Du kan raskt dele en kobling til et PDF-dokument, slik at andre kan se det. Dokumenter som deles med en kobling, kan åpnes i alle nettlesere på alle enheter. Dokumentet oppbevares sikkert i Adobe Document Cloud.

Mottakerne får en e-postmelding med en kobling, og de kan klikke på koblingen for å vise dokumentet i en nettleser, uten å måtte logge seg på.

Merk:

Se Starte en PDF-gjennomgang på nettet for å konfigurere gjennomgang av PDF-dokumenter.

Dele PDF-filer

1. Logg deg på Adobe Document Cloud-startsiden på https://documentcloud.adobe.com med Adobe ID-en og passordet ditt, eller via sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Filer i sidefeltet på Adobe Document Cloud-startsiden. Alle filene du har lagret på Adobe Document Cloud-kontoen, vises.

3. Velg en fil du vil dele, og klikk på Del i ruten til høyre. Dialogboksen for deling vises.

Velg en fil som skal deles

Merk:

Hvis du ikke ser delingsalternativene til høyre i vinduet, klikker du på Del-knappen oppe til høyre i vinduet.

4. Del filen ved hjelp av en av følgende metoder:

En anonym eller offentlig kobling gjør filene tilgjengelig for alle som klikker på koblingen. Dessuten er detaljert sporingsinformasjon ikke tilgjengelig for filer som deles ved bruk av offentlige koblinger.

1. Klikk på Få en kobling.

2. Opphev valget av Tillat kommentarer og klikk på Opprett kobling. De valgte filene blir lastet opp til Adobe Document Cloud, og det opprettes en offentlig kobling.

Hent og opprett kobling
  3. Klikk på Kopier kobling og del koblingen med mottakerne i en e-postmelding.

Detaljert sporingsinformasjon er tilgjengelig for filer som deles med en personlig kobling til enkeltpersoner.

1. Klikk på Inviter personer. Angi eller velg e-postadressen til mottakerne av filen.

2. Feltene Emne og Melding er identisk med feltene du bruker når du sender e-postmeldinger, og de vises for mottakerne på samme måte. Skriv inn ønsket informasjon.

3. Opphev valget av Tillat kommentarer og klikk på Send. Mottakerne får en e-postmelding som varsler dem om at filen er delt med dem.

Inviter personer via e-post

Mottakeropplevelse

Mottakerne får en e-postmelding som varsler dem om at filen er delt med dem. E-postmeldingen inneholder knappen Vis og en kobling til det delte dokumentet. Ved å klikke på koblingen eller knappen åpnes dokumentet i en nettleser. Mottakerne kan også laste ned dokumentet om nødvendig.

Se eksempelskjermbildet nedenfor som viser e-postvarselet som en mottaker har fått.

Mottatt kobling i e-postmelding
E-postvarselet med en kobling til det delte dokumentet

Spore delte filer

Når mottakeren viser filen, får du et varsel i Adobe Document Cloud og en e-postmelding. Gjør følgende for å vise og spore alle filene du har delt for visning:

1. Klikk på For visning i sidefeltet på Adobe Document Cloud-startsiden. Alle filene som er delt for visning, vises sammen med følgende informasjon:

• Navn:Navnet på filen som er delt for gjennomgang.
    • Sendt/mottatt: Tidsstempelet da filen ble sendt eller mottatt for visning.
    • Eier: Navnet på personen som sendte filen.
    • Status: Viser antall personer som har sett på filen.
    Operasjoner på delte filer
  2. Velg filen for å se på detaljene om den. I ruten til høyre kan du utføre hvilke som helst av disse handlingene:

• Del filen med flere mottakere. Utvid mottakerlisten. Klikk på Legg til mottakere, oppgi e-postadressen til mottakeren du vil dele filen med, og klikk deretter på Send invitasjon.
    • Vis aktiviteten og tidsstempelet til den delte filen. Utvid Aktivitet for å vise detaljer som Sendt til, Vist av og Nedlastet av mottakere.
    • Opphev deling av kobling hvis du vil hindre at andre viser eller laster ned filen.
    • Kopier delt kobling for å kopiere koblingen og dele den med andre mottakere.
    • Last ned filen for å lagre den på den lokale maskinen.
    • Slett kobling sletter filen permanent fra Adobe Document Cloud.
    Detaljer om delt fil