Få ännu bättre foton, videoklipp och ljud med hjälp av Adobe Premiere Elements. Du kan ha mer än en version av Premiere Elements installerad på datorn och behöver därför inte avinstallera tidigare versioner.

Installera från dvd

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har anslutit en dvd-enhet (inte cd-enhet) till datorn innan du börjar med installationen. Sätt i dvd-skivan i enheten och följ anvisningarna.

Obs! Om datorn inte har någon dvd-enhet kan du hämta Premiere Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det. Mer information finns i Hämta och installera från Adobe-webbplatsen.

• Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Leta upp serienumret. Serienumret finns längst ned på dvd-fodralet. Mer information om hur du hittar serienumret finns i Hitta serienumret för Elements-produkten. Om du har en inlösenkod konverterar du den till ett serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder

Installera Premiere Elements

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Premiere Elements 2021 i datorn.

2. I dialogrutan Adobe Premiere Elements 2021 klickar du på Installera Adobe Premiere Elements 2021

Adobe Premiere Elements 2021
    Installera Adobe Premiere Elements 2021

Obs!

Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Premiere Elements 2021. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.

3. Gör något av följande:

• macOS: Gå till Adobe Premiere Elements 2021 > Install.app och starta installationsprogrammet. Ange systemets lösenord om du ombeds göra det.
    • Windows: (valfritt) Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Premiere Elements 2021. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.
  4. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

5. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

pre_pii
  6. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ
  7. Klicka på Videoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren
    Installera Videoredigeraren
  8. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in
    Logga in med ditt Adobe ID
  9. Klicka på Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu
    Klicka på Aktivera nu
  10. Ange serienumret på nästa skärm och klicka på Nästa.

Serienummer
    Ange serienumret

Adobe Premiere Elements 2021 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Hämta och installera från Adobe-webbplatsen

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har ett giltigt Adobe ID.
  • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren.
  • Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Se till att du har ett giltigt serienummer för Adobe Premiere Elements.
  • Se till att du är ansluten till internet tills installationen är klar.

Hämta Premiere Elements

1. Logga in med ditt Adobe ID.

Du kan skapa ett Adobe ID om du inte har något.

2. Välj plattform och språk för nedladdningen.

3. Klicka på Hämta.

Installera Premiere Elements

1. Öppna installationsfilen för Adobe Premiere Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

Obs!

Ange systemets kontolösenord om du ombeds göra det.

2. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

3. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

pre_pii
  4. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ
  5. Klicka på Videoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren
    Installera Fotoredigeraren
  6. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in
    Logga in med ditt Adobe ID
  7. Klicka på Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu
    Klicka på Aktivera nu
  8. Ange serienumret på nästa skärm och klicka på Nästa.

Ange serienumret
    Ange serienumret

Adobe Premiere Elements 2021 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Konvertera en testversion till en fullständig version

När du startar Premiere Elements visar en skärmbild hur många dagar som återstår innan testversionen upphör. Klicka på Köp nu och följ sedan instruktionerna på skärmen för att konvertera testversionen till en fullständig version.

trial_expire

Använd serienumret som du har fått för att konvertera testversionen till en fullständig version. Serienumret börjar med siffrorna 1143. Du får serienumret på olika sätt beroende på hur du gjort ditt inköp:

• Från Adobe-webbplatsen: När du köper Adobe Premiere Elements får du serienumret i ett e-postmeddelande från Adobe. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer" i inkorgen.
  • Dvd: Du hittar serienumret på baksidan av dvd-fodralet. Om du har ett omslag till programvaran kan serienumret finnas på det i stället.

Obs!

Serienumret består av 24 siffror och skiljer sig från inlösenkoden som är alfanumerisk. Du kan använda inlösenkoden för att få ditt serienummer

Felsöka installation