Panelerna överst, nederst, till vänster och höger i användargränssnittet till Lightroom blir svarta ibland när du utför åtgärder som att växla mellan Lightroom-moduler, eller minimera och maximera Lightroom-fönstret.

Problem: Paneler som blir svarta i Lightroom
Problem: Paneler som blir svarta i Lightroom

Produktversioner som berörs

Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8 och tidigare

Operativsystem

macOS 10.12 (Sierra), Mac OS X 10.11 (El Capitan)

Obs!

Lightroom-teamet har gjort försök att lösa problemet i stor utsträckning, minska dess förekomst och återställa från det automatiskt om du ändå skulle drabbas av det här problemet. Om du använder Lightroom på den äldre Mac OS X 10.11-versionen kan problemet fortfarande dyka upp ibland. Testa den senaste versionen av Lightroom och ge oss din feedback.

Lösning

Gör så här för att åtgärda problemet:

• Uppdatera till Lightroom CC 2015.10/Lightroom 6.10 eller senare.
  • Uppdatera till macOS Sierra 10.12.4 eller senare.

Lösning för macOS 10.11 och tidigare

Om Lightroom-panelerna ser svarta ut på din Mac följer du de steg som anges nedan för att lösa problemet tillfälligt:

1. Högerklicka på Lightroom-ikonen och välj Dölj på menyn i Dock-fältet på din Mac.

Dock_Hide_Lr
    Dölj Lightroom med Dock-menyn

2. Högerklicka på Lightroom-ikonen i Dock igen och välj Visa på menyn.

Dock_Lr_show
    Visa Lightroom via Dock-fältet

Lightroom-panelerna bör nu vara synliga.