Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Muse_128_128

Adobe Muse CC 2014 bevat functies waarmee u dynamische websites voor desktopcomputers en mobiele apparaten kunt maken zonder code te schrijven. Lees verder voor een inleiding over de nieuwe functies van Adobe Muse CC 2014, en voor koppelingen naar overige informatiebronnen.

Adobe Muse CC 2014.3 - februari 2015

De Adobe Muse CC 2014.3.1-update verhelpt kritieke problemen van klanten. Raadpleeg voor een volledige lijst van opgeloste problemen in deze update Opmerkingen bij de release.

In de Adobe Muse CC 2014.3-versie van februari 2015 kunt u dankzij snellere, meer gestroomlijnde en intuïtievere functies gemakkelijk werken met sites die veel inhoud bevatten. Bovendien zijn de laadtijden van gepubliceerde sites verkort.

Verbeterde bruikbaarheid

Adobe Muse CC biedt de volgende verbeteringen. Dankzij deze verbeteringen nemen dagelijkse taken minder tijd in beslag en kunt u efficiënter werken met essentiële ontwerpworkflows.

Verbeterde overzichtsweergave

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

De volgende verbeteringen helpen u taken sneller en efficiënter uit te voeren tijdens het maken van siteoverzichten in de overzichtsweergave:

Sleep een stramienpagina om een pagina aan uw site toe te voegen.
Sleep een stramienpagina om een pagina aan uw site toe te voegen.

Pagina's met de markering 'Niet exporteren' worden nu visueel onderscheiden.
Pagina's met de markering 'Niet exporteren' worden nu visueel onderscheiden.

Samengevouwen pagina's worden uitgevouwen zodra er een onderliggende pagina wordt toegevoegd.
Samengevouwen pagina's worden uitgevouwen zodra er een onderliggende pagina wordt toegevoegd.

Zie voor informatie over het maken van site-overzichten in Adobe Muse CC Site-overzichten maken.

Verbeterde ontwerptijd

Stijl

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Alle vormgeving wissen

Gebruik de optie Alle vormgeving wissen in het contextmenu om alle vormgeving die is toegepast op een pagina-item te verwijderen. Het resulterende object bevat standaardtekstopmaak, zonder vulling, lijn of effecten.

Gebruik Alle vormgeving wissen om alle vormgeving te wissen die op een pagina-item is toegepast.
Gebruik Alle vormgeving wissen om alle vormgeving te wissen die op een pagina-item is toegepast.

Naar gebruik stijl

Bevat uw Adobe Muse-site veel stijlen? Met de nieuwe optie Naar gebruik stijl kunt u gebruik van elke soort stijl (Opsommingsteken, Teken, Afbeelding of Alinea) op uw website opsporen.

Klik met de rechtermuisknop op een stijl en selecteer Naar gebruik stijl om een lijst weer te geven met pagina's waar de stijl wordt gebruikt.

Gebruik de optie Naar gebruik stijl om het gebruik van stijlen te volgen
Gebruik de optie Naar gebruik stijl om het gebruik van stijlen te volgen

Widgets

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Gebruik de optie Widgetinhoud wissen in het contextmenu om alle inhoud in een widget te verwijderen. Met deze optie kunt u eenvoudig inhoud met plaatsaanduidingen in een widget verwijderen.

Gebruik Widgetinhoud wissen om alle inhoud binnen een widget te wissen
Gebruik Widgetinhoud wissen om alle inhoud binnen een widget te wissen

Middelenbeheer

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Kunt u niet vinden waar u een uploadmiddel of achtergrondafbeelding hebt toegepast? Met de nieuwe optie Naar gebruik middelen kunt u gebruik van de achtergrondafbeeldingen opsporen en middelen op uw website uploaden.

In het deelvenster Middelen klikt u met de rechtermuisknop op een middel en selecteert u Naar gebruik middelen om een lijst weer te geven met pagina's en afbeeldingsstijlen waar het middel wordt gebruikt.

