Ohjeet kirjautumiskoodin syöttämiseen Adobe ID -salasanan lisäksi tilille kirjautumisen yhteydessä.

Ennen kuin aloitat: minkä tilisivun näet?

icon

Olemme olleet kiireisiä!

Pyrimme kovasti parantamaan kokemuksiasi. Olemme siirtymässä käyttämään uudelleen suunniteltua tilisivua. Jotta voimme ohjata sinut oikeaan sisältöön, katso ensin, minkä tilisivun näet.

1. Kirjaudu Adobe-tilillesi (käytä sähköpostiosoitetta, jonka annoit tiliä luodessasi).

2. Napsauta alla olevaa sivua, joka vastaa tilisivuasi, ja löydät oikeat ohjeet.

Vahvistuskoodin syöttäminen

Tilisi suojauksen lisäämiseksi voit määrittää kaksivaiheisen vahvistuksen (tunnetaan myös nimellä kahden tekijän todennus tai 2FA), kuten ohjeessa Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttäminen tilin suojauksen lisäämiseksi kerrotaan. Kun olet määrittänyt kaksivaiheisen vahvistuksen, sinun tulee antaa vahvistuskoodi Adobe ID -salasanan lisäksi. Voit vastaanottaa vahvistuskoodin matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi. Voit myös asentaa laitteelle todennussovelluksen (esim. Adobe Authenticatorin tai Google Authenticatorin) vahvistuskoodin luomista varten.

Voit syöttää koodin puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi tai todennussovelluksen, kuten Adobe Authenticator, avulla.

Vahvistuskoodin syöttäminen matkapuhelinnumeron avulla

Kun olet kirjautunut Adobe ID -salasanalla, sinua pyydetään syöttämään kirjautumiskoodi, joka on lähetetty matkapuhelimeesi.

Tarkista matkapuhelimesi ja anna kirjautumiskoodi. Napsauta sitten Vahvista

Kaksivaiheinen vahvistus -ikkuna

Olet kirjautunut Adobe ID -tiliisi.

Vahvistuskoodin syöttäminen sähköpostiosoitteen avulla

Jos haluat vastaanottaa vahvistuskoodin sähköpostiisi, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Kaksivaiheinen vahvistus -ikkunassa Valitse toinen kirjautumistapa

Napsauta Käynnistä uudelleen
  2. Valitse Vahvista henkilöllisyytesi -ikkunassa vaihtoehto Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin ja napsauta LÄHETÄ VAHVISTUSKOODI SÄHKÖPOSTIIN.

Kirjautumiskoodi lähetetään tilillesi rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen.

Valitse Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin
  3. Tarkista sähköpostisi ja syötä kirjautumiskoodi. Napsauta sitten Vahvista.

Syötä koodi ja napsauta Vahvista

Olet kirjautunut Adobe ID -tiliisi.

Todennussovelluksen käyttö

Jos käytät Adobe Authenticator -sovellusta

Sinua pyydetään hyväksymään sisäänkirjautuminen ilmoituksen kautta.

Adobe Authenticator -ilmoitus

Hyväksy kirjautuminen valitsemalla Hyväksy.

Voit vaihtoehtoisesti kirjoittaa Adobe Authenticator -sovelluksen luoman vahvistuskoodin kirjautumiskehotteeseen itse.

Jos käytät toista sovellusta, kuten Google Authenticatoria

1. Kun olet kirjautunut Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi, sinua pyydetään antamaan todennussovelluksen luoma kirjautumiskoodi.

Käynnistä todennussovellus nähdäksesi koodin.

Kirjautumiskoodi todennussovelluksesta
    Kirjautumiskoodi todennussovelluksesta
  2. Anna Adobe ID -tiliisi liittyvä koodi. Napsauta sitten Vahvista.

Kertakäyttösalasana kirjautumiseen
    Kertakäyttösalasana kirjautumiseen
  3. Kun todennus on suoritettu, sinut ohjataan tilisi asetussivulle.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttö vanhempien tuotteiden kanssa

Osa vanhemmista tuotteista ei tue koodipohjaista kaksivaiheista vahvistusta. Et siis pysty käyttämään vahvistuskoodia, joka lähetetään matkapuhelinnumeroosi tai sähköpostiosoitteeseesi. Jos haluat käyttää kaksivaiheista vahvistusta näiden tuotteiden kanssa, sinun on käytettävä todennussovellusta, kuten Adobe Authenticatoria tai GoogleAuthenticatoria. Lisätietoja todennussovelluksista on kohdassa Todennus Time-based One-Time Password-algoritmilla(TOTP).

