Acrobat Reader of Acrobat instellen als uw standaard PDF-programma in Windows 10

Microsoft Edge is het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden in Windows 10. U kunt Acrobat Reader DC of Acrobat DC in vier gemakkelijke stappen instellen als uw standaardprogramma voor PDF's.

Instructies voor het instellen van Acrobat Reader DC of Acrobat DC als uw standaard PDF-programma

Bekijk hieronder een korte zelfstudievideo over het instellen van Acrobat Reader DC als het standaardprogramma voor het openen van PDF's op Windows. U kunt ook de onderstaande stappen uitvoeren.

Stappen om Acrobat Reader DC of Acrobat DC uw standaardprogramma voor PDF's te maken:  

 1. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur van een PDF-bestand en kies vervolgens Eigenschappen.

  Klik met de rechtermuisknop en klik op Eigenschappen

 2. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen van het bestand op Wijzigen.

  Klik op Wijzigen

  Opmerking:

  Als uw computerinstellingen worden beheerd door een systeembeheerder, ziet u mogelijk de knop Wijzigen niet. Meld u aan met een beheerdersaccount of neem contact op met uw beheerder om de knop in te schakelen.

 3. Voer een van de volgende handelingen uit:

  Als u Acrobat DC of zowel Acrobat DC als Acrobat Reader DC hebt, kiest u Adobe Acrobat DC. Klik vervolgens op OK.

  Kies Acrobat DC

  Als u alleen Acrobat Reader DC hebt, kiest u Adobe Acrobat Reader DC en klikt u op OK.

  Kies Acrobat DC

 4. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op OK.

  Klik op OK in het dialoogvenster Eigenschappen

  De PDF-bestanden worden nu geopend in Acrobat Reader DC of Acrobat DC.
   

Veelgestelde vragen

Microsoft Edge is het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden in Windows 10. U kunt het standaardprogramma voor het openen van PDF's wijzigen naar een programma dat hier beter voor geschikt is en een scala aan functies heeft, zoals Acrobat Reader DC of Acrobat DC.

Adobe Acrobat Reader DC-software is een gratis, vertrouwde standaard voor het bekijken, afdrukken, ondertekenen en annoteren van PDF's. Het is de enige PDF-viewer waarmee u alle soorten PDF-inhoud kunt openen en bewerken, inclusief formulieren en multimedia.

Adobe Acrobat DC-software is de complete PDF-oplossing waarmee u overal met uw belangrijkste documenten kunt werken. Het biedt een eenvoudige en consistente gebruikerservaring op desktops, internet en mobiele apparaten, waaronder ook apparaten met aanraakscherm.

Klik op de onderstaande links voor Acrobat Reader DC of Acrobat DC:

U hebt Acrobat Reader DC of Acrobat DC nodig. Hebt u beide, dan is het raadzaam Acrobat DC het standaardprogramma te maken.

U kunt ervoor kiezen de huidig geïnstalleerde versie van Reader of Acrobat in te stellen als standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden. Het is raadzaam dat gebruikers een upgrade uitvoeren naar de nieuwste versie van Adobe Reader en Adobe Acrobat - Acrobat Reader DC | Acrobat DC.