Windows-gebruikers: als u een Windows-computer hebt, raadpleegt u Adobe Acrobat Reader DC installeren | Windows.

De installatie van Adobe Acrobat Reader DC bestaat uit twee stappen. Eerst downloadt u het installatiepakket en installeert u Acrobat Reader DC uit dat pakketbestand. U hoeft de oudere versies van Reader niet te verwijderen voordat u Acrobat Reader DC installeert.

Systeemvereisten

Reader installeren op oudere besturingssystemen

U hebt Mac OS X 10.9 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te voeren. Als uw besturingssysteem ouder is,
kunt u een eerdere versie van Reader installeren. Zie Een oudere versie van Adobe Reader installeren op Mac OS voor stapsgewijze instructies.

Opmerking:

Weet u niet zeker welke versie van Mac OS u gebruikt? Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm en kies vervolgens Over deze Mac.

Firefox: Acrobat Reader DC downloaden en installeren

1. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Acrobat Reader-downloadpagina

Opmerking:

U hebt Mac OS X 10.9 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te voeren. Als u Mac OS X 10.8 of eerder gebruikt, ziet de downloadpagina van Adobe Reader er als volgt uit:

Adobe Reader-downloadpagina voor oudere besturingssystemen

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Zie Een oudere versie van Adobe Reader installeren op Mac OS voor instructies.

2. Wanneer u wordt gevraagd om het .dmg-bestand op te slaan, kiest u Bestand opslaan.

Opmerking:

Als u dit dialoogvenster niet ziet, is het mogelijk dat dit onder een ander venster staat. Verplaats de andere vensters om het venster te zien.

Selecteer Bestand opslaan
  3. Dubbelklik op het DMG-bestand. (Als u het downloadvenster niet ziet, selecteert u Extra > Downloads.)

Dubbelklik op het DMG-bestand
  4. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader DC installeren om de installatie te starten.

Dubbelklikken om te installeren
  5. Wanneer u wordt gevraagd om het bestand te openen, klikt u op Openen.

Klik op Openen
  6. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van macOS in wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

Voer gebruikersnaam en wachtwoord in
  7. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Klik op Voltooien

Acrobat Reader DC downloaden en installeren op Safari

1. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Acrobat Reader-downloadpagina

Opmerking:

U hebt Mac OS X 10.9 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te voeren. Als u Mac OS X 10.8 of eerder gebruikt, ziet de dowloadpagina van Adobe Reader er als volgt uit:

Adobe Reader-downloadpagina voor oudere besturingssystemen

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Zie Een oudere versie van Adobe Reader installeren op Mac OS voor instructies.

2. Dubbelklik op het DMG-bestand. (Als u het Safari-downloadvenster niet ziet, klikt u op Finder > (gebruikersnaam) > Downloads.)

Dubbelklik op het DMG-bestand
  3. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader DC installeren om de installatie te starten.

Dubbelklikken om te installeren
  4. Wanneer u wordt gevraagd om het bestand te openen, klikt u op Openen.

Klik op Openen
  5. Voer desgevraagd uw gebruikersnaamenwachtwoord van Mac OS in.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

Voer gebruikersnaam en wachtwoord in
  6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Klik op Voltooien

Chrome: Acrobat Reader DC downloaden en installeren

1. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Acrobat Reader-downloadpagina

Opmerking:

U hebt Mac OS X 10.9 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te voeren. Als u Mac OS X 10.8 of eerder gebruikt, ziet de dowloadpagina van Adobe Reader er als volgt uit:

Adobe Reader-downloadpagina voor oudere besturingssystemen

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Zie Een oudere versie van Adobe Reader installeren op Mac OS voor instructies.

2. Wanneer het bestand onder in een browser wordt weergegeven, klikt u op het bestand. (Als u het bestand niet ziet, kiest u Downloads in het Chrome-menu.)

Klik op het gedownloade bestand
  3. Dubbelklik op Adobe Acrobat Reader DC installeren om de installatie te starten.

Dubbelklikken om te installeren
  4. Wanneer u wordt gevraagd om het bestand te openen, klikt u op Openen.

Klik op Openen.
  5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van macOS in wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u het volgende Apple-document: https://support.apple.com/nl-nl/HT202860.

Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren
  6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Klik op Voltooien

Nog steeds hulp nodig?

Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Acrobat Reader-gebruikersforum te gaan. Probeer om uw probleem te plaatsen op de forums voor een interactieve foutoplossing. Vermeld uw besturingssysteem en het versienummer van uw product wanneer u op een forum post.