Gebruik Naar gebruik middelen om de lijst met pagina's en afbeeldingsstijlen weer te geven waar het middel wordt gebruikt
Gebruik Naar gebruik middelen om de lijst met pagina's en afbeeldingsstijlen weer te geven waar het middel wordt gebruikt

Tekst

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

In het deelvenster Tekst kunt u nu gebruikmaken van de volgende tekstopmaakopties:

• Superscript
  • Subscript
  • Hoofdletters
  • Kleine letters

Tekens en woorden die zijn vormgegeven met de nieuwe opmaakkenmerken kunnen worden opgeslagen als teken of alineastijl.

Werken met ontbrekende lettertypen

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Adobe Muse waarschuwt u wanneer u een bestand opent met een ontbrekend lettertype. Wanneer uw site-ontwerp zelfgehoste weblettertypen bevat, verschijnt er een waarschuwing in Adobe Muse als een lettertype niet kan worden gevonden op uw computer. Vervolgens kunt u het benodigde lettertype downloaden of kopiëren naar de map met lettertypen op uw computer.

Andere verbeteringen

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Sleep inhoudlabels vanuit het deelvenster Inhoud om gedeelde tekst toe te voegen
Sleep een inhoudslabel of verzamelingen van het deelvenster Inhoud naar het ontwerpcanvas om gedeelde tekst eenvoudig toe te voegen aan het webpaginacanvas.

Verwijder ongebruikte lagen door deze optie te selecteren in het contextmenu in het deelvenster Lagen.
Verwijder ongebruikte lagen door deze optie te selecteren in het contextmenu in het deelvenster Lagen.

• Meer verbeteringen:
    • Dubbelklik op de tool om Aan pagina aanpassen toe te passen op het webpaginacanvas.
    • Dubbelklik op de tool om het webpaginacanvas te verkleinen tot de Ware grootte (zoomniveau van 100%).

Verbeterde voorvertoningsmodus

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Als u een voorvertoning weergeeft van uw ontwerp in de voorvertoningsmodus, kunt u uw website testen met nieuwe formaten voorvertoning voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple.

Test uw websites met de nieuwe voorvertoningsgroottes voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus
Test uw websites met de nieuwe voorvertoningsgroottes voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Prestatieverbeteringen

Adobe Muse CC 2014.3 bevat een groot aantal prestatieverbeteringen en verbeteringen voor het genereren van websites.

Prestatieverbeteringen in Adobe Muse

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Adobe Muse CC 2014.3 bevat diverse prestatieverbeteringen die van invloed zijn op de algehele prestaties van Muse, met in het bijzonder verbeteringen in de volgende gebieden:

• Snellere bewerkingen in de ontwerpfase, zoals het toevoegen, verwijderen, manipuleren en vormgeven van elementen in een lay-out.
  • Snellere afbeeldingsrendering, in het bijzonder tijdens het aanpassen van de grootte en tijdens het uitsnijden.
  • Snellere export van de meeste sites.
  • Aanzienlijk kleinere projectbestanden bij het gebruik van achtergrondafbeeldingen met hoge resolutie.
  • Niet-destructieve, automatische omzetting van bibliotheekitems bij de eerste keer dat Muse wordt gestart in plaats van bij de eerste keer dat elk bibliotheekitem wordt geopend.

Verbeteringen van websiteprestaties

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Adobe Muse CC 2014.3 vermindert de laadtijd van een pagina in de browser door minder en kleinere middelen te genereren tijdens het benutten van de mogelijkheden van de browser. Adobe Muse CC 2014.3 bevat in het bijzonder de volgende verbeteringen:

• Snellere rendering van Scalable Vector Graphics (SVG's) door fallbackafbeeldingen niet te laden die worden gebruikt door oude browsers die SVG niet ondersteunen.
  • Geoptimaliseerde achtergrondafbeeldingen op basis van hun gebruik op de site.
  • Gebruik van CSS-effecten om schuine randen en gloed binnen te renderen, behalve wanneer deze worden toegepast op afbeeldingen die transparante pixels bevatten. Deze verbetering vermindert het aantal bestanden dat wordt gegenereerd aanzienlijk voor sites die veel gebruikmaken van deze visuele effecten.
  • Kleinere compressiegrootte van bepaalde PNG-afbeeldingen en automatische omzetting naar geïndexeerde PNG wanneer de afbeelding minder dan 256 kleuren gebruikt. Geïndexeerde afbeeldingen zijn doorgaans kleiner dan niet-geïndexeerde PNG's, zonder verlies van beeldkwaliteit zolang de afbeelding minder dan 256 kleuren gebruikt.

Omleiden met Business Catalyst of JavaScript

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Met de optie Omleiden in de publicatiemodus kunt u kiezen of u automatisch omleiden van Business Catalyst wilt gebruiken of automatisch omleiden van Universal JavaScript voor sites die worden gehost met Adobe. Deze optie helpt u ook de juiste lay-out te laden afhankelijk van de afmetingen van het apparaat waarop de website wordt geopend en of het een aanraakscherm heeft.

Kaderranden tonen of verbergen

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Er wordt in Adobe Muse nu standaard een lichtgekleurde omtrek (kaderranden) op objecten en tekstkaders getekend. Zo kunt u eenvoudig zien of er lijn of vulling is toegepast op objecten. De kleur van de kaderrand komt overeen met de laag waarop het object of het tekstkader is geplaatst. Wanneer u het object of het tekstkader selecteert of er met de muis overheen beweegt, wordt de kaderrand donkerder.

Schakel door kaderranden via Weergave > Kaderranden tonen of verbergen of Ctrl+H (Windows)/Cmd+H (Mac).

Selecteer Weergave > Kaderranden tonen/verbergen om de kaderranden in of uit te schakelen
Selecteer Weergave > Kaderranden tonen/verbergen om de kaderranden in of uit te schakelen

FTP-instellingen automatisch detecteren

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Als u iets wilt uploaden via FTP, biedt Adobe Muse u de optie om automatisch de veiligste publicatie-optie te detecteren die beschikbaar is voor uw hostingprovider. U weet nu zeker dat u veilig publiceert naar een externe hosting-service zonder zelf de FTP-verbinding te hoeven opzetten.

HiDPI-ondersteuning voor Microsoft Windows

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Adobe Muse ondersteunt nu HiDPI-schermen die worden uitgevoerd met Windows. Als u HiDPI-hardware van Windows gebruikt, kunt u merken dat de interface van Adobe Muse nu aanzienlijk scherper is.

Opmerking:

Wanneer u nu een website met hoge resolutie maakt, heeft dit geen invloed op de laadtijd bij standaardschermen (niet-HiDPI).

Websites met hoge resolutie maken in Adobe Muse
Websites met hoge resolutie maken in Adobe Muse

Adobe Muse CC voor studenten en docenten, en ondernemingen

Verbeteringen in Adobe Muse CC 2014.3 | februari 2015

Er zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het installatieprogramma. Klanten met een lidmaatschap voor studenten en docenten of ondernemingen kunnen Adobe Muse nu installeren via Creative Cloud. Vóór de update van juni 2014 hadden gebruikers een Adobe ID nodig om Adobe Muse te kunnen gebruiken. Hierdoor konden klanten met een lidmaatschap voor studenten en docenten of ondernemingen Adobe Muse niet als onderdeel van hun CC-software installeren. In juni 2014 is Adobe Muse opnieuw samengesteld als een native toepassing, waardoor u zich voor Adobe Muse niet meer hoeft aan te melden met een Adobe ID.

Adobe Muse CC voor studenten en docenten, en ondernemingen
Adobe Muse CC voor studenten en docenten, en ondernemingen

Adobe Muse CC 2014.2 - oktober 2014

Gebruik de in oktober 2014 uitgebrachte versie Adobe Muse CC 2014.2 om SVG-bestanden te plaatsen die zijn gemaakt met programma's zoals Adobe Illustrator, om tekst te delen op verschillende sites en lay-outs, en om sites eenvoudiger live te plaatsen dankzij vereenvoudigde en veiligere publicatieopties.

