Ohjeet kirjautumiskoodin syöttämiseen Adobe ID -salasanan lisäksi tilille kirjautumisen yhteydessä.

Tilisi suojauksen lisäämiseksi voit määrittää 2-vaiheisen vahvistuksen (tunnetaan myös nimellä 2 tekijän todennus), kuten ohjeessa 2-vaiheisen vahvistuksen käyttäminen tilin suojauksen lisäämiseksi kerrotaan. Kun olet määrittänyt 2-vaiheisen vahvistuksen, sinun tulee antaa vahvistuskoodi Adobe ID -salasanan lisäksi. Voit vastaanottaa vahvistuskoodin matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi.Voit myös asentaa laitteelle todennussovelluksen (esim. Google Authenticatorin) vahvistuskoodin luomista varten.

Huomautus:

Vaikka et olisi aktivoinut kaksivaiheista vahvistusta, Adobe saattaa vaatia lisätarkistuksen, mikä johtuu kirjautumisyrityksistä, jotka eivät vastaa normaalia käyttötapaasi. Jos kirjautumisyritys esimerkiksi tapahtuu selaimelta tai laitteelta, jota et ole käyttänyt aiemmin, lisätarkistus saattaa olla tarpeen varmistamaan, että vain sinä voit käyttää tiliäsi.

Vahvistuskoodin syöttäminen matkapuhelinnumeron avulla

Kun olet kirjautunut Adobe ID -salasanalla, sinua pyydetään syöttämään kirjautumiskoodi, joka on lähetetty matkapuhelimeesi.

Tarkista matkapuhelimesi ja anna kirjautumiskoodi. Napsauta sitten Vahvista

2-vaiheinen vahvistus -ikkuna

Olet kirjautunut Adobe ID -tiliisi.

Vahvistuskoodin syöttäminen sähköpostiosoitteen avulla

Jos haluat vastaanottaa vahvistuskoodin sähköpostiisi, toimi seuraavasti:

1. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -ikkunassa Valitse toinen kirjautumistapa.

Napsauta Käynnistä uudelleen
  2. Valitse Vahvista henkilöllisyytesi -ikkunassa vaihtoehto Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin ja napsauta LÄHETÄ VAHVISTUSKOODI SÄHKÖPOSTIIN.

Kirjautumiskoodi lähetetään tilillesi rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen.

Valitse Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin
  3. Tarkista sähköpostisi ja syötä kirjautumiskoodi. Napsauta sitten Vahvista.

Syötä koodi ja napsauta Vahvista

Olet kirjautunut Adobe ID -tiliisi.

Vahvistuskoodin antaminen todennussovelluksesta

1. Kun olet kirjautunut Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi, sinua pyydetään antamaan todennussovelluksen luoma kirjautumiskoodi.

Käynnistä todennussovellus nähdäksesi koodin.

Kirjautumiskoodi todennussovelluksesta
    Kirjautumiskoodi todennussovelluksesta
  2. Anna Adobe ID -tiliisi liittyvä koodi. Napsauta sitten Vahvista.

Kertakäyttösalasana kirjautumiseen
    Kertakäyttösalasana kirjautumiseen
  3. Kun todennus on suoritettu, sinut ohjataan tilisi asetussivulle.

En saanut koodia tarkistusta varten

• Jos et saanut koodia, odota jonkin aikaa, koska viestin saapuminen voi kestää muutamia minuutteja.
  • Jos olet valinnut koodin vastaanottamisen sähköpostitse, tarkista roskaposti- tai joukkosähköpostikansioista viesti lähettäjältä account-noreply@adobe.com.

Jos et vieläkään vastaanottanut koodia, valitse Valitse toinen kirjautumistapa luodaksesi koodin uudelleen.

2-vaiheinen vahvistus: luo koodi uudelleen

Käytän tätä laitetta säännöllisesti. Miten varmistan, että minulta ei pyydetä vahvistusta uudelleen, kun käytän tätä laitetta?

Valitse näytöllä, jolla annat koodin Älä kysy uudelleen. Sinua ei kehoteta antamaan koodia uudelleen tällä laitteella.

