Felsökning och hjälp

Aktiverar teckensnitt

Det gick inte att aktivera ett eller flera teckensnitt.

Aktiveringen kan ha misslyckats på grund av ett avbrott i din nätverksanslutning, ett problem med att ansluta till Creative Cloud eller ett kontoproblem.

Klicka först på Försök igen-knappen för att försöka aktivera teckensnitten igen. Om det fortsätter att misslyckas, följ stegen i felsökningsguiden.

Ett teckensnitt med samma namn har redan installerats.

Versionen som finns tillgänglig genom Adobe Fonts kan vara nyare än den du har installerad. För att ersätta versionen på din dator avinstallera först den lokala versionen med hjälp av programvaran för teckensnittshantering eller teckensnittsverktygen som är inbyggda i operativsystemet.

• På macOS sköts teckensnittshanteringen som standard med Font Book. Markera namnet på teckensnittet och välj sedan Redigera > Inaktivera familj [teckensnitt].
  • Öppna Kontrollpanelen i Windows och klicka på Teckensnitt. Kopiera teckensnittet från mappen Teckensnitt till en annan plats för att skapa en säkerhetskopia och ta sedan bort den från katalogen Teckensnitt. Slutligen, logga ut från ditt Windows-konto och logga sedan in igen för att uppdatera systemets teckensnittsmeny.

Klicka sedan på Försök igen-knappen för att försöka aktivera teckensnitten igen.

Ett aktivt teckensnitt visas inte i min programmeny.

Vissa program, inklusive Adobe Acrobat och Microsoft Office, uppdaterar inte automatiskt teckensnittsmenyn när ett nytt teckensnitt läggs till. Dessa program måste startas om innan de nya teckensnitten är tillgängliga för användning. Skulle en omstart inte återställa det aktiva teckensnittet till teckensnittsmenyn, försök nästa steg i felsökningsguiden.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord. Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Mer information finns i ändra ditt lösenord.

Hur kan jag komma åt mina kontouppgifter?

Få åtkomst till ditt Adobe ID-konto online och logga in med ditt Adobe ID (din e-postadress) och lösenord.

Om du har ett Creative Cloud-konto kan du även komma åt ditt konto via Creative Cloud-skrivbordsapp.

Varför har jag en debitering från Typekit av Adobe? Hur får jag ett kvitto?

Typekit började som en fristående prenumerationstjänst för webbteckensnitt och blev sedan Adobe Fonts 2018. Typekit teckensnittsprenumerationer köpta före 15 oktober 2018 fakturerades som Typekit av Adobe.

Du kan skriva ut ett kvitto för alla tidigare Typekit-prenumerationsavgifter från din Faktura-sida

Hur kan jag ändra mitt Creative Cloud-plan?

Du kan ändra avtal på sidan Avtal och produkter i ditt konto. Logga in på ditt konto för att komma igång. För instruktioner se Ändra din Creative Cloud-avtal

Hur ändrar eller uppdaterar jag min kreditkortsinformation?

Du kan uppdatera dina betalningsuppgifter under Avtal och betalningar i ditt konto. Logga in på ditt konto för att komma igång.

För instruktioner se Uppdatera kreditkorts- och faktureringsinformation.

Använda teckensnitt på en webbplats

Teckensnitt fungerar inte eller ser inte korrekta ut på min hemsida.

Det kan bero på webbläsarinställningar eller kodproblem. Följ stegen i felsökningsguiden för att börja diagnostisera det specifika problemet du ser.

Min webbplats ansluter inte till use.typekit.net.

I händelse av ett lokalt nätverksproblem eller ett fel på teckensnittsnätverket kan din webbplats rapportera att den inte kan ansluta till use.typekit.net eller att den inte lyckades ladda en resurs från den domänen. Kontrollera felsökningsguiden för de steg du kan vidta för att diagnostisera problemet.

Teckensnittslicensiering

Kan jag använda teckensnitt för att skapa en logotyp eller andra bilder?

Ja. Du kan använda teckensnittet i alla skrivbordsprogram (till exempel Adobe Photoshop) för att skapa bilder eller vektorkonstverk, som du då kan använda för alla ändamål. Detta inkluderar att generera en PDF-, EPS-fil eller bitmappad fil, t.ex. en JPEG eller PNG.

Kan jag använda teckensnitt för kommersiella projekt eller klientarbete?

Ja. Du kan skapa digitala mönster eller skriva ut arbeten för egen användning eller för klientprojekt. Detta inkluderar att generera en PDF-, EPS-fil eller bitmappad fil, t.ex. en JPEG eller PNG.

Kan jag använda webbteckensnitt på min personliga hemsida eller mitt företags hemsida?

Ja. Om din webbplats visas i webbläsaren, antingen på skrivbordet eller på en mobilenhet, omfattas den av webbteckensnittslicensen.

Webbteckensnittscertifikatet kräver också att teckensnittet läggs till på din webbplats med den inbyggda kod som vi tillhandahåller.