• Hoewel u Lightroom 6 met een doorlopende licentie nog steeds kunt kopen en gebruiken, levert Adobe geen updates meer voor de software. Overweeg een upgrade naar het Creative Cloud Photography-abonnement om de recentste updates in Lightroom Classic CC en de splinternieuwe Lightroom CC op te halen. Zo zorgt u ervoor dat de software werkt met raw-bestanden van de nieuwste camera's.
  • Vanwege een wijziging in het API-gedrag die door Facebook is geïntroduceerd, werkt de Facebook-publicatieservice niet langer in Lightroom 6 met een doorlopende licentie. Raadpleeg deze TechNote voor meer informatie.

Alle Lightroom CC-proefversies hebben de merknaam Photoshop Lightroom CC 2015-release.

Adobe Lightroom

Wanneer u een proefversie van Lightroom CC 2015 licentieert (of omzet) met een doorlopend licentieserienummer, wordt de branding van de toepassing gewijzigd naar Lightroom 6. U zet eigenlijk een proefversie van Lightroom CC om naar Lightroom 6.

Adobe Lightroom 6

De toepassing en toepassingsmap in de map Applications (Mac OS) of Programs Files (Windows) zijn altijd gelabeld als 'Lightroom' zonder versienummer:

Adobe Lightroom-toepassingsmap

Een proefversie van Lightroom CC omzetten naar Lightroom 6

1. Start Lightroom en selecteer Help > Afmelden (<uw e-mailadres>).

Afmelden bij Lightroom

Opmerking:

Belangrijk: wanneer u zich afmeldt bij Lightroom, wordt mogelijk de Creative Cloud-desktopapp geopend en wordt u gevraagd u opnieuw aan te melden. Meld u NIET aan bij de Creative Cloud-desktopapp.

2. Start Lightroom opnieuw en klik op Nu aanmelden.

Lightroom-aanmelding

Opmerking:

Als u zich aanmeldt met een Adobe ID waaraan een actief Creative Cloud-lidmaatschap is gekoppeld, ziet u het serienummerscherm niet omdat uw Creative Cloud-account is geactiveerd. Raadpleeg Als u een actief abonnement van Creative Cloud en een serienummer voor Lightroom 6 hebt voor meer informatie.

3. Klik op Deze software licentiëren.

Lightroom De software licentiëren
  4. Voer uw serienummer in en klik vervolgens op Volgende.

Lightroom Serienummer invoeren

Opmerking: als u een upgrade uitvoert van een eerdere versie, moet u het serienummer van de eerdere versie bij de hand hebben om in te voeren tijdens het activeringsproces. Als u de doos en/of het serienummer bent kwijtgeraakt (of het serienummer van de eerdere versie niet meer weet), meldt u zich aan bij uw account om de serienummers van uw geregistreerde producten weer te geven. Als u uw product niet hebt geregistreerd, maar Lightroom is nog steeds geïnstalleerd en gelicentieerd, kunt u uw serienummer op de volgende locatie vinden:

Mac OS

• /Users/[uw gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom/Lightroom 5.0 Registration

Opmerking: u moet misschien methode 2 van Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen op Mac OS gebruiken.

Windows

• C:[uw gebruikersnaam]\Program Data\Adobe\Lightroom\Lightroom 5.0 Registration

Opmerking: in Windows is de extensie .LRREG.

5. Nadat u uw app hebt gelicentieerd met uw serienummer, start Lightroom met de branding Lightroom 6.

Adobe Lightroom 6

Wat moet u doen als u een actief abonnement van Creative Cloud en een serienummer voor Lightroom 6 hebt

Wanneer u Lightroom voor de eerste keer opent na de installatie wordt u gevraagd u aan te melden met uw Adobe ID. Als u een actief lidmaatschap aan deze Adobe ID hebt gekoppeld (bijv. Creative Cloud Alle apps of Creative Cloud Photography), wordt Lightroom geactiveerd en is licentiëring met een serienummer NIET mogelijk.

Opmerking:

U kunt uw Creative Cloud-apps op zoveel persoonlijke computers installeren als u wilt. U kunt zich slechts op twee systemen tegelijk aanmelden en Creative Cloud activeren. Meld u af op een van de twee eerder geactiveerde computers om over te schakelen naar een andere computer. Als u zich niet kunt afmelden van de andere computers wanneer u zich aanmeldt, wordt u gevraagd of u de andere computers op afstand wilt uitschakelen. U kunt het huidige systeem meteen gebruiken. U kunt een systeem elke 48 uur geforceerd opnieuw activeren. Daarom is het beter dat u zich afmeldt wanneer mogelijk.

Tussenoplossing

Als u zowel een lidmaatschap als een serienummer voor Lightroom CC hebt en de optie wilt om een serienummer in te voeren tijdens de installatie, meldt u zich eerst aan bij Lightroom met een Adobe ID waaraan geen Lightroom-lidmaatschap is gekoppeld. Maak een Adobe ID waarmee u zich aanmeldt. Wanneer u zich bij Lightroom aanmeldt met een Adobe ID die niet aan een actief Creative Cloud-lidmaatschap is gekoppeld, kan Lightroom u om een serienummer vragen.

Als u onlangs een lidmaatschap hebt geannuleerd, kunnen er resterende dagen op het lidmaatschap zijn voordat dit volledig is verlopen. Blijf Lightroom gebruiken totdat het lidmaatschap verloopt en volg de instructies in Een proefversie van Lightroom CC omzetten naar Lightroom 6.