Adobe Expressin luokkatilit

Perehdy Adobe Expressin luokkatileihin ja ota selvää, miten voit hallita näitä tilejä Adobe Admin Consolessa.

Tässä artikkelissa kuvattu luokkatilitoiminto on tällä hetkellä vain tiettyjen K12-opettajien käytettävissä Yhdysvalloissa. Siirry tähän linkkiin ja tarkista kelpoisuus, luo uusi luokkatili tai kirjaudu olemassa olevalle tilille.

Koulu- ja koulupiiri- sekä luokkatilien vertailu

Opetusalan K12-käyttäjät voivat käyttää Adobe Express for Educationia kahdella tavalla: koulu- ja koulupiiritileinä sekä luokkatileinä. Järjestelmänvalvojat voivat luoda koulu- ja koulupiiritilejä, kun taas opettajat voivat luoda luokkatilejä.

Molemmat tilityypit tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden käyttää maksullisia toimintoja ilmaiseksi sekä sisältävät opetusalalle tarkoitettuja yksityisyyden suojakeinoja, kuten turvallisen hakutoiminnon.

Lue opetusalan tietosuojakäytäntömme.

Koulu- ja koulupiiritilit

Koulu- tai koulupiiritiliä käytettäessä järjestelmänvalvoja ottaa käyttöön Adobe Expressin, Kaikki sovellukset ‑jäsenyyden tai muiden Adoben tuotteiden nimettyjä lisenssejä opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnan jäsenille koko koulun tai koulupiirin laajuisesti. Saat lisätietoja opetusalan käyttöönotto-oppaasta tai käymällä tässä sivustossa, jossa käsitellään käyttöoikeuksien käyttöönottoa koulupiirissä.

He hallinnoivat tilejä Adobe Admin Consolessa.

Luokkatilit

Luokkatilien avulla opettajat ja opiskelijat voivat käyttää Adobe Expressiä ilman järjestelmänvalvojan tukea. Opettajat voivat luoda itselleen luokkatilejä ja kutsua opiskelijat luomaan omat luokkatilinsä. Luokkatilin hankkimiseksi opettajan on

• käytettävä Google Workspace for Educationia tunnistetietojen toimittajana (IdP)
  • oltava vahvistettu K-12-opettaja Yhdysvalloissa.

Jos koulussasi tai koulupiirissäsi on sekä koulupiiri- että luokkatilejä, ne sisältyvät kaikki koulupiirisi tai koulusi organisaatioon. Koulu- ja koulupiiri- sekä luokkatilit ovat erillisiä tilityyppejä, jotka voivat toimia samoilla toimialueilla ja samoissa organisaatioissa. Organisaatiotasolla järjestelmänvalvoja näkee molemmat tilityypit. Käyttäjätasolla opettajalla tai opiskelijalla voi olla molempia tilityyppejä, ja tällöin he kirjautuvat kullekin tilille erikseen. Yhden tilin projektit eivät myöskään ole käytettävissä toiselta tililtä. Opiskelijat ja opettajat, joilla on vain yksi tilityyppi, käyttäisivät vain kyseistä yhtä tiliä.

• Koulu- ja koulupiiri- sekä luokkatilit antavat opettajille ja opiskelijoille mahdollisuuden käyttää Adobe Express for Educationia.
  • Molemmat tilityypit noudattavat Adoben opetusalan tietosuojakäytäntöjä ja sisältävät opiskelijoille tarkoitettuja suojakeinoja, kuten turvallisen hakutoiminnon.
  • Järjestelmänvalvojat voivat hallita molempien tilityyppien käyttöä. Adobe Admin Consolessa järjestelmänvalvojat voivat poistaa luokkatilivaihtoehdon opettajilta käytöstä.

Tilinhallinta ja käyttöönotto

• Luokkatilit on suunniteltu opettajien toteuttamaa käyttöönottoa ja hallintaa ajatellen.
  • Koulu- ja koulupiiritilien hallinnasta ja käyttöönotosta vastaavat järjestelmänvalvojat. Opettajat eivät voi määrittää ja hallita koulu- ja koulupiiritilejä. Lisätietoja on opetusalan käyttöoppaassa.

Classroom Managerin käyttömahdollisuus

• Luokkatilit antavat opettajille mahdollisuuden käyttää Classroom Manageria, kutsua opiskelijat liittymään Adobe Expressiin ja hallinnoida opiskelijoiden töitä.
  • Koulu- ja koulupiiritilit eivät anna opettajille mahdollisuutta käyttää Classroom Manageria, opettajat eivät voi lisätä opiskelijoita Adobe Expressiin, ja opettajat eivät voi tarkastella kaikkien opiskelijoiden töitä yhdessä käyttöliittymässä. Koulu- ja koulupiiritilit antavat käyttäjille mahdollisuuden käyttää Adobe Expressiä projektien luontiin, mutta opettajat eivät voi käyttää mitään luokkien tilinhallintatoimintoja.

Luokkatilien edut

Luokkatilit ovat loistava vaihtoehto opettajille, kouluille ja koulupiirille, jotka haluavat aloittaa toimintansa nopeasti luokkatasolla.

Luokkatilit voivat sopia erinomaisesti luokka-, koulu- ja koulupiirikäyttöön, jos haluat

• antaa opettajien vastata luokkansa Adobe Express ‑kokemuksesta
  • määrittää luokkia nopeasti ilman järjestelmänvalvojan aikaa ja teknistä tukea
  • aloittaa luokkien pilotit, ennen kuin annat Adobe Expressin koko koulun tai koulupiirin käyttöön.

Luokkatileillä opettajat voivat

• luoda luokkia kaikille luokilleen
  • kutsua opiskelijoita liittymään kuhunkin luokkaan luokkakoodilla ja luoda omat opiskelijoiden luokkatilit
  • hallita luokkia ja opiskelijoiden töitä Classroom Managerilla.

Lisätietoja luokkatilikokemuksesta on opettajien aloitusoppaassa.

Luokkatilien hallinta

Adobe Expressin luokkatilit ovat vain opetusalan käyttäjien, erityisesti oppilaitosten opettajien ja oppilaiden, käytettävissä. Opettajat voivat luoda luokkatilejä itselleen, luoda luokan ja kutsua opiskelijat liittymään siihen luokkakoodilla. Luokkakoodin avulla opiskelija voi luoda opiskelijan luokkatilin, joka oikeuttaa hänet Google Workspace for Education ‑tililtään Adobe Expressin käyttöön. Adobe valmistelee tarvittaessa automaattisesti Adoben organisaation luodakseen opettajan ja opiskelijan tileille organisaatiorakenteen.

Hallinnoi luokkatilejäsi koulu- tai koulupiiritilisi järjestelmänvalvojana toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Admin Consolessa Asetukset > Tunnistetiedot.

2. Napsauta hallinnoitavaa hakemistoa ja valitse sitten Asetukset.

Siirryt Hakemiston asetukset ‑näyttöön.

Hakemiston asetukset

Huomautus:

Edellä mainitut asetukset (jotka koskevat opettajien käyttöoikeuskäytäntöä ja oikea-aikaista käyttäjien valmistelua) näkyvät vain Hakemiston asetukset ‑näytössä, jos markkinasegmentiksi on asetettu EDU.

3. Jos et halua opettajien luovan luokkia koulupiirissäsi, poista Opettajien käyttöoikeuskäytäntö ‑asetus käytöstä. Kun tämä asetus poistetaan käytöstä, opettajat eivät voi luoda uusia luokkia tämän hakemiston käyttäjille tai käyttäjille, joiden sähköpostiosoitteet ovat tästä hakemistosta varatuilla toimialueilla.

