Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Character Animator?

Character Animator CC är installerad via Creative Cloud-programkatalogen eller dator- programmet och är tillgänglig som en del av planen Alla program. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program

Om en förhandsvisnings- eller betaversion av Character Animator är installerad kommer Character Animator CC inte att visas som en uppdatering, utan som ett separat program som ska installeras. Om betaversionen inte längre behövs, avinstallera den från Creative Cloud-appen. Tidigare förhandsvisningsversioner av Character Animator avinstalleras när den motsvarande versionen av After Effects som medföljde också avinstalleras.

När Character Animator CC är installeras, är också Adobe Media Encoder CC installerad för att enkelt återge filmer av dina scener. After Effects CC installerar inte längre Character Animator CC automatiskt, så installera den separat, om det behövs.

Även om Character Animator CC bara är tillgänglig via planen Alla program, kan förhandsvisnings- och betaversioner av Character Animator (inklusive de som är tillgängliga som en del av planen Fristående program i After Effects CC) fortfarande användas.

Befintliga projekt och marionettfiler som skapats med betaversionen av Character Animator kan öppnas i Character Animator CC. Dessa filer tas inte bort när betaversionen av Character Animator är avinstallerad.

Varför går det inte att installera Character Animator?

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Character Animator?

Du kan prova på Character Animator när du hämtar en utvärderingsversion av After Effects eller Creative Cloud från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Character Animator på en annan dator?

Du kan installera Character Animator och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på din Adobe-kontosida med ditt Adobe ID och lösenord. Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Mer information om hur du ändrar lösenordet och annan kontoinformation finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Hur avslutar jag mina medlemskap och vad som ska hända med mina FILE avbröt en gång?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och få reda på Adobes prenumerationsvillkor.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Arbetsflöde

Hur förbereder jag min docka när den byggs från Photoshop- eller Illustrator-filer?

Om du strukturerar och namnger lagren i dina Photoshop- eller Illustrator-filer på rätt sätt tilldelar Character Animator automatiskt taggar till varje funktion. Sedan förbereds dockan automatiskt åt dig. Lär dig hur du strukturerar och namnger dina lager för att använda den automatiska förberedningsfunktionen.

Hur gör jag för att få dockan att vicka?

Använd Wiggler-beteendet för att ge dockan lite liv.

Hur gör jag för att direkt återge och publicera mitt Character Animator-projekt?

Du kan direkt exportera en scen från Character Animator till ett filmformat via Adobe Media Encoder. Standardfilmformatet är H.264. För mer information, se Exportera ditt Character Animator-projekt.

Hur kan jag överföra mitt arbete i Character Animator till Premiere Pro och After Effects?

Du kan importera din Character Animator-scen till Premiere Pro och After Effects. För mer information, se Importera en scen till andra program.

Kan jag exportera min scen till film- och bildfilsformat?

Ja, kan du exportera din scen direkt till ett filmformat (H.264) med Adobe Media Encoder eller som en kombination av en PNG-sekvens och en WAV-fil.

Vanliga problem

Varför får jag ett meddelande om licensfel när jag startar Character Animator CC?

Mer information om Character Animator CC-licensfel och felsökningar finns i Felsökning av licensfel.

Var hittar jag en lista över tilldelade aktiverande tangenter?

Om du tilldelar flera aktiverande tangenter kan det vara svårt att minnas vilka tangenter som används för olika funktioner.Välj dockan för att se tilldelade aktiveringstangenter och öppna sedan panelen Utlösare (välj Fönster > Utlösare) om dockan använder utlösarbeteendet, eller välj Docka > Visa föråldrade utlösartangenter om dockan använder föråldrade utlösarbeteenden för tangentbordet. Läs mer om att använda aktiverande tangenter med din docka

Jag är inte någon Photoshop- eller Illustrator-expert. Hur gör jag för att komma igång med dockor och animera dem?

Det finns några sätt som du kan komma igång på:

• Du kan klicka på Start här! länk på välkomstskärmen som öppnar Komma igång-projektet som innehåller professionellt animerade interaktiva dockor.
  • Du kan ladda ner exempelprojekt och konstverk från Character Animator som du kan använda i ditt eget projekt.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum