Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Character Animator är installerat via Creative Clouds programkatalog eller datorprogrammet och är tillgänglig som en del av en Alla program-plan. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program

Om en förhandsvisnings- eller betaversion av Character Animator är installerad kommer Character Animator inte att visas som en uppdatering, utan som ett separat program som ska installeras. Om betaversionen inte längre behövs, avinstallera den från Creative Cloud-appen. Tidigare förhandsvisningsversioner av Character Animator avinstalleras när den motsvarande versionen av After Effects som medföljde också avinstalleras.

När Character Animator är installerat, är också Adobe Media Encoder installerat för att enkelt återge filmer av dina scener. After Effects installerar inte längre Character Animator automatiskt, så installera det separat, om det behövs.

Även om Character Animator bara är tillgängligt via planen Alla program, kan förhandsvisnings- och betaversioner av Character Animator (inklusive de som är tillgängliga som en del av planen Fristående program i After Effects) fortfarande användas.

Befintliga projekt och marionettfiler som skapats med betaversionen av Character Animator kan öppnas i Character Animator. Dessa filer tas inte bort när betaversionen av Character Animator är avinstallerad.

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Du kan prova på Character Animator när du hämtar en utvärderingsversion av After Effects eller Creative Cloud från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Character Animator och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Logga in på din Adobe-kontosida med ditt Adobe ID och lösenord. Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Mer information om hur du ändrar lösenordet och annan kontoinformation finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och få reda på Adobes prenumerationsvillkor.

Arbetsflöde

Om du strukturerar och namnger lagren i dina Photoshop- eller Illustrator-filer på rätt sätt tilldelar Character Animator automatiskt taggar till varje funktion. Sedan förbereds dockan automatiskt åt dig. Lär dig hur du strukturerar och namnger dina lager för att använda den automatiska förberedningsfunktionen.

Du kontrollerar en docka genom de beteenden som tillämpas på den. Ansiktsspårning är ett exempel på ett beteende, detta gäller även för den automatiska vickningen av vektorteckningar. Ett beteende kan ha parametrar för att ställa in det efter dina behov. Mer information finns i Kontrollera dockor med hjälp av beteenden.

Du kan direkt exportera en scen från Character Animator till ett filmformat via Adobe Media Encoder. Standardfilmformatet är H.264. För mer information, se Exportera ditt Character Animator-projekt.

Du kan importera Character Animator-scenen till Premiere Pro och After Effects. För mer information, se Importera en scen till andra program.

Vanliga problem

Mer information om Character Animator-licensfel och felsökningar finns i Felsökning av licensfel.

Om du tilldelar flera aktiverande tangenter kan det vara svårt att minnas vilka tangenter som används för olika funktioner.Välj dockan för att se tilldelade aktiveringstangenter och öppna sedan panelen Utlösare (välj Fönster > Utlösare) om dockan använder utlösarbeteendet, eller välj Docka > Visa föråldrade utlösartangenter om dockan använder föråldrade utlösarbeteenden för tangentbordet. Läs mer om att använda aktiverande tangenter med din docka

Det finns några sätt som du kan komma igång på:

• Du kan klicka på Start här! länk på välkomstskärmen som öppnar Komma igång-projektet som innehåller professionellt animerade interaktiva dockor.
  • Du kan ladda ner exempelprojekt och konstverk från Character Animator som du kan använda i ditt eget projekt.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum