Du kan raskt dele en kobling til et PDF-dokument, slik at andre kan se det. Dokumenter som deles med en kobling, kan åpnes i alle nettlesere på alle enheter. Dokumentet oppbevares sikkert i Adobe Document Cloud.

Mottakerne får en e-postmelding med en kobling, og de kan klikke på koblingen for å vise dokumentet i en nettleser, uten å måtte logge seg på.

Merk:

Se Starte en PDF-gjennomgang på nettet for å konfigurere gjennomgang av PDF-dokumenter.

Dele PDF-filer

1. Logg deg på Adobe Document Cloud-startsiden på https://documentcloud.adobe.com med Adobe ID-en og passordet ditt, eller via sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Filer i sidefeltet på Document Cloud-startsiden. Alle filene du har lagret på Document Cloud-kontoen, vises.

3. Velg en fil du vil dele, og klikk på Del i ruten til høyre. Da vises delingsalternativene.

Velg en fil som skal deles

Merk:

Hvis du ikke ser delingsalternativene til høyre i vinduet, klikker du på Del-knappen oppe til høyre i vinduet.

4. Hvis du vil legge til flere filer, klikker du Legg til filer, og deretter går du til og velger filer.

5. Del filen ved hjelp av en av følgende metoder:

Sende personlige invitasjoner ved bruk av Document Cloud-delingsalternativ

Detaljert sporingsinformasjon er tilgjengelig for filer som deles med en personlig kobling til enkeltpersoner.

1. Oppgi eller velg e-postadressen til alle dem du ønsker skal motta filen, under Inviter personer.

2. Velg VisFil.

3. Feltene Emne og Melding er identisk med feltene du bruker når du sender e-postmeldinger, og de vises for mottakerne på samme måte. Skriv inn ønsket informasjon, og klikk deretter på Send.

Mottakerne får en e-postmelding som varsler dem om at filen er delt med dem.

Legg til ønsket emne og melding til mottakerne

Sende en anonym eller offentlig kobling med e-post

En anonym eller offentlig kobling gjør filene tilgjengelig for alle som klikker på koblingen. Dessuten er detaljert sporingsinformasjon ikke tilgjengelig for filer som deles ved bruk av offentlige koblinger.

1. Klikk på Hent kobling.

2. Under Hent kobling velger du Vis fil og klikker deretter på Opprett kobling. De valgte filene blir lastet opp til Document Cloud, og det opprettes en offentlig kobling.

Hent og opprett kobling
  3. Klikk på Kopier kobling og deretter på Lukk.

4. Del koblingen med mottakerne i en e-postmelding.

Mottakeropplevelse

Mottakerne får en e-postmelding som varsler dem om at filen er delt med dem. E-postmeldingen inneholder knappen Vis fil og en kobling til det delte dokumentet. Ved å klikke på koblingen eller knappen åpnes dokumentet i en nettleser. Mottakerne kan også laste ned dokumentet om nødvendig.

Se eksempelskjermbildet nedenfor som viser e-postvarselet som en mottaker har fått.

Mottatt kobling i e-postmelding
E-postvarselet med en kobling til det delte dokumentet

Spore delte filer

Når mottakeren ser på PDF-filen, får du et varsel i Document Cloud og en e-postmelding. Gjør følgende for å vise og spore alle PDF-filene du har delt for visning:

1. Klikk på For visning i sidefeltet på Document Cloud-startsiden. Alle PDF-filene som er delt for visning, vises sammen med følgende informasjon:

• Navn: Navnet på PDF-filen som er delt for gjennomgang.
    • Sendt/mottatt: Tidsstempelet da PDF-filen ble sendt eller mottatt for visning.
    • Eier: Navnet på personen som sendte PDF-filen.
    • Status: Viser antall personer som har sett på filen.
    Operasjoner på delte filer
  2. Velg PDF-filen for å se på detaljene om PDF-filen. I ruten til høyre kan du utføre hvilke som helst av disse handlingene:

• Del filen med flere mottakere. Utvid mottakerlisten. Klikk på Legg til mottakere, oppgi e-postadressen til mottakeren du vil dele filen med, og klikk deretter på Send invitasjon.
    • Vis aktiviteten og tidsstempelet til den delte filen. Utvid Aktivitet for å vise detaljer som Sendt til, Vist av og Nedlastet av mottakere.
    • Opphev deling av fil hvis du vil hindre at andre viser eller laster ned filen.
    • Slett PDF-filen permanent fra Document Cloud.
    Detaljer om delt fil