Olet tarkastelemassa seuraavan version ohjesisältöä::

Vianmääritys ja ohje

Lataaminen ja asentaminen

Miten Lightroom Classic ladataan ja asennetaan?

Voit ladata Lightroom Classicin Creative Cloud -sovellusluettelosta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi suorittaaksesi latauksen. Lisätietoja, mukaan lukien vanhempien versioiden asentamisesta, löydät kohdasta Creative Cloud -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miksi Lightroom Classicin asentaminen ei onnistu?

Katso ratkaisuja ”Asennusvirhe”-virheeseen kohdasta Virhe: "Asennusvirhe" Creative Cloud -työpöytäsovellus. Voit ratkaista muita lataus-, asennus- ja päivitysongelmia katsomalla kohdasta latauksen ja asennuksen vianmääritysopas.

Voinko ladata Lightroom Classicin kokeiluversion?

Kyllä! Voit ladata minkä tahansa Creative Cloud -sovelluksen kokeiluversioita Creative Cloud -sovellusluettelosta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi ladataksesi kokeiluversion. Lue, miten Creative Cloud -kokeiluversio ladataan ja asennetaan.

Miten löydän Adobe ID -tunnukseni tai salasanani?

Voinko asentaa Lightroom Classicin toiseen tietokoneeseen?

Voit asentaa Lightroom Classicin ja muut Creative Cloud -sovellukset kahdelle tietokoneelle. Jos haluat asentaa sen kolmanteen tietokoneeseen, sinun täytyy poistaa se toisesta aiemmasta koneestasi. Lisätietoja aiheesta Creative Cloud -sovellusten käyttöönotto ja käytöstä poisto.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.Napsauta siellä Suojaus ja yksityisyys -välilehteä ja valitse sitten Salasana-kohdasta Muuta. Unohditko salasanasi? Opi nollaamaan ja muuttamaan se.

Kuinka luottokorttitiedot voi muuttaa?

Miten päivitän tai muutan jäsenyyteni?

Creative Cloud -tilausten vaihtaminen on helppoa. Seuraa näitä vaiheittaisia ohjeita päivittääksesi ja vaihtaaksesi tilaustasi.

Kokeilujaksoni päättyy pian. Kuinka muunnan sen?

Lightroom Classic -kokeiluversion voi muuntaa maksulliseksi Creative Cloud -jäsenyydeksi

Kuinka peruutan sen ja mitä tapahtuu tiedostoilleni?

Jos keskeytät jäsenyytesi, sinulla on edelleen pääsy ilmaisiin Creative Cloud -jäsenyysetuihin ja kaikkiin laitteeseesi tallentamiisi tiedostoihin. Et voi käyttää sovelluksia etkä useimpia palveluita. Opi peruuttamaan Creative Cloud -jäsenyys ja ymmärtämään Adoben tilausehdot.

Yleiset ongelmat

Tukeeko Camera Raw kameraani?

Kuinka ratkaisen grafiikkasuorittimen virheet tai ongelmat?

Seuraa tässä grafiikkasuorittimen vianmääritys-UKK:ssa lueteltuja vaiheita, jos Lightroom kaatuu, jäätyy, hidastuu, tai näet grafiikkasuorittimen virheitä.

Voiko esikatselu vaikuttaa Lightroom Classicin suorituskykyyn?

Kyllä mahdollisesti. 1:1 -esikatselukuvien luominen voi viedä aikaa, viedä suuren määrän levytilaa. Lue tämä artikkeli ja opi, kuinka optimoit esikatselun käytön ja saa muita vinkkejä suorituskyvyn optimoimiseksi.

Lightroom Classic kaatuilee. Mitä voin tehdä?

Mitä väriavaruutta Lightroom Classic käyttää värin hahmontamiseen?

Kehitysmoduulissa Lightroom Classic käyttää ProPhoto-RGB-väriavaruutta. Muissa moduuleissa käytetään Adobe RGB -väriavaruutta. Lue lisää väriavaruudesta, väriprofiileista, tai muista väriaiheista tässä Lightroom-värejä koskevassa UKK:ssa.

Yleisiä tehtäviä

Miten tuon valokuvia Lightroomiin Classic?

Katso tämä lyhyt opetusohjelma ja opi tuontityökalun käyttö tuodaksesi nykyisiä valokuvia Lightroomiin. Voit tuoda valokuvia tietokoneen kovalevyn kansiosta, kamerasta tai kortinlukulaitteesta tai kytketystä kamerasta.

Kuinka valokuvia viedään tai tallennetaan?

Voit viedä valokuvia Lightroomista erilaisiin tiedostomuotoihin monista erilaisista laitteista tai käytöistä.

Kuinka luettelo luodaan tai poistetaan?

Lue, kuinka luetteloita luodaan tai hallitaan, mukaan lukien niiden poistaminen, kopiointi ja vieminen.

Kuinka HDR-yhdistäminen tehdään?

HDR-yhdistämisen avulla voit yhdistää useita valotuksia ja luoda suurikontrastisia valokuvia. Opi seuraavassa lyhyessä videossa, kuinka se tehdään.

Kuinka voin terävöittää epäselvää kuvaa?

Opi tässä lyhyessä opetusohjelmassa, kuinka Terävöinti-asetuksia käytetään tekemään kuvista tarkkoja.

Lightroomin mobiiliversio

Asensin Lightroomin mobiililaitteeseeni. Entä nyt?

Opi, kuinka pääset alkuun Lightroominmobiilisovelluksenkäytössä tämän yksinkertaisen viisivaiheisen opetusohjelman avulla. Voit myös katsoa tämänartikkelin Lightroomin mobiiliversio käytön aloittamisesta.

Kuinka synkronoin valokuvani kaikissa laitteissani?

Seuraa näitä vaiheittaisia ohjeita ja järjestä valokuvakokoelma Lightroom Classicissa niin, että se synkronoituu automaattisesti kaikissa laitteissasi. Saa lisätietoa aiheesta valokuvien synkronoiminen.

Voinko muokata mobiililaitteeni valokuvia tietokoneeltani?

Miten kolmanneksen sääntöruudukko toimii?

Opi tuntemaan kolmanneksen sääntöruudukko ja muut Lightroomin mobiiliversio sovelluksen sisäiset kamera-asetukset.

Mistä saa lisätietoja Lightroomin mobiiliversio?