Scalable Vector Graphics (SVG) importeren

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | oktober 2014

Adobe Muse biedt nu ondersteuning voor de SVG-indeling (Scalable Vector Graphics). U kunt de SVG-indeling benutten om logo's, pictogrammen, achtergrond- en browservullingen, enz. te maken, en deze rechtstreeks op het webpaginacanvas in Adobe Muse te plaatsen.

Afbeeldingen die in de SVG-indeling worden opgeslagen, zijn licht- en resolutieonafhankelijk en kunnen daarom worden geschaald tot grote afmetingen zonder dat dit gevolgen heeft voor de weergave van uw site. SVG-bestanden worden ook ondersteund op HiDPI-schermen.

Zie voor meer informatie Werken met vectorillustraties.

Importeer SVG in Adobe Muse-websites voor logo's, pictogrammen, vullingen en meer.
Importeer SVG in Adobe Muse-websites voor logo's, pictogrammen, vullingen en meer.

Gesynchroniseerde tekst

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | oktober 2014

Met Adobe Muse kunt u tekst op meerdere plaatsen op een pagina, op andere pagina's en in lay-outs voor desktopcomputers, tablets en smartphones gebruiken. Met de functie Gesynchroniseerde tekst kunt u tekstkaders van labels voorzien via het nieuwe deelvenster Inhoud, en het label naar een willekeurige plaats op uw site slepen om de tekst te dupliceren.

Wanneer u de tekst bewerkt, kopieert Adobe Muse automatisch alle instanties van het label op uw website, waarbij alle opmaak (lettertype, grootte en kleur) ongewijzigd blijft.

De functie Gesynchroniseerde tekst zorgt voor een enorme toename van de efficiëntie en een afname van het aantal fouten. U kunt tekst op betrouwbare wijze en sneller dan ooit tevoren in alle lay-outs plaatsen en bewerken. Tekst voorzien van labels is een eenvoudige manier om het aantal keer dat die tekst moet worden getypt en bijgewerkt te verminderen.

Ook hoeft u niet meer in elke lay-out handmatig naar tekst te zoeken om deze bij te werken. Als u de tekst één keer bijwerkt, wordt de bewerking overal geïmplementeerd, terwijl alle stijlen en kenmerken van elke instantie behouden blijven. Hierdoor neemt de kans af dat u een instantie over het hoofd ziet of dat er een fout ontstaat.

Zie voor meer informatie Werken met gesynchroniseerde tekst.

Hergebruik tekst over meerdere pagina's en lay-outs met behulp van de functie Gesynchroniseerde tekst
Hergebruik tekst over meerdere pagina's en lay-outs met behulp van de functie Gesynchroniseerde tekst

Ondersteuning voor Secure FTP

Verbeterd in de 2014-release van Adobe Muse CC | oktober 2014

Publicatie met Adobe Muse bevat nu ondersteuning voor SFTP en FTPS voor externe hosting. Als u Secure FTP gebruikt om inhoud te uploaden in een open netwerk, bijvoorbeeld wanneer u in een café aan uw site werkt, blijven uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord voor uw FTP-client gecodeerd en privé.

Zie voor meer informatie Een Adobe Muse-site naar een externe hostingservice uploaden.

Zoeken en vervangen

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | oktober 2014

U kunt de opdracht Zoeken gebruiken om naar woorden of woordgroepen te zoeken, en bepalen of u tekst selectief of automatisch wilt vervangen op alle pagina's van de site. De opdracht Zoeken past de weergave van instanties niet aan, alle stijl- en effectkenmerken blijven behouden.

Zie voor meer informatie Zoeken en vervangen.

