Adobe-licentiecertificaten die in de sleutelhanger of het certificaatarchief zijn geïnstalleerd, worden als niet-vertrouwd weergegeven

Beschrijving van probleem

Adobe-apps vereisen ondertekende toepassingsprofielen. Bij het verkrijgen van de ondertekende toepassingsprofielen worden de certificaten die vereist zijn voor de handtekeningbevestiging, geïnstalleerd in de sleutelhanger op macOS en het certificaatarchief op Windows.

Adobe-licenties maken gebruik van X.509-, standaardvolgzame DER-certificaten voor licentieverlening en rechten. Adobe-apps gebruiken de certificaten volledig ten behoeve van softwarelicentiëring. Deze maken deel uit van de certificaatvertrouwensketen, waarvan de basis zelfondertekend is. Een zelfondertekend certificaat is een identiteitscertificaat dat is ondertekend door dezelfde entiteit die wordt gecertificeerd.

Tijdens de installatie van de certificaten wordt slechts een deel van de certificaten in de certificaatvertrouwensketen geïnstalleerd. Het basiscertificaat is niet geïnstalleerd, en daarom worden de certificaten in de certificaatvertrouwensketen weergegeven in de sleutelhanger en het certificaatarchief met de volgende berichten:

  • Windows: Er zijn onvoldoende gegevens om dit certificaat te controleren.
  • macOS: Rootcertificaat wordt niet vertrouwd.

Dit is geen reden tot zorg, omdat de certificaten alleen voor licentiedoeleinden door Adobe-toepassingen worden gebruikt. Het verwijderen van een certificaat heeft geen nadelige invloed, aangezien de certificaten periodiek opnieuw worden geïnstalleerd in de sleutelhanger of het certificaatarchief om de ondertekende toepassingsprofielen te verkrijgen.

Oplossing

Het zelfondertekende basiscertificaat is beschikbaar als afzonderlijk (optioneel) installeerbaar profiel bij Adobe. Een bezorgde gebruiker kan het profiel installeren, waarbij om machtiging wordt gevraagd om het zelfondertekende basiscertificaat op het hele systeem te installeren en te markeren als vertrouwd. Wanneer het zelfondertekende basiscertificaat is geïnstalleerd en gemarkeerd als vertrouwd, worden er geen foutmeldingen meer weergegeven voor de geïnstalleerde certificaten.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?