Clouddocumenten | Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op veelgestelde vragen over clouddocumenten, de nieuwe documentindeling van Adobe.

Clouddocumenten en andere cloudbestanden

Wat zijn clouddocumenten?

Clouddocumenten zijn documenten die zijn gemaakt met bepaalde Creative Cloud-apps, zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD, Adobe Fresco en Adobe Aero. Deze documenten worden opgeslagen in de cloud en hebben unieke voordelen, waardoor ze naadloos toegankelijk zijn vanuit apps die ze ondersteunen. Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, op elk apparaat, waar je ook bent.

Zie Wat zijn clouddocumenten? voor een inleiding in clouddocumenten.

Kan ik clouddocumenten offline gebruiken?

Ja, je kunt je clouddocumenten offline gebruiken. Je moet een clouddocument openen voordat je het offline kunt gebruiken. Zie Offline werken met clouddocumenten voor meer informatie.

Alle clouddocumenten zijn beschikbaar via het startscherm van je Creative Cloud-app, zelfs wanneer je offline bent. Zodra je weer online bent, worden je clouddocumenten gesynchroniseerd en is de meest recente versie beschikbaar op al je apparaten en op de Creative Cloud-website.

Kan ik clouddocumenten opslaan in Creative Cloud Libraries?

Je kunt clouddocumenten niet opslaan in Creative Cloud Libraries. Clouddocumenten zijn een nieuw, speciaal bestandstype dat online of offline rechtstreeks toegankelijk is vanuit je app of via de Creative Cloud-website. Zie Verschil tussen clouddocumenten en andere Creative Cloud-bestanden voor meer informatie.

Kan ik een clouddocument delen en eraan samenwerken?

Je kunt samenwerken met je teamgenoten door hen uit te nodigen om clouddocumenten te bewerken, rechtstreeks vanuit Photoshop, Illustrator, Adobe XD en Adobe Fresco of via de Creative Cloud-website​.

Voor Photoshop, Illustrator, Adobe Aero en Adobe Fresco kun je een koppeling naar je clouddocument genereren en deze delen met anderen. Je kunt de bestanden delen via de Creative Cloud-website en de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het bestand en klik op het pictogram Delen/Koppeling ophalen .)

Wat is het verschil tussen clouddocumenten en andere Creative Cloud-bestanden?

Hoe houd ik mijn cloudbestanden georganiseerd?

Je kunt al je middelen die in de cloud zijn opgeslagen, organiseren via de Creative Cloud-website of de Creative Cloud desktop-app. Opties om je bestanden te beheren, vind je op het tabblad Jouw werk:

Documenten opslaan en opslagruimte

Waar worden mijn clouddocumenten opgeslagen?

Je clouddocumenten worden opgeslagen in Creative Cloud. Je kunt ze eenvoudig openen vanuit je app, op het web of vanuit de Creative Cloud desktop-app.

• Vanuit de app: Selecteer op het startscherm Clouddocumenten of Jouw werk > Clouddocumenten.
  • Op het web: Ga naar https://assets.adobe.com/cloud-documents.
  • Vanuit de Creative Cloud desktop-app: Selecteer het pictogram Clouddocumenten your-work-icon-ccda.png op het tabblad Jouw werk.

Hoe werkt automatisch opslaan bij clouddocumenten?

Met clouddocumenten hoef je je documenten niet telkens op te slaan. Je documenten worden automatisch opgeslagen terwijl je eraan werkt. Telkens wanneer een document automatisch wordt opgeslagen, wordt een nieuwe versie gemaakt. Je kunt eerdere versies eenvoudig vinden en herstellen via het gedeelte Jouw werk op de Creative Cloud-website.

Kan ik een niet-clouddocument omzetten in een clouddocument?

Ja, je kunt een niet-clouddocument gemakkelijk opslaan als of omzetten in een clouddocument. Zie Clouddocumenten maken of bestanden converteren naar clouddocumenten.

Is er een limiet voor het aantal clouddocumenten dat ik kan opslaan?

Nee, je bent alleen beperkt door de hoeveelheid Creative Cloud-opslagruimte die je hebt.

Tellen clouddocumenten die met mij worden gedeeld, mee voor mijn gebruikte Creative Cloud-opslagruimte?

Clouddocumenten die met jou worden gedeeld, tellen niet mee voor je gebruikte opslagruimte. Alleen je opgeslagen clouddocumenten tellen mee voor je opslagruimte.

Bekende problemen en beperkingen

Probleem

Oplossing

Wanneer je werkt met clouddocumenten in Photoshop voor de desktop, kun je de volgende problemen of fouten ondervinden:

• Je kunt een clouddocument niet maken of opslaan.
  • Op het startscherm wordt een lege lijst met recente documenten weergegeven of het bericht 'Er is iets misgegaan' wordt weergegeven.
  • Een dialoogvenster met de melding 'Clouddocument is niet beschikbaar' of 'Je versie van CoreSync is niet compatibel met deze versie van Photoshop' wordt weergegeven.

Creative Cloud-synchronisatie vereist een update of werkt niet correct. Voor volledige stappen om het probleem op te lossen raadpleeg je Je kunt een clouddocument niet maken of opslaan.

Wanneer je een Photoshop-bestand opslaat als clouddocument, wordt het dialoogvenster dat zorgt voor een maximale compatibiliteit niet weergegeven.

Dit werkt zoals verwacht. Het dialoogvenster voor maximale compatibiliteit wordt alleen weergegeven wanneer je een document op de lokale computer opslaat.

Je kunt een clouddocument niet exporteren als PSD wanneer het document groter is dan 2 GB.

Er treedt een fout op wanneer je werkt met clouddocumenten.

Zie Fouten met clouddocumenten oplossen om de oplossing voor de foutcode voor je clouddocument te vinden.