Gebruik de functie Zoeken en vervangen om te zoeken naar woorden of woordgroepen en tekst over meerdere pagina's te vervangen.
Gebruik de functie Zoeken en vervangen om te zoeken naar woorden of woordgroepen en tekst over meerdere pagina's te vervangen.

Adobe Muse CC 2014.1 - augustus 2014

De Adobe Muse CC-release 2014.1 van augustus 2014 biedt ontwerpers nog meer keuze bij het maken van Adobe Muse-sites. Ontwerpers kunnen nu gebruikmaken van de lettertypen die ze al hebben, met (nieuwe) ondersteuning voor zelfgehoste weblettertypen, en met één klik genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens maken. Bovendien kunnen ontwerpers contactformulieren voor sites die worden gehost met Adobe of een willekeurige hostingprovider, beveiligen tegen spam.

Zelfgehoste weblettertypen

muse-webfonts

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

U kunt binnen uw site-ontwerp in Adobe Muse nu werken met zelfgehoste weblettertypen en lettertypen die u hebt aangeschaft en gedownload bij derden of services. Zelfgehoste weblettertypen bieden meer creatieve vrijheid en stellen u in staat om beter te voldoen aan de specifieke typografische vereisten van uw project.

Voor browsers geldt dat weblettertypen op het systeem van de sitebezoeker moeten zijn geïnstalleerd of door een externe server moeten worden verschaft. Ontbreekt het weblettertype, dan gebruikt de browser standaard een webveilig lettertype.

In het geval van zelfgehoste weblettertypen kunt u het lettertype aan het lettertypemenu van Adobe Muse toevoegen en het gebruiken in uw ontwerp. Het weblettertype is opgenomen in de geëxporteerde site bij het voorvertonen of publiceren en kan worden geüpload naar een externe hostingservice.

Zie Werken met zelfgehoste weblettertypen voor meer informatie.

Lijsten met opsommingstekens en genummerde lijsten

muse-bullets

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

Vanuit het nieuwe deelvenster Opsommingstekens kunt u gemakkelijk genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens met meerdere niveaus maken. Met behulp van aangepaste opsommingstekens en glyphs kunt u genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens bovendien uitgebreid opmaken. Opsommingstekenstijlen worden met het oog op efficiëntie en ontwerpconsistentie op een gehele site ondersteund.

Zie Zoeken en vervangen voor meer informatie.

Spam voorkomen met reCAPTCHA

muse-captcha

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

U kunt op contactformulieren nu Google reCAPTCHA inschakelen om spam te voorkomen en uw site te beschermen tegen internetbots. reCAPTCHA is geschikt voor zowel eenvoudige als gedetailleerde contactformulieren, ongeacht of de site met Adobe of een service van een derde partij wordt gehost.

reCAPTCHA geeft vervormde tekst en afbeeldingen weer die goed herkenbaar zijn voor mensen, maar door computers niet kunnen worden gelezen. Sitebezoekers moeten de vervormde tekst of de tekst uit de afbeelding invullen om het formulier te kunnen verzenden.

Zie Spam voorkomen met reCAPTCHA voor meer informatie.

Speciale tekens en glyphs invoegen

muse-character-panel

Nieuw in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

Met het deelvenster Tekens kunt u speciale tekens en glyphs invoegen. Met het nieuwe deelvenster Tekens kunt u speciale tekens en symbolen invoegen, waaronder leestekens, © voor auteursrecht, wiskundige symbolen en superscripttekens voor voetnoten. U kunt volledige tekensets openen voor afzonderlijke lettertypen en ze eenvoudig toevoegen aan tekstcontainers.

Zie Werken met het deelvenster Tekens voor meer informatie.

