När du försöker öppna en katalog i Lightroom efter att ha uppgraderat till Windows 10 visas felmeddelandet: Oväntat fel vid öppning av katalog.

Lösningar

Lösning 1: Installera Microsoft Visual C++ Redistributable 2012

Lösning 2: Kör Lightroom som administratör.

1. Öppna mappen Programfiler/Adobe/Adobe Lightroom.
  2. Högerklicka på Lightroom.exe-filen.
  3. Välj Kör som administratör.

Lösning 3: Ändra behörigheterna för din katalogs mapp.

1. Välj den mapp där din katalog finns. Som standard är detta mappen Bilder/Lightroom.
  2. Högerklicka på mappen.
  3. Välj Inställningar > Skydd > Redigera.
  4. Markera ditt användarnamn i området för grupp- eller användarnamn. och klicka på Full kontroll under Behörigheter
  5. Klicka på Använd och klicka sedan på OK i alla dialogrutor.