Fouten met proefversies en verlopen licenties oplossen

Wilt u een product installeren, maar vraagt de Creative Cloud desktop-app u het product te proberen of te kopen, ook al hebt u al een actief lidmaatschap? Lees hoe u dit probleem kunt oplossen.

U kunt dit probleem gewoonlijk verhelpen door u af te melden en weer aan te melden.

Scherm bij proefversie

Opmerking:

Lees hoe u aan de slag gaat en toegang krijgt tot de Creative Cloud-applicaties voor meer informatie over meldingen over de proefversie van Creative Cloud voor teams.

• 'xx dagen over in je proefversie van Creative Cloud voor teams.'
  • 'Je proefversie van Creative Cloud voor teams is afgelopen.'

Stappen voor probleemoplossing voor team- en ondernemingsgebruikers

Los een fout met een proefversie of verlopen licentie op door de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde te proberen totdat het probleem is verholpen.

Oplossing 1: Meld u af en weer aan.

Afmelden

1. Start de Creative Cloud desktop-app. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van de app en klik op Afmelden.
  2. Meld u opnieuw aan met het account of profiel dat is gekoppeld aan uw lidmaatschap. Meer informatie.

Oplossing 2: Meld u aan met een ander profiel.

Afmelden

Adobe-profielen worden geconfigureerd wanneer u meerdere Adobe-lidmaatschappen (inclusief ten minste één bedrijfslidmaatschap) aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld. Als u een profiel kiest dat niet over de licenties beschikt, ziet u een melding over een proefversie.

1. Start de Creative Cloud desktop-app. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van de app en klik op Afmelden.
  2. Meld u opnieuw aan met het profiel dat is gekoppeld aan uw lidmaatschap. Meer informatie vindt u in Adobe-profielen beheren.

Oplossing 3: Start het product vanuit de Creative Cloud desktop-app.

Product starten vanuit de Creative Cloud desktop-app

1. Sluit de Adobe-applicatie die als proefversie wordt weergegeven. Selecteer Afsluiten in het menu Bestand.
  2. Start de applicatie vanuit de Creative Cloud desktop-app.

Oplossing 4: Verwijder Adobe-gerelateerde vermeldingen uit het hosts-bestand.

Als het hosts-bestand van het besturingssysteem onjuist is geconfigureerd (hosts-bestanden wijzen hostnamen toe aan IP-adressen), kan uw computer problemen hebben met de verbinding met de licentieservers van Adobe.

U lost dit probleem op door Adobe-gerelateerde vermeldingen uit het hosts-bestand te verwijderen. Meer informatie.

Als u geen beheerdersrechten op uw computer hebt, neemt u contact op met uw IT-beheerder, interne helpdesk of team voor technische ondersteuning.

Adobe-gerelateerde vermeldingen uit het hosts-bestand verwijderen

Oplossing 5: Wis licentiegegevens in de cache.

1. Wijzig de naam van de map SLCache in SLCache-oud:
    • Windows: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe
    • macOS: System/Bibliotheek/Application Support/Adobe
  2. Start een Adobe-applicatie.
    • In Windows klikt u met de rechtermuisknop op het Creative Cloud-product en klikt u daarna op Als administrator uitvoeren.
    • In macOS gaat u naar de map Programma's en dubbelklikt u op het product.

Als u geen beheerdersrechten op uw computer hebt, neemt u contact op met uw IT-beheerder, interne helpdesk of team voor technische ondersteuning.

De naam van de map SLCache wijzigen

Oplossing 6: Verwijder de aanmeldingsgegevens.

Beschadigde aanmeldingsgegevens kunnen vast komen te zitten in onze databasebestanden. U kunt dit oplossen door alle Adobe-applicaties te stoppen of af te sluiten en het bestand opm.db te verwijderen.

• Windows: \Users\<gebruikersnaam>
    \AppData\Local\Adobe\OOBE
  • macOS: /Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek/Application Support/Adobe/OOBE

Als u het bestand niet kunt verwijderen, start u de computer opnieuw op, sluit u de Creative Cloud desktop-app en probeert u het opnieuw.

Start de Creative Cloud desktop-app en meld u opnieuw aan met uw bedrijfs- of schoolaccount nadat u het bestand hebt verwijderd.

Als u geen beheerdersrechten op uw computer hebt, neemt u contact op met uw IT-beheerder, interne helpdesk of team voor technische ondersteuning.

Het bestand opm.db verwijderen

Oplossing 7: Verwijder de licentiegegevens.

Beschadigde licentiegegevens kunnen vast komen te zitten in onze databasebestanden. U lost dit op door de Creative Cloud desktop-app te sluiten en de naam van de map SLStore te wijzigen in SLStore-oud.

• Windows: \ProgramData\Adobe\SLStore
  • macOS: /Bibliotheek/Application Support/Adobe/SLStore

Start de Creative Cloud desktop-app en meld u opnieuw aan met uw bedrijfs- of schoolaccount nadat u de naam van de map hebt gewijzigd.

Als u geen beheerdersrechten op uw computer hebt, neemt u contact op met uw IT-beheerder, interne helpdesk of team voor technische ondersteuning.

De licentiegegevens verwijderen

Als de bovenstaande stappen de fouten met de proefversie of verlopen licentie niet oplossen, meldt u zich opnieuw aan bij uw Adobe-account, gaat u naar uw lidmaatschappen en klikt u op Alles weergeven​ voor het desbetreffende lidmaatschap. Neem contact op met uw beheerder en adviseer deze de onderstaande stappen uit te voeren. Meer informatie over hoe u contact opneemt met uw beheerder.

Stappen voor probleemoplossing voor team- en ondernemingsbeheerders

Als beheerder voegt u gebruikers toe aan de relevante producten (voor teams) of productprofielen (voor ondernemingen) om hen toegang te geven tot Adobe-apps en -services.

Als u een fout met een proefversie of verlopen licentie tegenkomt, zelfs nadat u de stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, probeer dan deze stappen in de aangegeven volgorde.

Oplossing 1: Zorg ervoor dat de licentie correct is toegewezen (alleen gebruikerslicenties op naam).

Controleer het e-mailadres van de gebruiker en de toegewezen producten. Lees hoe u gebruikers kunt toevoegen/verwijderen en licenties kunt toewijzen aan gebruikers​.

Gebruikersdetails

Oplossing 2: Sta toegang toe tot de juiste netwerkeindpunten.

Zorg ervoor dat u toegang hebt toegestaan tot de juiste netwerkeindpunten in uw omgeving. Voor een gedetailleerde lijst met netwerkeindpunten die u moet toestaan, raadpleegt u Adobe Creative Cloud-netwerkeindpunten​.

De juiste netwerkeindpunten op de goedgekeurde lijst zetten

Oplossing 3: Controleer de proxy-instellingen.

Als u een proxyserveromgeving gebruikt, controleer dan de proxy-instellingen. Zie Proxyondersteuning voor Creative Cloud-apps voor meer informatie.

De proxy-instellingen controleren

Oplossing 4: Controleer de firewall- en antivirusinstellingen.

Controleer de firewall- en antivirusinstellingen. Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen voor meer informatie.

De firewall- en antivirusinstellingen controleren

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar Adobe Admin Console > ​Ondersteuning om contact op te nemen met de klantenservice van Adobe. Meer informatie.

Praat mee

Discussieer mee als u vragen of opmerkingen hebt over de onderwerpen, concepten of procedures die in dit artikel worden beschreven.

Praat mee.