Huomautus:

Opettajien käyttöoikeuskäytännön poistaminen käytöstä ei poista opettajien aikaisemmin luomia luokkia. Jos olet poistanut uusien luokkatilien luonnin käytöstä, mutta sinun on poistettava luokkatilejä, ota yhteyttä Adoben asiakaspalveluun siirtymällä Admin Consolen Tuki-välilehteen. Lue lisää tukivaihtoehdoista.

Saat opettajien käyttöoikeuskäytännön käytöstä poistamisen jälkeen seuraavan ilmoituksen:

Hakemiston [hakemiston nimi] opettajien käyttöoikeuskäytäntö on poistettu käytöstä.

Jos koulusi tai koulupiirisi on siirtynyt Adobelle hiljattain ja muutamat opettajat ovat rekisteröityneet luokkatileillä, voit halutessasi pitää nämä tilit, mutta voit samalla varata myös Admin Consolen koko koulusi tai koulupiirisi hallintaa varten. Jos koulusi tai koulupiirisi opettajat ovat luoneet tilejä, joita et halua käyttää koulussasi tai koulupiirissäsi, voit halutessasi varata Adobe Admin Consolen, poistaa luokkatilitoiminnon opettajilla käytöstä ja sitten pyytää Adoben asiakaspalvelua poistamaan nämä tilit.

Lue opetusalan käyttöopas ennen kuin varaat Admin Consolen ja toimialueen.

Koulupiirien järjestelmänvalvojat voivat nyt sallia opettajien ja oppilaiden jakamisen Adobe Express for education ‑luokkatileiltä Adobe Admin Consolesta. Jos haluat jakaa luokkatililtäsi, mutta et tällä hetkellä pysty jakamaan, pyydä järjestelmänvalvojaasi ottamaan jakaminen Adobe Admin Consolesta käyttöön. Lue lisää Adobe Express ‑projektien jakamisesta ja julkaisemisesta jakamisen käyttöönoton jälkeen.

Oppilaiden töiden tarkasteleminen ja valvominen

Classroom Managerin avulla voit tarkastella ja valvoa oppilaidesi Adobe Express- ja Premiere Rush ‑projekteja. Näin voit tarkistaa opiskelijoiden edistymisen, tarkastella heidän lopullisia projektejaan ja valvoa materiaaleja mielesi mukaan.

Adobe Expressissä projektit näytetään kokonaisuudessaan. Adobe Premiere Rushissa voit tarkastella komponentin resursseja eli tiedostoja, jotka muodostavat Premiere Rush ‑videoprojektit. Muista, että jos päätät poistaa jonkin projektin komponenttiresurssin, lähdetiedoston poistaminen voi vaikuttaa muuhun projektiin. Opiskelijat voivat edelleen muokata projektia, mutta kyseinen resurssi poistetaan Creative Cloudin tallennetusta versiosta. Resurssi saattaa jäädä paikallisena kopiona opiskelijan mobiili- tai tietokonelaitteeseen.

Luokan oppilaiden hallinnointi

Opettajat ja opiskelijat, joiden Adobe Express ‑luokkatilit ovat sellaisissa koulupiireissä, joissa koulun/koulupiirin sähköpostin toimialuetta ei ole rekisteröity Adobella, eivät pysty jakamaan Adobe Express ‑projekteja.

Huomautus:

Jos opiskelijoilla on luokkaan liittymisen myötä saadun luokkatilin lisäksi myös järjestelmänvalvojilta saatuja tilejä (koulupiiritilejä), heidän yhdellä tilillä luomansa projektit eivät näy toisella tilillä.

Oppilaiden lisääminen luokkaan

Voit lisätä oppilaita luokkaasi kolmella tavalla:

Classroom Managerissa voit tuoda oppilaita suoraan Google Classroom ‑luokistasi.

