Functieoverzicht | Bridge CC | 2018-versies

Meer informatie over de nieuwe functies in de 2018-versies van Bridge CC.

In de versies van Adobe Bridge CC van juli 2018 en oktober 2017 worden fantastische nieuwe functies voor ontwerpers, digitale fotografen en creatieve professionals geïntroduceerd. Lees verder voor een korte kennismaking met deze functies en voor koppelingen naar bronnen die meer informatie bieden.

Voor een overzicht van de functies die in eerdere versies van Adobe Bridge zijn geïntroduceerd, raadpleegt u Functieoverzicht | Adobe Bridge CC | eerdere versies.

Creative Cloud-bibliotheken

Nieuw in de juli 2018-versie van Adobe Bridge CC

Bridge CC is nu geïntegreerd met Creative Cloud Libraries. Met Creative Cloud Libraries kunt u creatieve middelen ordenen, zoeken en openen. U kunt bijvoorbeeld een Creative Cloud Library maken die alle componenten bevat die het meest in een bepaald project worden gebruikt.

 • Gekoppelde middelen: Eén keer bewerken, overal bijgewerkt.
  Gebruik altijd de nieuwste versie van uw middel met gekoppelde middelen. Waar u uw middel ook gebruikt, als u de bibliotheekkopie bewerkt, worden al uw projecten bijgewerkt met het aangepaste middel. Met Adobe CreativeSync weet u zeker dat u elke keer dat u een middel opnieuw gebruikt bij projecten op desktop-pc's en mobiele apparaten het juiste en bijgewerkte middel hebt.
 • Overal en altijd toegang.
  U kunt uw bibliotheken gebruiken via diverse Creative Cloud-desktopapps, zoals Bridge, Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects, Creative Cloud Assets en mobiele Adobe-apps zoals Comp en Draw. Ook wanneer u offline bent.
 • Delen en samenwerken.
  U kunt middelen en onderdelen van uw bibliotheken met andere gebruikers delen. Laat anderen werken met items in uw gedeelde bibliotheken, of deze met nog meer gebruikers delen. Zorg voor consistentie in diverse projecten met algemene middelen zoals afbeeldingen, kleuren, tekenstijlen of stijlhulplijnen.
 • Integratie met Adobe Stock.
  Met de nieuwe service Adobe Stock hebt u toegang tot 50 miljoen royaltyvrije illustraties, video's en afbeeldingen van hoge kwaliteit. Met het deelvenster Bibliotheken kunt u rechtstreeks vanuit Illustrator afbeeldingen en illustraties zoeken, licentiëren en gebruiken.
 • Organiseren.
  Categoriseer componenten in bibliotheken die relevant zijn voor uw workflows en creatieve projecten.
 • Het goede middel. Elke keer weer.
  Gebruik middelen meerdere keren in projecten op zowel desktops als mobiele apparaten, zonder u zorgen te hoeven maken dat u met de verkeerde versie werkt of een versie per ongeluk verwijdert of overschrijft.
 • Eenvoudig opslaan in Creative Cloud Libraries.
  Sla middelen rechtstreeks op in uw bibliotheken vanuit Windows Verkenner of de Finder of via Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro en mobiele Adobe-apps en -services zoals Shape, Brush, Color, Comp en Hue.

Ga op een van de volgende manieren te werk om Creative Cloud Libraries te openen vanuit Bridge:

 • Kies uit de lijst met werkruimten in de toepassingsbalk de werkruimte Bibliotheken of kies Venster > Werkruimte > Bibliotheken.
 • U opent het deelvenster Bibliotheken vanuit elke andere werkruimte door Venster > Bibliotheken te kiezen.
Toegang tot Creative Cloud Libraries vanuit Bridge
Toegang tot Creative Cloud Libraries vanuit Bridge

Zie Creative Cloud Libraries in Bridge voor meer informatie.

Ondersteuning voor transparantie in PNG- en SVG-bestanden

Nieuw in de juli 2018-versie van Adobe Bridge CC

Bridge CC ondersteunt nu PNG- en SVG-bestanden met transparantie. In de deelvensters Inhoud en Voorvertoning worden transparante gebieden in deze bestanden weergegeven met een geblokte achtergrond. Voer een van de volgende handelingen uit om het geblokte raster te tonen:

 • Ga naar BewerkenVoorkeuren > Miniaturen (Windows) of Adobe Bridge CC > Voorkeuren > Miniaturen (macOS), en selecteer Transparantieraster tonen.
 • Klik op knop Opties voor kwaliteit miniatuur en genereren van voorvertoning () in de rechterbovenhoek en selecteer Transparantieraster tonen in het vervolgkeuzemenu.
Ondersteuning voor transparantie in PNG- en SVG-bestanden
PNG- en SVG-afbeeldingen met transparantie weergeven op een geblokte achtergrond in het deelvenster Voorvertoning