Verbeteringen voor formulieren

muse-forms

Verbeterd in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

• Beveiligde formuliervalidatie door server: vanaf deze update biedt Adobe Muse ondersteuning voor validatie aan de serverzijde om spam en fishing te voorkomen. Voorheen konden kwaadwillende gebruikers de JavaScript-validatie aan de clientzijde omzeilen en grote hoeveelheden spam verzenden.
  • Selectievakjes: u kunt nu selectievakjes toevoegen aan contactformulieren. U kunt er ook verplichte velden van maken, wat relevant is in het geval van licentieovereenkomsten en registratieformulieren. Adobe Muse biedt nu ook de mogelijkheid om een standaardwaarde in te stellen (ingeschakeld of uitgeschakeld) en het selectievakje een bepaalde stijl te geven met behulp van objectstaten.

Ondersteuning voor talen die van rechts naar links worden geschreven

muse-left-right-langs

Verbeterd in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

Maak sites, specifieke pagina's of tekstcontainers voor talen die van rechts naar links worden geschreven, zoals Arabisch en Hebreeuws. Tekstvakken en andere elementen als sociale widgets worden automatisch ingesteld op de geselecteerde taal.

Als u de voorkeurstaal wilt wijzigen, selecteert u Bestand Site-eigenschappen > tabblad Inhoud en kiest u de gewenste taal in het vervolgkeuzemenu.

Sneltoetsen voor afbeeldingen

muse-images

Verbeterd in de 2014-release van Adobe Muse CC | augustus 2014

Vanuit het contextmenu dat wordt weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop klikt, kunt u veelvoorkomende bewerkingen met afbeeldingen uitvoeren, zoals een afbeelding vervangen, een achtergrond vervangen of een afbeelding plakken.

Adobe Muse CC 2014 - juni 2014

De Adobe Muse CC 2014-release van juni 2014 bevat functies waarmee u dynamische websites voor desktopcomputers en mobiele apparaten kunt maken en publiceren zonder code te schrijven. Lees verder voor een korte inleiding bij de nieuwe functies in de nieuwste update van Adobe Muse, en voor koppelingen naar overige informatiebronnen.

Opnieuw samengesteld als een native toepassing

Nieuw in de release 2014 van Adobe Muse CC | juni 2014

De nieuwste update van Adobe Muse voorziet in een opnieuw samengestelde toepassing met een modulaire 64-bits architectuur, een gestroomlijnde en bijgewerkte gebruikersinterface en krachtige nieuwe functies. Bovendien kunt u met de 64-bits toepassing profiteren van de nieuwste updates van besturingssystemen, hardware en webbrowsers.

Verbeteringen van In-browser Editing

Verbeteringen in de release 2014 van Adobe Muse CC  | juni 2014

Met de nieuwste update biedt Adobe Muse ondersteuning voor het bewerken van websites die niet alleen door Adobe, maar ook via andere serviceproviders worden gehost. Hiertoe behoren belangrijke hostserviceproviders die standaard-FTP ondersteunen. U kunt profiteren van deze functie door uw klanten in staat te stellen kleine bijwerkingen aan live sites uit te voeren, zoals het vervangen van een afbeelding en het bijwerken van tekst.

Zie voor meer informatie Werken met In-browser Editing.

Ondersteuning voor Bewerken in browser met serviceproviders die standaard-FTP ondersteunen
Ondersteuning voor Bewerken in browser met serviceproviders die standaard-FTP ondersteunen

Integratie met Adobe Add-ons

Verbeteringen in de release 2014 van Adobe Muse CC | juni 2014

U kunt nu ontwerpelementen, zoals widgets, starter-bestanden, draadframes, afbeeldingen en nog veel meer downloaden uit Adobe Add-ons, het nieuwe uitwisselingsplatform. U kunt Adobe Add-ons direct openen vanuit het deelvenster Bibliotheek in Adobe Muse. U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende ontwerpelementen in Adobe Add-ons, en deze aanpassen en opnieuw gebruiken in de ontwerpen voor uw Muse-site. Dankzij deze ontwerpelementen kunt u snel beginnen met het maken van websites met Adobe Muse.

Zie voor meer informatie Veelgebruikte ontwerpelementen organiseren en opnieuw gebruiken met het deelvenster Bibliotheek.

