekst bijwerken op uw site

1. Als u dit nog niet hebt gedaan, maakt u eerst tekstkaders met labels die zijn afgestemd op uw ontwerpwensen voor de site. Zie Tekst voorzien van labels voor meer informatie.

2. Selecteer de tekst die u wilt bewerken, en dubbelklik hierop. Nadat u de tekst hebt bewerkt, werkt Adobe Muse alle instanties van het label bij. Alle unieke opmaak (CSS-stijlen – lettertype, kleur, grootte) en andere zichtbare kenmerken voor elke instantie blijven intact.

Hyperlinks bijwerken

1. Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt u hyperlinks maken via het pop-upmenu Hyperlinks. Zie voor meer informatie Hyperlinks maken.

2. Selecteer Venster > Inhoud om het deelvenster Inhoud weer te geven.

CreateHyperlink
  3. Selecteer de hyperlink u hebt gemaakt, en voeg een label toe in het deelvenster Inhoud. Geef een logische naam aan het label.

AddHyperlinkTag
  4. Nadat u de hyperlink hebt voorzien van een label, selecteert u de tekst waaraan u de hyperlink wilt toevoegen.

AddHyperlinkToText-1
  5. Selecteer het label dat u hebt gemaakt in het deelvenster Inhoud.

AppliedHyperlinkTag