Creative Cloud-installatieprogramma loopt vast

Duurt het heel lang om uw Creative Cloud-app, zoals Photoshop, Illustrator of Premiere Pro, te installeren? Probeer de onderstaande stappen als het lijkt alsof de installatie is vastgelopen of bevroren.

 Ziet u een fout wanneer u Creative Cloud-apps installeert of bijwerkt? Vind oplossingen voor veelvoorkomende problemen bij het downloaden, installeren of updaten.

Probeer dit eerst

De installatie van Creative Cloud-apps, zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro, wordt door de Creative Cloud-desktopapp beheerd. Als het erop lijkt dat de installatie is vastgelopen of bevroren, kan het probleem meestal worden opgelost door de Creative Cloud-desktopapp te repareren.

 1. Sluit alle Creative Cloud-apps en zorg ervoor dat u met internet bent verbonden.

 2. Download het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud-desktopapp voor uw besturingssysteem.


  Windows       
  Downloaden


  macOS       
  Downloaden

 3. Dubbelklik op het ZIP-bestand en dubbelklik vervolgens op Creative Cloud-verwijderingsprogramma.

 4. (macOS) Als u wordt gevraagd om het bestand te openen, klikt u op Open. Voer vervolgens uw Apple-systeemwachtwoord in.

 5. Wanneer u daarom wordt gevraagd, klikt u op Repareren.

  De Creative Cloud-desktopapp repareren

 6. Nadat de Creative Cloud-desktopapp is gerepareerd, opent u deze en installeert u uw app.  (U wordt mogelijk gevraagd om u eerst aan te melden.)

Nog steeds problemen?

Als u uw app nog steeds niet kunt installeren, gebruik het verwijderingsprogramma dan nogmaals om de Creative Cloud-desktopapp volledig te verwijderen.

 1. Dubbelklik op het Creative Cloud-verwijderingsprogramma in stap 2 hierboven.

 2. Klik op Verwijderen wanneer u daarom wordt gevraagd.

  De Creative Cloud-desktopapp verwijderen

 3. Klik op Sluiten wanneer de installatie is voltooid. Installeer vervolgens de Creative Cloud-app opnieuw via de Creative Cloud-website.

Nog eens proberen?

Als de installatie van uw Creative Cloud-app nog steeds vastloopt, probeer dan onze geavanceerde stappen voor probleemoplossing.