Download ontwerpelementen zoals widgets en draadframes uit Adobe Add-ons.
Download ontwerpelementen zoals widgets en draadframes uit Adobe Add-ons.

Ondersteuning voor HiDPI

Nieuw in de release 2014 van Adobe Muse CC | juni 2014

Adobe Muse biedt ondersteuning voor HiDPI-schermen, waaronder de Retina-schermen van MacBook Pro. HiDPI-schermen zorgen voor een dramatische verbetering op het gebied van beeldkwaliteit en -resolutie. Dankzij ondersteuning voor HiDPI zult u een aanzienlijke toename in visuele scherpte zien, zowel in de toepassing als in de uitvoer. Voor uitvoer kunt u HiDPI inschakelen voor de hele website of voor specifieke elementen, zoals één afbeelding of bedrijfslogo. Adobe Muse laat u ook een schakeloptie voor HiDPI-weergave op een website plaatsen. Een bezoeker met een trage verbinding kan dan de standaardversie van de site gebruiken.

Zie voor meer informatie Werken met Retina-schermen en HiDPI-uitvoer.

Ondersteuning voor HiDPI-weergave, waaronder Retina-scherm
Ondersteuning voor HiDPI-weergave, waaronder Retina-scherm

Donkere gebruikersinterface

Nieuw in de release 2014 van Adobe Muse CC | juni 2014

Het kleurenthema voor de gebruikersinterface van Adobe Muse kan nu worden aangepast van helder naar donker. Als een donker kleurenthema wordt geselecteerd, blijft het canvas wit. Dankzij het contrast kunt u zich volledig concentreren op het ontwerpen in plaats van op de gebruikersinterface.

Zie voor meer informatie Donkere gebruikersinterface in-/uitschakelen.

Wijzig het kleurenthema van Adobe Muse in een donkere kleur
Wijzig het kleurenthema van Adobe Muse in een donkere kleur

Aanpasbare werkruimten

Verbeteringen in de release 2014 van Adobe Muse CC | juni 2014

De nieuwe Adobe Muse-werkruimte kan nu worden aangepast aan uw ontwerpwensen. U hebt nu de flexibiliteit om deelvensters los te maken en opnieuw in te delen, en meerdere vensters van de ontwerpweergave te openen om ze naast elkaar te ontwerpen. Als u gelijktijdig werkt aan lay-outs voor computers en mobiele apparaten, kunt u inhoud van en naar lay-outs kopiëren en plakken.

Zie voor meer informatie De Adobe Muse-werkruimte aanpassen.

Andere belangrijke functies en verbeteringen

• Verbeterde bruikbaarheid:
    • Meldingen over updates van Adobe Muse worden geleverd in de Creative Cloud-app.
    • U kunt veelgebruikte toetsenbordopdrachten zoals de opdracht Bestand openen/plaatsen gebruiken op een Mac. Daarnaast kunt u sneltoetsen gebruiken waarvoor F-toetsen of toetsen op het numerieke toetsenblok nodig zijn.
    • De dialoogvensters Bestand openen/opslaan onthouden op beide platformen de laatst gebruikte map.
    • De kleurkiezer in het deelvenster Stalen is gestandaardiseerd.
    • Schakeloptie om een element in te stellen op een breedte van 100%
  • U kunt nu afbeeldingen van diapresentaties weergeven met een bereik van de rechter- tot de linkerrand van het browservenster. De diapresentatie wordt automatisch aangepast wanneer het formaat van het browservenster wordt gewijzigd. Om de ruimte op uw scherm het beste te benutten, kunt in Adobe Muse de hoogte regelen van een diapresentatie op volledige schermbreedte.
  • De weergave van uw website in de voorvertoningsmodus van Adobe Muse sluit aan op de weergave in de nieuwste browserversies.

Systeemvereisten

Raadpleeg de systeemvereisten voor de release 2014 van Adobe Muse CC op Systeemvereisten | Adobe Muse.