A. Een afbeelding zonder transparantieraster voorvertonen B. Een afbeelding met een transparantieraster voorvertonen 

U kunt de transparantie van PNG- en SVG-afbeeldingen ook behouden in de werkruimte Uitvoer. Voer een van de volgende handelingen uit:

 • Ga naar BewerkenVoorkeuren > Uitvoer (Windows) of Adobe Bridge CC > Voorkeuren > Uitvoer (macOS), en selecteer de optie Transparantie voor afbeeldingen behouden.
 • Selecteer in de werkruimte Uitvoer (Ctrl+F4/Command+F4) de optie Transparantie voor afbeeldingen behouden in het deelvenstermenu Uitvoerinstellingen.
Transparantie van PNG- en SVG-afbeeldingen behouden in de werkruimte Uitvoer
Transparantie van PNG- en SVG-afbeeldingen behouden in de werkruimte Uitvoer

Middelen publiceren naar Adobe Portfolio

Nieuw in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Met het deelvenster Publiceren kunt u nu een Adobe Portfolio-project vanuit Adobe Bridge maken en uw creatieve werk aan de wereld laten zien. U kunt RAW- en JPEG-afbeeldingen, audio- en videobestanden als Portfolio-project uploaden.

Deelvenster Publiceren

Naar Adobe Portfolio publiceren

Zie voor meer informatie Middelen publiceren naar Adobe Portfolio.

Native werkruimte Uitvoer voor het maken van een PDF-contactblad

Nieuw in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Adobe Bridge heeft een nieuwe werkruimte: Uitvoer. U kunt nu gebruik maken van de werkruimte Uitvoer om PDF contactbladen van uw middelen te maken met vooraf gedefinieerde en aangepaste sjablonen.

A. Deelvenster Uitvoervoorbeeld B. Deelvenster Uitvoerinstellingen C. Werkruimte Uitvoer D. Knop Exporteren naar PDF E. Deelvenster Inhoud F. Deelvensters Filter en Verzamelingen G. Deelvensters Favorieten en Mappen 

Als u meer over de functie wilt weten, zie dan PDF-contactbladen maken in de werkruimte Uitvoer.

Verbeteringen van de gebruikersinterface in de workflow Publiceren naar Adobe Stock

Verbeterd in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Publiceren naar Adobe Stock Contributor is een bestaande functie in Bridge. De gebruikersinterface voor het uploaden van uw afbeeldingen naar Adobe Stock Contributor is verbeterd in deze versie.

Deelvenster Publiceren

Publiceren naar Adobe Stock Setup

Als u meer wilt weten, zie Afbeeldingen publiceren naar Adobe Stock.

Nieuwe filtercriteria in het deelvenster Filter

Verbeterd in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Deze versie van Bridge CC bevat de volgende nieuwe filtercriteria in het deelvenster Filter:

 • Auteursnaam: Toon bestanden op basis van de geselecteerde auteursnaam.
 • Kleurprofiel: Toon bestanden op basis van het geselecteerde kleurprofiel.
 • Bitdiepte: Toon bestanden op basis van de geselecteerde bitdiepte.
Deelvenster Filter

Als u meer wilt weten, zie Bestanden filteren.

Verbeterd dialoogvenster Bestandsinfo

Verbeterd in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Het verbeterde dialoogvenster Bestandsinfo (Bestand > Bestandsinfo) is nu hetzelfde als die in Photoshop. Wanneer u metagegevens in het deelvenster Metagegevens bewerkt of trefwoorden aan een bestand toekent, ziet u dezelfde informatie in het dialoogvenster Bestandsinfo en omgekeerd.

Dialoogvenster Bestandsinfo

Ondersteuning voor CEP-uitbreidingen

Nieuw in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

Bridge CC ondersteunt nu Common Extensibility Platform (CEP). U kunt op HTML5\CSS gebaseerde uitbreidingen in Bridge CC 2018 versie 8.0 en later maken en uitvoeren. Kies Venster > Uitbreidingen in de menubalk voor toegang tot de Uitbreidingen in Bridge.

Ontwikkelaars die graag hun eigen CEP-uitbreiding voor Bridge willen maken kunnen het document CEP Extensions Cookbook for Bridge raadplegen voor gedetailleerde instructies. Ga naar https://github.com/Adobe-CEP voor meer bronnen met betrekking tot Bridge CEP.

Verbeterde bladerervaring

Verbeterd in de oktober 2017-versie van Adobe Bridge CC

In deze release van Bridge CC zijn belangrijke verbeteringen aangebracht met betrekking tot het bladeren als u in het deelvenster Inhoud door de middelen bladert.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account