Problemen met downloaden oplossen

Hebt u problemen met het downloaden van niet-Creative Cloud-producten van Adobe? Probeer deze oplossingen voor veelvoorkomende problemen met de browser, het systeem en de verbinding die het downloaden van niet-Creative Cloud-producten kunnen verstoren.

Creative Cloud-apps downloaden?

Dit artikel heeft alleen betrekking op niet-Creative Cloud-producten. Voor hulp bij het oplossen van Creative Cloud-downloadproblemen, zie Creative Cloud-download en installatieproblemen.

Probeer dit eerst

Volg de stappen voor foutoplossing in het document dat van toepassing is op uw download:

Probeer vervolgens dit

Niet gevonden wat u zoekt in deze Probeer eerst dit?

Probeer een van van de volgende taken.

Gebruik een andere browser

Vaak is de gemakkelijkste manier voor het oplossen van mislukte downloads om de download opnieuw te proberen met gebruik van een andere browser. Als u bijvoorbeeld Internet Explorer in Windows gebruikt, probeert u Firefox. Als u in Mac OS Firefox gebruikt, probeert u Safari.

Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten van de Akamai Download Manager

Zie Veelgestelde vragen over Akamai Download Manager. (Niet van toepassing op downloads in Filipijnen, Indonesië, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand, Turkije, Hong Kong SAR van China, vasteland van China, Taiwan of India.)

Sta pop-upvensters en cookies toe

Sta pop-upvensters toe in uw browser, of voeg www.adobe.com toe aan uw lijst met uitzonderingen voor pop-upblokkeringen. Sta tevens cookies van derden toe. Voor instructies wordt verwezen naar de documentatie van uw browser. 

Controleer uw verbinding

 1. Ga naar de Adobe-website om ervoor te zorgen dat u verbinding hebt met het Internet.
 2. Schakel tijdelijk alle firewalls en antivirus-software uit. Zie de documentatie voor firewalls of antivirus voor informatie over het tijdelijk uitschakelen van de firewall- of antiviruscontrole.
 3. Probeer de download opnieuw vanuit een andere locatie (zoals een ander wifinetwerk).
 4. Als u probeert te downloaden met gebruik van een draadloze verbinding, probeer dan te downloaden via een internetkabel.

Los problemen met de harde schijf op

 1. Zorg dat u de bestanden downloadt naar een lokale map op uw harde schijf en niet naar een netwerkstation. Nadat de download gereed is, kunt u de bestanden indien gewenst verplaatsen naar een netwerklocatie.
 2. (Windows) Verwijder onnodige bestanden en maak uw standaard tijdelijke map leeg om schijfruimte vrij te maken.
 3. Treedt er een fout met rechten op, controleer dan of u schrijf- en leestoegang hebt tot de map waarnaar gedownload wordt. Als u niet zeker weet of u schrijf- en leestoegang hebt voor een locatie, sla de download dan in de map Mijn documenten of op het Bureaublad op.
 4. Wanneer u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen of opslaan, selecteert u de optie Opslaan. Dubbelklik vervolgens op het volledig gedownloade bestand om het te openen.

Zoek naar oplossingen voor foutberichten

Als u een specifiek foutnummer of -bericht tegenkomt, zoek dan op ondersteuningswebsite van Adobe naar de tekst of het foutnummer voor een oplossing.

 1. Voer het foutbericht in het zoekvak in.
 2. Lees de ondersteuningsdocumenten die in de zoekresultaten worden vermeld voor hulp bij het oplossen van de fout.

Of gebruik de zoekmachine van de browser om informatie over de foutcode of het bericht te zoeken.

Bekijk of de download is gepauzeerd of gestopt

 • Downloads via browsers (kleine product-downloads zoals lettertypen of Lightroom): kijk in het voortgangsvenster. De download is in voortgang wanneer de overdrachtssnelheid hoger dan 0 MB/sec is. Als de download is vastgelopen, start u deze opnieuw.
Overdrachtssnelheid van browser

 • Akamai Download Manager 3 (downloads van Adobe.com en sommige downloads van proefversies, zoals Acrobat X): Zoek het woord GEPAUZEERD/PAUSED in het Akamai-venster. Als de download is gepauzeerd, klikt u op de knop Hervatten/Resume Akamai 3 - knop Hervatten(Niet van toepassing op downloads in Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong SAR van China, vasteland van China, Taiwan of India.)
Gepauzeerde download van de Adobe.com-winkel

Gepauzeerde proefdownload

Bekijk voor meer informatie Geschatte downloadtijden.

Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand

Als de cache voor tijdelijke internetbestanden te klein is om het bestand te bevatten tijdens de download, mislukt de download.

(Windows) Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand in Internet Explorer 7 en later

 1. Kies Extra > Internetopties.

 2. Op het tabblad Algemeen kijkt u onder Browsergeschiedenis en klikt u op de knop Instellingen.

 3. In het dialoogvenster Tijdelijke Internetbestanden en Historie-instellingen verhoogt u de instelling Hoeveelheid Te Gebruiken Schijfruimte naar de grootte van uw bestand. (De standaardgrootte is 50 MB.)

(Mac OS) Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand in Firefox 3.x en later

 1. Kies Firefox > Voorkeuren.

 2. Klik in het tabblad Geavanceerd op Netwerk.

 3. Verhoog in het gebied Offline Opslag de hoeveelheid ruimte voor de cache naar de grootte van uw bestand. (De standaardgrootte is 50 MB.)

Geschatte downloadtijd

Vele factoren, zoals het type verbinding en netwerkverkeer, zijn van invloed op de downloadsnelheid. De volgende tabel geeft geschatte downloadtijden voor verschillende bestandsgroottes op typische verbindingssnelheden. Voor snellere downloads dient u piekuren te vermijden (9:00 tot 18:00 uur EST). De vraag naar downloads kan ook hoog zijn in de eerste week na het uitkomen van een product. Sommige producten, meestal toepassingen die ongeveer 1 GB of groter zijn, vereisen een breedbandinternetverbinding voor het downloaden.

Opmerking:

Wanneer u een product bestelt, kijk dan onder of rechts van het pop-upmenu Leveringsmethoden wat de exacte bestandsgrootte en de geschatte downloadtijd is.

Opmerking:

Bij de schattingen in deze tabel wordt uitgegaan van ideale netwerkomstandigheden. Uw werkelijke downloadtijd kan langer zijn.

 Bestandsgrootte

Verbindingssnelheid

 

DSL (1,5 Mbps)

100 MB

9 minuten

500 MB

47 minuten

800 MB

75 minuten

1 GB

96 minuten

2 GB

3 uur

5 GB

8 uur

7 GB

11 uur

10 GB

16 uur

Kan Captivate 8 of een andere product niet downloaden in Internet Explorer 11

Als u problemen ondervindt bij het downloaden van Captivate 8 of een ander product terwijl u Internet Explorer 11 gebruikt met Windows 8 of 7, kunt u dit verhelpen door de website adobe.com toe te voegen aan de lijst Compatibiliteitsweergave. Volg de onderstaande stappen: 

 1. Open Internet Explorer 11.

 2. Klik op het tandwielpictogram Extra in de rechterbovenhoek van de browser en klik dan op Instellingen voor de compatibiliteitsweergave.

 3. Voer adobe.com in onder Deze website toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.

  Door deze stap uit te voeren kunt u adobe.com in compatibiliteitsweergave bekijken. 

 4. Ga terug naar de pagina waar u de proefversie kunt downloaden, laad de pagina opnieuw (druk op F5 of klik op het pictogram Vernieuwen) en klik op Downloaden.

  Nu zou u het product moeten kunnen downloaden. 

Nog steeds hulp nodig?

Bezoek de forums van de Adobe-community om te zien of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen hebben gehad. Ga naar Downloaden, Installeren, Opzetten forum of zoek het forum voor uw product. Probeer om uw probleem te plaatsen op de forums voor een interactieve foutoplossing.

Opmerking:

Vermeld bij het plaatsen van een bericht op het forum uw besturingssysteem en het versienummer van uw product in het bericht.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online