Få ännu bättre foton, videoklipp och ljud med hjälp av Adobe Premiere Elements. Du kan ha mer än en version av Premiere Elements installerad på datorn och behöver därför inte avinstallera tidigare versioner.

Om du har köpt dvd:n installerar du programvaran från den. Du kan också ladda ned Adobe Premiere Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det.

Installera från dvd

Innan du börjar

Innan du börjar

• Se till att du har anslutit en dvd-enhet (inte cd-enhet) till datorn innan du börjar med installationen. Sätt i dvd-skivan i enheten och följ anvisningarna.

Obs! Om datorn inte har någon dvd-enhet kan du ladda ned Adobe Premiere Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det. Mer information finns i Hämta och installera från adobe.com .

• Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.

• Leta upp serienumret. Serienumret finns på dvd-fodralets baksida. Mer information om hur du hittar serienumret finns i Hitta ditt serienummer. Om du har en inlösenkod konverterar du den till ett serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Installera Adobe Premiere Elements (Windows)

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Premiere Elements 2019 i datorn.

2. I dialogrutan Adobe Premiere Elements 2019 klickar du på Installera Adobe Premiere Elements 2019.

Adobe Premiere Elements 2019
    Installera Adobe Premiere Elements 2019

Obs!

Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Premiere Elements 2019. Om någon säkerhetsvarning visas klickar du på Ja.

3. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

4. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ

Adobe Premiere Elements 2019 startas när installationen har slutförts.

5. På skärmen Adobe Premiere Elements 2019 klickar du på Licensiera den här programvaran och anger serienumret.

trial

Installera Adobe Premiere Elements (macOS)

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Premiere Elements 2019 i datorn.

2. I dialogrutan Premiere Elements 2019 klickar du på Adobe Premiere Elements 2019.

3. Navigera till Adobe Premiere Elements 2019 > Installera program och starta installationsprogrammet.

Obs!

Ange systemets kontolösenord om du ombeds göra det.

4. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

5. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ

Adobe Premiere Elements 2019 startas när installationen har slutförts.

6. På skärmen Adobe Premiere Elements 2019 klickar du på Licensiera den här programvaran och anger serienumret.

trial

Hämta och installera från adobe.com

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har ett giltigt Adobe ID.
  • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren.
  • Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Se till att du har ett giltigt serienummer för Adobe Premiere Elements.
  • Se till att du är ansluten till internet tills installationen är klar.

Hämta Adobe Premiere Elements

1. Logga in med ditt Adobe ID.

Om du inte har ett Adobe ID kan du skapa ett på sidan Skapa ett Adobe ID.

2. Välj plattform och språk för nedladdningen.

3. Klicka på Hämta.

Filhämtningen startar.

Installera Adobe Premiere Elements (Windows)

1. Öppna installationsfilen för Adobe Premiere Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

2. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

3. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ

Adobe Premiere Elements 2019 startas när installationen har slutförts.

4. På skärmen Adobe Premiere Elements 2019 klickar du på Licensiera den här programvaran och anger serienumret.

trial

Installera Adobe Premiere Elements (macOS)

1. Öppna installationsfilen för Premiere Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

Obs!

Ange systemets kontolösenord om du ombeds göra det.

2. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

3. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ
    Installationsalternativ

Adobe Premiere Elements 2019 startas när installationen har slutförts.

4. På skärmen Adobe Premiere Elements 2019 klickar du på Licensiera den här programvaran och anger serienumret.

trial

Konvertera en testversion till en fullständig version

När du startar en testversion visar en skärmbild hur många dagar som återstår innan testversionen upphör. På den här skärmen kan du använda alternativet Licensiera den här programvaran för att konvertera testversionen till en fullständig version.

Konvertera en testversion

Använd serienumret som du har fått för att konvertera testversionen till en fullständig version. Serienumret börjar med siffrorna 1143. Du får serienumret på olika sätt beroende på hur du gjort ditt inköp:

• Från Adobe-webbplatsen: När du köper Adobe Premiere Elements får du serienumret i ett e-postmeddelande från Adobe. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer" i inkorgen.
  • Dvd: Du hittar serienumret på baksidan av dvd-fodralet. Om du har ett omslag till programvaran kan serienumret finnas på det i stället.

Felsöka installation