Problemen met het downloaden van Acrobat Reader oplossen

Hebt u problemen met het downloaden en installeren van Adobe Acrobat Reader? Probeer deze oplossingen in deze volgorde.

Waarom is de download van Acrobat Reader mislukt?

Af en toe kunt u problemen ondervinden bij het downloaden van Acrobat Reader. Dit probleem heeft meestal een van de volgende oorzaken:

• Uw computer is niet verbonden met internet of er is een probleem met uw internetinstellingen.
  • Uw antivirussoftware moet worden bijgewerkt.
  • Mogelijk bent u niet verbonden met de Adobe-server.

Download- en installatieproblemen oplossen voor Acrobat Reader

Probeer het volgende als u problemen ondervindt bij het installeren van Acrobat Reader:

Stel uw browser in zodat JavaScript wordt ingeschakeld. Als u niet weet hoe u deze browservoorkeuren moet instellen, leest u ‘Controleer of JavaScript is ingeschakeld’ voor Windows of macOS.

Soms kan uw antivirussoftware het Acrobat Reader-installatieprogramma ten onrechte als malware identificeren. Onjuiste foutrapporten zijn "TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen," "Trojan/JmGeneric.bcy" en "Suspicious". Gebruikers melden ook fouten zoals ‘Initialisatie mislukt’ en dat het installatieprogramma in quarantaine wordt geplaatst.

Leveranciers van antivirussoftware en serviceproviders werken hun software bij zodat het installatieprogramma van Acrobat Reader wordt vertrouwd. Zorg ervoor dat de antivirussoftware is bijgewerkt.

Bepaalde instellingen op uw computer, zoals beveiligingsinstellingen of browsercookies, kunnen ervoor zorgen dat het Acrobat Reader-installatieprogramma niet wordt gedownload. Vaak is de gemakkelijkste manier voor het oplossen van een mislukte download om de download opnieuw te proberen met gebruik van een andere browser. Probeer een van de volgende browsers (kies er een die u nog niet gebruikt):

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

Als u nog steeds problemen hebt met het downloaden van Acrobat Reader, kunt u deze downloadlink gebruiken. Selecteer uw besturingssysteem, taal en versie en klik vervolgens op Nu downloaden. Volg de aanwijzingen op het scherm om de download te voltooien.

Een onstabiele internetverbinding kan het downloaden van andere websites verhinderen. Probeer een bestand te downloaden van een andere website, zoals www.microsoft.com, www.apple.com of www.mozilla.com Als het probleem blijft optreden, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder, helpdesk of internet-serviceprovider (ISP). Zie Een onstabiele internetverbinding met de Adobe-website of FTP-site oplossen voor details.

Probeer na het instellen van een stabiele internetverbinding om het bestand opnieuw te downloaden. Als de oorspronkelijke poging om het bestand te downloaden is onderbroken, start u het downloadproces opnieuw in dezelfde webbrowser.

Opmerking:

Veel activiteit kan een internetverbinding verstoren. Voor de beste resultaten probeert u bestanden te downloaden op momenten met minder activiteit (bijvoorbeeld 's avonds laat, 's morgens vroeg of in het weekend).

Fabrikanten van videokaarten brengen regelmatig updates van hun softwarestuurprogramma's uit. Als u het stuurprogramma van de videokaart niet recentelijk hebt bijgewerkt, downloadt u een bijgewerkt stuurprogramma op de website van de fabrikant. (Controleer de eigenschappen van de videokaart in Apparaatbeheer om de fabrikant te achterhalen.)

Indien één van de volgende problemen optreedt tijdens het verbinden met of het downloaden van de Adobe-website, voert u de volgende taken uit.

• Er gebeurt niets.
  • Het downloaden van een bestand wordt voortijdig afgebroken.
  • Eén van de volgende problemen treedt op:
    • "De server stuurde uitgebreide informatie terug."
    • "Een verbindingsfout heeft de download onderbroken. Controleer uw internetinstellingen en klik op Opnieuw proberen.'
    • "Kan geen verbinding maken met de server, kan de server niet vinden."

Het vastlopen van het systeem of een foutmelding geeft een bepaald probleem met uw computer of het installatieproces aan. Raadpleeg de oplossing voor de fout in onderstaande tabel om het probleem verder op te lossen.

Symptoom of fout

Oplossing

• Fout: Download van metabestand mislukt
  • Fout: Actielijst niet gevonden
  • Bericht Installatie wordt opgehaald, maar meerdere minuten geen activiteit.

• Kan Reader niet downloaden van de Adobe-website.
  • Kan het Reader-installatiebestand niet openen.
  • De extractie is mislukt om een onbekende reden. Het programma is afgesloten zonder installatie...." Deze fout kan optreden nadat u Reader hebt gedownload of als u het installatiebestand downloadt en erop dubbelklikt om de installatie te starten.

Installatie wordt gestart maar een bevroren cursor, bevroren scherm of een foutmelding onderbreekt de start.

(Alleen Windows)
Fout 1402: kan de sleutel niet openen... [sleutelnaam]
Fout 1406: kan de waarde Mappen niet schrijven naar sleutel [sleutelnaam]

(Alleen Windows)
Fout 1606: Kan geen toegang krijgen tot netwerklocatie Startup

(Alleen Windows)
Fout 1635: Dit patchpakket kan niet worden geopend

Hebt u nog hulp nodig?

Bezoek de forums. Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Reader user-to-user forum of het Deployment & Installation forum te gaan op AcrobatUsers.com. Probeer uw probleem te plaatsen op de forums voor interactieve probleemoplossing. Vermeld bij het plaatsen op forums uw besturingssysteem en het versienummer van uw product.