Lees wat u moet doen als de Creative Cloud-desktopapp niet wordt geopend of een draaiend voortgangswiel weergeeft.

Informatie over het repareren van de Creative Cloud-desktopapp wanneer deze niet wordt geopend

Wanneer u de Creative Cloud-desktopapp start, wordt deze niet geopend of wordt een draaiend voortgangswiel weergegeven met een van de volgende foutberichten:

• Het laden van toepassingen lijkt langer te duren dan normaal.
  • Het initialiseren van Creative Cloud lijkt langer te duren dan normaal.
Het initialiseren of openen van de Creative Cloud-desktopapp duurt langer dan normaal
Draaiend voortgangswiel

Probeer de volgende oplossingen om het probleem op te lossen en start de Creative Cloud-desktopapp:

Start de Creative Cloud-achtergrondprocessen opnieuw

Deze fout kan zich voordoen als de achtergrondprocessen van Creative Cloud problemen ondervinden. Start Creative Cloud opnieuw door hier in het foutbericht te klikken om de achtergrondprocessen opnieuw te starten.

Start uw computer opnieuw op en open de Creative Cloud-desktopapp nogmaals

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.

2. Sluit alle toepassingen.

3. Start de computer opnieuw op en start de Creative Cloud-desktopapp.

Upgrade naar de huidige versie van de Creative Cloud-desktopapp

Wanneer u een upgrade uitvoert naar de huidige versie van de Creative Cloud-desktopapp, wordt het probleem opgelost. Dit doet u door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.
  2. Download en installeer de bijgewerkte versie van de Creative Cloud-desktopapp.

Opmerking:

Aan de hand van de onderstaande stappen kunt u de huidig geïnstalleerde versie van de Creative Cloud-desktopapp vinden:

1. Klik op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud-desktopapp.
  2. Ga naar Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Account. De versiegegevens staan boven de Adobe ID.

Installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw

Als het probleem niet wordt opgelost met de bovenstaande stappen, installeert u de app opnieuw (zie De Creative Cloud-desktopapp verwijderen).

Verwijder de inhoud van de OOBE-map en start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.

2. Blader naar de volgende locatie op basis van uw besturingssysteem.

Windows

C:\Users\<gebruikersmap>\AppData\Local\Adobe\OOBE

De AppData wordt verborgen met de standaardinstellingen van Windows. Raadpleeg Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven | Windows voor instructies om deze weer te geven.

macOS

/Users/<gebruikersmap>/Library/Application Support/Adobe/OOBE

\Users\<gebruikersmap>\Library\ wordt standaard verborgen na 10.7. Raadpleeg Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek openen | Mac OS 10.7 en hoger voor instructies om toegang te krijgen.

3. Verwijder de volledige inhoud van de OOBE-map.

4. Start de computer opnieuw op en start de Creative Cloud-desktopapp nogmaals.

Opmerking:

Het kan bij deze oplossing iets langer duren voordat de app is geladen, omdat inhoud in de OOBE-map opnieuw wordt aangemaakt na het starten.