Adobe Acrobat Reader installeren | Mac OS

Windows-gebruikers: als u een Windows-computer hebt, raadpleegt u Adobe Acrobat Reader installeren | Windows.

De installatie van Adobe Acrobat Reader bestaat uit twee stappen. Download het installatiepakker en installeer Adobe Acrobat Reader vanuit het pakketbestand. U hoeft de oudere versies van Reader niet te verwijderen voordat u Acrobat Reader installeert.

Systeemvereisten

Zorg dat uw computer aan de minimumsysteemeisen voldoet, voordat u Acrobat Reader hierop installeert. Gebruikt u macOS Big Sur, lees dan het compatibiliteitsdocument voor Big Sur voor informatie over bekende problemen.

U hebt macOS-versie 10.13 of later nodig om Acrobat Reader uit te kunnen voeren. Voor oudere versies van macOS kunt u een eerdere versie van Reader installeren. Zie Een oudere versie van Acrobat Reader installeren op macOS voor stapsgewijze instructies.

Opmerking:

Weet u niet zeker welke versie van macOS u gebruikt? Selecteer het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm en kies vervolgens Over deze Mac.

Firefox: Acrobat Reader downloaden en installeren

1. Ga naar de downloadpagina van Adobe Acrobat Reader en selecteer Acrobat Reader downloaden.

2. Wanneer u wordt gevraagd om het .dmg-bestand op te slaan, kiest u Bestand opslaan.

Opmerking:

Als u dit dialoogvenster niet ziet, is het mogelijk dat dit onder een ander venster staat. Verplaats de andere vensters om het venster te zien.

3. Dubbelklik op het dmg-bestand. (Als u het downloadvenster niet ziet, selecteert u Extra > Downloads.)

4. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader installeren om de installatie te starten.

Dubbelklikken om te installeren

5. Wanneer u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen, selecteert u Openen.

6. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van macOS in wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

7. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, selecteert u Voltooien.

Acrobat Reader downloaden en installeren op Safari

1. Ga naar de downloadpagina van Adobe Acrobat Reader en selecteer Acrobat Reader downloaden.

2. Dubbelklik op het dmg-bestand. (Als u het Safari-downloadvenster niet ziet, selecteert u Finder > (gebruikersnaam) > Downloads.)

3. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader installeren om de installatie te starten.

4. Wanneer u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen, selecteert u Openen.

5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van macOS in wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, selecteert u Voltooien.

Chrome: Acrobat Reader downloaden en installeren

1. Ga naar de downloadpagina van Adobe Acrobat Reader en selecteer Acrobat Reader downloaden.

2. Wanneer het bestand onder in een browser wordt weergegeven, selecteert u het bestand. (Als u het bestand niet ziet, kiest u Downloads in het Chrome-menu.)

3. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader installeren om de installatie te starten.

4. Wanneer u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen, selecteert u Openen.

5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van macOS in wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, selecteert u Voltooien.

Hebt u nog hulp nodig?

Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Acrobat Reader-gebruikersforum te gaan. Probeer uw probleem te plaatsen op de forums voor interactieve probleemoplossing. Vermeld uw besturingssysteem en het versienummer van uw product wanneer u op een forum post.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online