2-vaiheinen vahvistus: älä kysy uudelleen

En ole aktivoinut 2-vaiheista vahvistusta. Miksi minulta pyydetään lisävahvistusta?

Vaikka et olisikaan ottanut 2-vaiheista vahvistusta käyttöön, sinua voidaan pyytää todentamaan tilisi koodilla, joka lähetetään sähköpostiosoitteeseesi tai puhelinnumeroosi. Todentamispyyntö johtuu kirjautumisyrityksistä, jotka eivät vastaa normaalia käyttötapaasi, ja sen tarkoitus on suojata tiliäsi luvattomalta käytöltä.

Vahvista, että kirjautuja olet sinä eikä joku muu, antamalla sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumeroosi lähetetty koodi.

Miksi näen kirjautumis- tai rekisteröitymissivuilla CAPTCHA-testin tai muun kuvavarmennustestin?

CAPTCHA (lyhenne englannin sanoista ”Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”) on kuvavarmennustesti, jolla varmistetaan, että kirjautumisen on suorittanut ihminen eikä automaattinen tietokoneohjelma (botti). Kuvavarmennus näyttää tehtävän, jonka ihminen osaa ratkaista, mutta tietokoneohjelma ei. Tehtävä voi olla esimerkiksi ajoneuvon sisältävien kuvien valitseminen kuvajoukosta. Kuvavarmennus näytetään ennen kuin voit kirjautua tiliisi.

Kirjautumis- ja rekisteröitymissivujen kuvavarmennuksessa käytetään Googlen reCAPTCHA-palvelua.

Huomautus:

Tässä Googlen artikkelissa kerrotaan reCAPTCHA-kuvavarmennuksen selainvaatimukset ja annetaan ohjeita ongelmien vianmääritykseen.

En yrittänyt kirjautua Adobe-sovellukseen, mutta sain sähköpostin tai tekstiviestin, jossa minua kehotetaan antamaan koodi

Saattoi olla kysymys epäilyttävästä kirjautumisyrityksestä.  Jos haluat pitää tilisi suojassa, nollaa salasanasi.

Koodi, jonka syötin, ei ollut oikea tai tilini on lukittu

Ota meihin yhteyttä vierailemalla sivulla Adobe Asiakaspalvelu.

Voinko kirjautua sisään koodilla, joka lähetetään matkapuhelimeeni tai sähköpostiini, vaikka olenkin ottanut TOTP-todennuksen käyttöön?

Kyllä voit. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -ikkunassa Valitse toinen kirjautumistapa.

Valitse toinen kirjautumistapa
    Valitse toinen kirjautumistapa
  2. Valitse sitten vaihtoehto Lähetä vahvistuskoodi tekstiviestillä tai Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin.

Anna kirjautumiskoodi
    Anna kirjautumiskoodi

Mitä tehdä, jos en voi enää käyttää todennussovellusta?

Jos et voi käyttää todennussovellusta (et esimerkiksi voi käyttää laitetta, jolle olet ladannut sovelluksen, tai sovellus on poistettu laitteesta), toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi lähetetyllä koodilla edellisen kohdan Voinko kirjautua sisään koodilla, joka lähetetään matkapuhelimeeni tai sähköpostiini, vaikka olenkin ottanut TOTP-todennuksen käyttöön? ohjeiden mukaisesti.

2. Valitse sivun Suojaus ja yksityisyys -kohdan 2-vaiheinen vahvistus -kohdasta Hallitse.

2-vaiheinen vahvistusprosessi
    2-vaiheinen vahvistusprosessi
  3. Jos olet jo asentanut todennussovelluksen, poista sovellus. Poista sovellus napsauttamalla Poista.

Poista todennussovellus
    Poista todennussovellus
  4. Valitse avautuvasta vahvistusviestistä Poista.

Vahvista todennussovelluksen poisto
    Vahvista todennussovelluksen poisto

Todennussovelluksen asennus on poistettu tilistäsi. Asenna sovellus uudelleen noudattamalla Todennus Time-based One-Time Password -algoritmilla (TOTP) -kohdan ohjeita.