1. Valitse Classroom Managerissa luokka ja etsi Google Classroomin Import (Tuo) ‑painike selaimen oikeasta yläkulmasta.

Osallistujaluettelon tuominen

2. Kun olet suorittanut todennuksen Googlella ja myöntänyt Adobelle oikeudet käyttää Google-tiliäsi, voit valita luokan ja valita oppilaat Google Classroomin osallistujaluettelosta lisättäviksi Classroom Managerin luokkaan.

Nämä oppilaat saavat Google Classroom ‑tileilleen sähköpostiviestin ja ilmoituksen, joissa heitä pyydetään liittymään luokkaan, ja heidän on hyväksyttävä kutsu liittyä luokkaan.

3. Jos Google Classroom ‑osallistujaluettelosi oppilaat muuttuvat, tuo päivitetty osallistujaluettelo uudelleen, jotta muutokset huomioidaan Classroom Managerissa.

Sinun ei tarvitse kutsua aktiivisia oppilaita uudelleen. Oppilaat, jotka ovat jo aktivoineet Adobe Express ‑tilinsä, voivat edelleen liittyä käyttämällä heille aikaisemmin lähettämääsi kutsua.

4. Jos tuot uuden osallistujaluettelon Google Classroomin kautta ja Classroom Managerissa on oppilaita, jotka eivät enää ole Google Classroom ‑luokallasi, voit poistaa heidät Classroom Managerista.

Jos oppilas ei ole koulusi toisen luokan jäsen ja poistat hänet Classroom Managerista, hänen projektinsa poistetaan lopullisesti. Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt opiskelijalle koulupiiritilin, kyseinen tili pysyy aktiivisena.

Jos haluat poistaa sen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan Adobe Admin Consolessa. Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit poistaa yksittäisiä käyttäjiä organisaation jäsenenä, ja tässä artikkelissa kuvataan, miten voit poistaa hakemiston käyttäjiä.

Classroom Managerin oikeassa yläkulmassa näet valitun luokan mukautetun linkin, jonka voit jakaa oppilaidesi kanssa. Oppilaat voivat kirjautua sisään Googlen tunnistetiedoilla ja käyttää Adobe Expressiä siirtymällä suoraan luokan linkkiin.

Classroom Managerin oikeassa yläkulmassa on luokkakoodi, joka on yksilöllinen jokaiselle luokalle. Oppilaat voivat antaa tämän koodin osoitteessa https://new.express.adobe.com/classroom/join, niin heitä kehotetaan kirjautumaan sisään Google-tilinsä tunnistetiedoilla, jotta he voivat käyttää uutta Adobe Express ‑tiliään.

Voit myös jakaa Classroom Managerin oikeassa yläkulmassa olevan yksilöllisen URL-osoitteen. Se täyttää luokan koodin automaattisesti, joten oppilaiden ei tarvitse täyttää sitä.

Oppilaiden poistaminen

Jos et enää halua kutsutun oppilaan liittyvän luokallesi, toimi seuraavasti:

1. Napsauta kutsuttujen opiskelijoiden luettelossa, opiskelijan nimen oikealla puolella   ja valitse Poista.

2. Valitse Jatka. Valitse sitten Poista.

Jos haluat kutsua poistetut opiskelijat taas luokalle, sinun on tuotava heidät uudelleen Google Classroomin osallistujaluettelosta.

Kutsun lähettäminen uudelleen

Jos opiskelija ei ole hyväksynyt kutsua, voit lähettää kutsun kyseiselle opiskelijalle uudelleen.

1. Napsauta kutsuttujen opiskelijoiden luettelossa, opiskelijan nimen oikealla puolella  ja valitse Lähetä kutsu uudelleen.

2. Valitse, miten haluat tehdä ilmoituksen käyttäjälle, ja valitse sitten Kyllä, lähetä uudelleen.

Luokkakoodin päivittäminen

Voit päivittää luokkakoodin varmistaaksesi, että vain tietyt oppilaat pääsevät luokkaasi. Jos päivität luokkakoodin, muista antaa uusi linkki kaikille opiskelijoille, joilla on odottavia kutsuja.

Koodin päivittäminen

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa