Er worden geen updates in de Creative Cloud-desktopapp weergegeven

Probeer de onderstaande stappen als beschikbare updates niet worden vermeld voor Creative Cloud-apps.

Probeer de oplossingen hieronder als er in de Creative Cloud-desktopapp geen updates voor uw apps worden weergegeven.

Enterprise- en teamklanten

Neem contact op met uw teambeheerder of IT-afdeling omdat het mogelijk is dat updates zijn uitgeschakeld voor eindgebruikers.

Wat u moet doen als er geen updates worden weergegeven

Probeer deze oplossingen in de opgegeven volgorde:

1. Controleer de minimale systeemvereisten

Zorg ervoor dat uw computer en besturingssysteem aan de minimale systeemvereisten voldoen. Raadpleeg voor meer informatie: Niet alle apps worden weergegeven voor download | Creative Cloud-desktopapp.

2. Controleer uw systeem handmatig op updates

Voer, afhankelijk van uw versie van de Creative Cloud-desktopapp, een van de volgende handelingen uit:

1 Ga naar AppsUpdates.

2. Selecteer rechtsboven het pictogram Meer acties  en selecteer vervolgens Controleren op updates.

Controleren op updates

1. Selecteer rechtsboven het pictogram  en selecteer vervolgens Controleren op app-updates in het pop-upmenu.

Controleren op app-updates

Als u niet de recentste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd deze bij te werken. Selecteer Bijwerken.

3. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw op.

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het Creative Cloud-pictogram  in uw Windows-taakbalk of macOS-menu).

2. Gebruik deze sneltoetsen om het sluiten en opnieuw opstarten van de app en alle verwante processen te forceren:

• Windows: Ctrl+Alt+R
    • macOS: Command+Option+R

Opmerking:

Het kan even duren voor de Creative Cloud-desktopapp opnieuw wordt opgestart.

4. Meld u af en meld u vervolgens weer aan.

Meld u af en meld u vervolgens weer aan bij uw Creative Cloud-desktopapp. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies Aanmelden om Creative Cloud-apps te activeren.

5. Verwijder het OPM.db-bestand en meld u vervolgens weer opnieuw aan.

Verwijder het OPM.db-bestand en meld u aan bij de Creative Cloud-app met de Adobe ID die aan uw abbonement is gekoppeld.

Voor Windows

Zoek het OPM.db-bestand in de map \Users\<user>\AppData\Lokaal\Adobe\OOBE .

Raadpleeg het hoofdstuk Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven in Windows als u de verborgen AppData-map wilt bekijken.

Voor macOS

Zoek het OPM.db-bestand in de map /User/<user>/Library/Application Support/Adobe/OOBE.

Raadpleeg Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek openen als u de verborgen gebruikerbibliotheekbestanden wilt bekijken.

6. Verwijder de betreffende Creative Cloud-app en installeer het opnieuw

Verwijder de betrokken app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg Creative Cloud-apps verwijderen voor gedetailleerde instructies.