Foutcodes 42 en 72 bij het installeren of bijwerken van Adobe Creative Cloud oplossen

Kom te weten wat u kunt doen wanneer Creative Cloud-apps niet kunnen worden geïnstalleerd of bijgewerkt en het systeem respectievelijk fout 42 of 72 weergeeft.

Probleem

Creative Cloud-apps kunnen niet worden geïnstalleerd of bijgewerkt met de Creative Cloud-desktopapp of een selfservicepakket.

Foutbericht

Installatieprogramma heeft geen toegang tot essentiële bestanden/mappen. Probeer opnieuw te installeren. (Foutcode: 42) of (foutcode: 72)

Omgeving

Windows

Voordat u begint

1. Navigeer naar C:\Users\[User Name]\AppData\Local\Temp\CreativeCloud\ACC.

2. Open het bestand ACC.log in de map ACC en zoek het volgende foutenlogboek op: | [ERROR] | | ACC | LBS | WorkflowManager | | | 7248 | PIM Validation Failed:Process certificate didn't match to Adobe certificate! CANameChain:

Als u deze foutmelding ziet, controleert u het digitale certificaat van uw bestanden.

1. Ga naar C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC.

2. Klik met de rechtermuisknop op Creative Cloud.exe en klik op Eigenschappen.

3. Ga naar het tabblad Digitale handtekeningen en klik op de knop Details.

4. Het bericht Deze digitale handtekening is OK wordt weergegeven onder Informatie over digitale handtekening. Elk ander bericht veroorzaakt fout 42 of 72.

Fouten 42 en 72 oplossen

Installeer alle beschikbare Windows-updates en controleer of het probleem is opgelost.

Als het bijwerken van Windows het probleem niet oplost, ziet u deze fout omdat Windows de digitale certificaten niet kan valideren. Probeer de oplossingen één voor één uit. Ga naar de volgende oplossing als de voorgaande niet werkt.

Oplossing 1: groepsbeleid uitschakelen

Volg de onderstaande stappen om groepsbeleid uit te schakelen, dat certificaatupdates voorkomt.

1. Zoek naar gpedit.msc in het zoekvak van Windows om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.

2. Ga naar Beleid lokale computer Computerconfiguratie Windows-instellingen Beveiligingsinstellingen Beleidsregels voor openbare sleutels Instellingen voor validering van certificaatpad.

3. Ga in het dialoogvenster Eigenschappen van instellingen voor validering van certificaatpad naar het tabblad Netwerk ophalen en selecteer Deze beleidsinstellingen definiëren.

4. Selecteer Certificaten automatisch bijwerken in het Microsoft Root Certificate Program als deze optie niet is aangevinkt.

5. Controleer ACC.log en het digitale certificaat nogmaals om te controleren of de fout zich nog steeds voordoet.

Probeer de app opnieuw te installeren als u de fout niet meer ziet. Ga door naar de volgende oplossing als u de fout nog ziet.

Oplossing 2: installeer het nieuwste digitale certificaat

Download het certificaat hieronder, pak het uit en installeer het in de vertrouwde basiscertificeringsinstantie.

Downloaden