Creative Cloud-meldingen hebben gewoonlijk betrekking op updates over je apps, je lidmaatschapsstatus, gebeurtenissen die te maken hebben met je apps en services, berichten van andere gebruikers in de gemeenschap en belangrijke aankondigingen van Adobe. Wanneer je een nieuwe melding ontvangt, wordt er een rode badge weergegeven naast het pictogram van de Creative Cloud desktop-app om ervoor te zorgen dat je geen enkele melding mist. Je kunt op het pictogram klikken om de Creative Cloud desktop-app te starten en alle meldingen te bekijken.

Rode meldingenbadge
Rode badge in menubalk (Mac) en systeemvak (Windows)

Pictogram van meldingenklok

Het klokpictogram bevindt zich naast het menu Profiel. Als je nieuwe meldingen hebt, bevat het klokpictogram een rode badge.

Pictogram van meldingenklok
Pictogram van meldingenklok met een rode badge voor nieuwe meldingen

Het meldingenvenster

Wanneer je op het klokpictogram klikt, worden je meldingen weergegeven in het meldingenvenster. De nieuwe meldingen worden gemarkeerd, zodat je gemakkelijk kunt zien welke meldingen nieuw zijn sinds je laatste bezoek.

Elke melding wordt weergegeven als een kaart en bevat de benodigde informatie. Verzoeken en meldingen worden ingedeeld in afzonderlijke secties in het meldingenvenster. Dit is handig omdat je vaak moet reageren (accepteren, weigeren of verwijderen) op een verzoek.

De sectie Verzoeken

De sectie Verzoeken bevat berichten over je account, zoals de status van een proefversie of lidmaatschap, en over activiteiten met betrekking tot samenwerking en de gemeenschap, zoals een uitnodiging om samen te werken.

• Standaard worden slechts drie recente verzoeken weergegeven. Als je meer verzoeken wilt weergeven, klik je op Meer verzoeken tonen.
  • Klik op Accepteren om de uitnodiging of het verzoek te accepteren.
  • Klik op Weigeren om de uitnodiging of het verzoek te weigeren. Het bericht wordt verwijderd uit het meldingenvenster en uit de app of service waarvan het verzoek afkomstig is.
  • Klik op Verwijderen om het verzoek uit het meldingenvenster te verwijderen. Plaats de muis op de melding, klik op het pictogram met de drie horizontale punten en selecteer Verwijderen. Het verzoek is nog steeds beschikbaar in de app of service waarvan het verzoek afkomstig is. Je kunt het verzoek accepteren of weigeren via de interface van de app of de service.

De sectie Meldingen

De sectie Meldingen bevat berichten over je interactie met verschillende apps en services. Hier kun je gebeurtenissen en activiteiten bekijken, zoals de beschikbaarheid van nieuwe apps, updates en vind-ik-leuks van mensen met wie je samenwerkt.

Het meldingenvenster
Van boven naar beneden: klokpictogram, sectie Verzoeken, opties om een verzoek te verwijderen, te weigeren of te accepteren, optie om meer verzoeken weer te geven en sectie Meldingen

Het meldingenvenster sluiten

Gebruik een van de volgende manieren om het meldingenvenster te sluiten:

• Klik op x in de rechterbovenhoek van het venster.
  • Klik op de bovenste zwarte balk van de Creative Cloud desktop-app.
  • Druk op de toets Esc op het toetsenbord.
  • Klik op het klokpictogram.

Je kunt het meldingenvenster op elk moment openen door te klikken op het klokpictogram.