Hebt u problemen met het downloaden en installeren van Adobe Acrobat Reader? Probeer deze oplossingen in deze volgorde.

Voltooi de installatie in twee stappen

U krijgt Acrobat Reader in twee stappen op uw computer.

1. Als u de volgende pagina ziet, klikt u op Nu installeren om de nieuwste versie van Reader te downloaden.

Acrobat Reader installeren
  2. Voer het installatieprogramma uit om Acrobat Reader te installeren. Zorg ervoor dat u voldoende tijd hebt om beide stappen te voltooien. Voor gedetailleerde instructies zie:

Opmerking:

Ziet u geen venster ter bevestiging dat Acrobat Reader is gedownload en geïnstalleerd, kijk dan of uw browser een downloadvenster heeft geopend. Sommige browsers zijn ingesteld om een apart venster voor downloads te openen, maar het is mogelijk dat andere geopende toepassingen of vensters het downloadvenster verbergen. Als u het downloadvenster hebt gevonden, dubbelklikt u op het Reader.exe-bestand om verder te gaan met het download- en installatieproces. (Op Mac OS dubbelklikt u op het DMG-bestand.)

JavaScript in uw browser inschakelen

Stel uw browser in zodat JavaScript wordt ingeschakeld. Als u niet weet hoe u deze browservoorkeuren moet instellen, leest u 'Controleer of JavaScript is ingeschakeld' voor Windows of Mac OS.

Naar antivirusupdates zoeken

Soms kan uw antivirussoftware het Acrobat Reader-installatieprogramma ten onrechte als malware identificeren. Onjuiste foutrapporten zijn bijvoorbeeld TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen, Trojan/JmGeneric.bcy en Verdacht. Gebruikers melden ook fouten zoals 'Initialisatie mislukt' en dat het installatieprogramma in quarantaine wordt geplaatst.

Leveranciers van antivirussoftware en serviceproviders werken hun software bij zodat het installatieprogramma van Adobe Reader wordt vertrouwd. Zorg ervoor dat de antivirussoftware is bijgewerkt.

Een andere webbrowser gebruiken

Bepaalde instellingen op uw computer, zoals beveiligingsinstellingen of browsercookies, kunnen ervoor zorgen dat het Acrobat Reader-installatieprogramma niet wordt gedownload. Vaak is de gemakkelijkste manier voor het oplossen van een mislukte download om de download opnieuw te proberen met gebruik van een andere browser. Probeer een van de volgende browsers (kies er een die u nog niet gebruikt):

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

Een andere downloadlink proberen

Als u nog steeds problemen hebt met het downloaden van Acrobat Reader, kunt u deze downloadlink gebruiken. Selecteer uw besturingssysteem, taal en versie en klik vervolgens op Nu downloaden. Volg de aanwijzingen op het scherm om de download te voltooien.

Zorg ervoor dat uw internetverbinding stabiel is

Een onstabiele internetverbinding kan het downloaden van andere websites verhinderen. Probeer een bestand te downloaden van een andere website, zoals www.microsoft.com, www.apple.com of www.mozilla.com Als het probleem blijft optreden, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder, helpdesk of internet-serviceprovider (ISP). Zie Een onstabiele internetverbinding met de Adobe-website of FTP-site oplossen voor details.

Probeer na het instellen van een stabiele internetverbinding om het bestand opnieuw te downloaden. Als de oorspronkelijke poging om het bestand te downloaden is onderbroken, start u het downloadproces opnieuw in dezelfde webbrowser.

Opmerking:

Veel activiteit kan een internetverbinding verstoren. Voor de beste resultaten probeert u bestanden te downloaden op momenten met minder activiteit (bijvoorbeeld 's avonds laat, 's morgens vroeg of in het weekend).

Werk het stuurprogramma van de videokaart bij (alleen Windows)

Fabrikanten van videokaarten brengen regelmatig updates van hun softwarestuurprogramma's uit. Als u het stuurprogramma van de videokaart niet recentelijk hebt bijgewerkt, downloadt u een bijgewerkt stuurprogramma op de website van de fabrikant. (Controleer de eigenschappen van de videokaart in Apparaatbeheer om de fabrikant te achterhalen.)

Foutcodes

Indien één van de volgende problemen optreedt tijdens het verbinden met of het downloaden van de Adobe-website, voert u de volgende taken uit.

• Er gebeurt niets.
  • Het downloaden van een bestand wordt voortijdig afgebroken.
  • Eén van de volgende problemen treedt op:
    • "De server stuurde uitgebreide informatie terug."
    • "Een verbindingsfout heeft de download onderbroken. Controleer uw internetinstellingen en klik op Opnieuw proberen."
    • "Kan geen verbinding maken met de server, kan de server niet vinden."

Het vastlopen van het systeem of een foutmelding geeft een bepaald probleem met uw computer of het installatieproces aan. Raadpleeg de oplossing voor de fout in onderstaande tabel om het probleem verder op te lossen.

Symptoom of fout
Oplossing
  • Fout: Download van metabestand mislukt
  • Fout: Actielijst niet gevonden
  • Bericht Installatie wordt opgehaald, maar meerdere minuten geen activiteit.

Fout bij installeren van Reader | Proxyserveromgeving

• Kan Reader niet downloaden van de Adobe-website.
  • Kan het Reader-installatiebestand niet openen.
  • De extractie is mislukt om een onbekende reden. Het programma is afgesloten zonder installatie...." Deze fout kan optreden nadat u Reader hebt gedownload of als u het installatiebestand downloadt en erop dubbelklikt om de installatie te starten.

Problemen met de installatie van Acrobat Reader oplossen | Windows
Problemen met de installatie van Acrobat Reader oplossen | Mac OS

Installatie wordt gestart maar een bevroren cursor, bevroren scherm of een foutmelding onderbreekt de start.

Problemen met een onderbroken installatie van Acrobat 9 of Reader 9 oplossen

(Alleen Windows)
Fout 1402: kan de sleutel niet openen... [sleutelnaam]
Fout 1406: kan de waarde Mappen niet schrijven naar sleutel [sleutelnaam]

Fout 1402 of fout 1406 bij installatie van Acrobat of Reader

(Alleen Windows)
Fout 1606: Kan geen toegang krijgen tot netwerklocatie Startup

Fout 1606 bij het installeren van CS4 of Acrobat 8, 9

(Alleen Windows)
Fout 1635: Dit patchpakket kan niet worden geopend

Fout 1635 over een patch die niet wordt geopend bij installatie van Acrobat 8 of Reader 8

Nog steeds hulp nodig?

Bezoek de forums. Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Reader user-to-user forum of het Deployment & Installation forum te gaan op AcrobatUsers.com. Probeer om uw probleem te plaatsen op de forums voor een interactieve foutoplossing. Bij het plaatsen van een bericht op het forum, vermeld zeker uw besturingssysteem en het versienummer van uw product.