Installera Premiere Elements

Få ännu bättre foton, videoklipp och ljud med hjälp av Adobe Premiere Elements. Du kan ha mer än en version av Premiere Elements installerad på datorn och behöver därför inte avinstallera tidigare versioner.

Hämta och installera från Adobe-webbplatsen

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har ett giltigt Adobe ID.
  • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren.
  • Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Se till att du har ett giltigt serienummer för Adobe Premiere Elements.
  • Se till att du är ansluten till internet tills installationen är klar.

Hämta Premiere Elements

1. Logga in med ditt Adobe ID.

Du kan skapa ett Adobe ID om du inte har något.

2. Välj plattform och språk för nedladdningen.

3. Välj Hämta.

Installera Premiere Elements

1. Öppna installationsfilen för Adobe Premiere Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

Obs!

Ange systemets kontolösenord om du ombeds göra det.

2. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

3. Välj Fortsätt på nästa skärm som visas.

4. Gör som följer på skärmen Installationsalternativ och välj Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsprogram för Premiere Elements

5. Medan installationen pågår kan du klicka på bildspelet längst ned i installationsprogrammet och se vilka nyheter som finns i Premiere Elements 2024.

Installationsprogram för Premiere Elements 2024

6. Välj Videoredigeraren på skärmen som visas.

Premiere Elements 2024

7. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Premiere Elements 2024

8. Välj Aktivera nu på välkomstskärmen.

Premiere Elements 2024

9. Ange serienumret på nästa skärm och välj Nästa.

Premiere Elements 2024

Adobe Premiere Elements 2024 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Installera från dvd

Gäller för 2022 och tidigare versioner.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har anslutit en dvd-enhet (inte cd-enhet) till datorn innan du börjar med installationen. Sätt i dvd-skivan i enheten och följ anvisningarna.

Obs! Om datorn inte har någon dvd-enhet kan du hämta Premiere Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det. Mer information finns i Hämta och installera från Adobe-webbplatsen.

• Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Leta upp serienumret. Serienumret finns längst ned på dvd-fodralet. Mer information om hur du hittar serienumret finns i Hitta serienumret för Elements-produkten. Om du har en inlösenkod konverterar du den till ett serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder

Installera Premiere Elements

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Premiere Elements 2022 i datorn.

2. I dialogrutan Adobe Premiere Elements 2022 klickar du på Installera Adobe Premiere Elements 2022

Obs!

Om du stänger dialogrutan eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning måste du öppna dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklicka på Setup.exe i mappen Adobe Premiere Elements 2022. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.

3. Gör något av följande:

• macOS: Gå till Adobe Premiere Elements 2022 > Install.app och starta installationsprogrammet. Ange systemets lösenord om du ombeds göra det.
    • Windows: (valfritt) Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Premiere Elements 2022. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.
  4. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

5. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

6. Gör som följer på skärmen Installationsalternativ och klicka på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Adobe Premiere Elements 2022

7. Välj Videoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren

8. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in

9. Klicka på Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu

10. Ange serienumret på nästa skärm och klicka på Nästa.

Serienummer

Adobe Premiere Elements 2022 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Konvertera en testversion till en fullversion

När du startar Premiere Elements visar en skärmbild hur många dagar som återstår innan testversionen upphör. Klicka på Köp nu och följ sedan instruktionerna på skärmen för att konvertera testversionen till en fullversion.

Premiere Elements 2024

Använd serienumret som du har fått för att konvertera testversionen till en fullversion. Serienumret börjar med siffrorna 1143. Du får serienumret på olika sätt beroende på hur du gjorde inköpet

• Från Adobe-webbplatsen: När du köper Adobe Premiere Elements får du serienumret i ett e-postmeddelande från Adobe. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer" i inkorgen.
  • Dvd: Du hittar serienumret på baksidan av dvd-fodralet. Om du har ett omslag till programvaran kan serienumret finnas på det i stället.

Obs!

Serienumret består av 24 siffror och skiljer sig från inlösenkoden som är alfanumerisk. Du kan använda inlösenkoden för att få ditt serienummer

Felsöka installation

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online