Kun olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, kirjaudu sisään seuraavasti:

• Kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään Adobe ID -tunnuksesi.
  • Kirjoita Salasana-kenttään salasanasi ja sen perään kaksoispiste (:) sekä todennussovelluksen luoma koodi. Jos salasana on esimerkiksi abcdef ja todennussovelluksen luoma koodi on 667788, kirjoita salasanakenttään abcdef:667788 alla olevan kuvan näyttämällä tavalla.
Esimerkkikäyttäjänimi ja -salasana: kaksivaiheinen vahvistus vanhempien tuotteiden kanssa
Esimerkkikäyttäjänimi ja -salasana: kaksivaiheinen vahvistus vanhempien tuotteiden kanssa

Kaksivaiheisen vahvistuksen vianmääritys

En saanut koodia tarkistusta varten

• Jos et saanut koodia, odota jonkin aikaa, koska viestin saapuminen voi kestää muutamia minuutteja.
  • Jos olet valinnut koodin vastaanottamisen sähköpostitse, tarkista roskaposti- tai joukkosähköpostikansioista viesti lähettäjältä account-noreply@adobe.com.

Jos et vieläkään vastaanottanut koodia, valitse Valitse toinen kirjautumistapa luodaksesi koodin uudelleen.

Kaksivaiheinen vahvistus: luo koodi uudelleen
Kaksivaiheinen vahvistus: luo koodi uudelleen

Käytän tätä laitetta säännöllisesti. Miten varmistan, että minulta ei pyydetä vahvistusta uudelleen, kun käytän tätä laitetta?

Valitse näytöllä, jolla annat koodin Älä kysy uudelleen. Sinua ei kehoteta antamaan koodia uudelleen tällä laitteella.

En ole aktivoinut 2-vaiheista vahvistusta. Miksi minulta pyydetään lisävahvistusta?

Vaikka et olisikaan ottanut kaksivaiheista vahvistusta käyttöön, sinua voidaan pyytää todentamaan tilisi koodilla, joka lähetetään sähköpostiosoitteeseesi tai puhelinnumeroosi. Todentamispyyntö johtuu kirjautumisyrityksistä, jotka eivät vastaa normaalia käyttötapaasi, ja sen tarkoitus on suojata tiliäsi luvattomalta käytöltä.

Vahvista, että kirjautuja olet sinä eikä joku muu, antamalla sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumeroosi lähetetty koodi.

Miksi näen kirjautumis- tai rekisteröitymissivuilla CAPTCHA-testin tai muun kuvavarmennustestin?

CAPTCHA (lyhenne englannin sanoista ”Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”) on kuvavarmennustesti, jolla varmistetaan, että kirjautumisen on suorittanut ihminen eikä automaattinen tietokoneohjelma (botti). Kuvavarmennus näyttää tehtävän, jonka ihminen osaa ratkaista, mutta tietokoneohjelma ei. Tehtävä voi olla esimerkiksi ajoneuvon sisältävien kuvien valitseminen kuvajoukosta. Kuvavarmennus näytetään ennen kuin voit kirjautua tiliisi.

Kirjautumis- ja rekisteröitymissivujen kuvavarmennuksessa käytetään Googlen reCAPTCHA-palvelua.

Huomautus:

Tässä Googlen artikkelissa kerrotaan reCAPTCHA-kuvavarmennuksen selainvaatimukset ja annetaan ohjeita ongelmien vianmääritykseen.

En yrittänyt kirjautua Adobe-sovellukseen, mutta sain sähköpostin tai tekstiviestin, jossa minua kehotetaan antamaan koodi.

Saattoi olla kysymys epäilyttävästä kirjautumisyrityksestä.  Jos haluat pitää tilisi suojassa, nollaa salasanasi.

Mitä tehdä, jos en voi enää käyttää todennussovellusta?

Jos et voi käyttää todennussovellusta (et esimerkiksi voi käyttää laitetta, jolle olet ladannut sovelluksen, tai sovellus on poistettu laitteesta), toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi lähetetyllä koodilla kohdan Voinko kirjautua sisään koodilla, joka lähetetään matkapuhelimeeni tai sähköpostiini, vaikka olenkin ottanut TOTP-todennuksen käyttöön? ohjeiden mukaisesti.

2. Valitse sivun Suojaus ja yksityisyys -kohdan Kaksivaiheinen vahvistus -kohdasta Hallitse.

Kaksivaiheinen vahvistusprosessi
  3. Jos olet jo asentanut todennussovelluksen, poista sovellus. Poista sovellus napsauttamalla Poista.

Poista todennussovellus
    Poista todennussovellus
  4. Valitse avautuvasta vahvistusviestistä Poista.

Vahvista todennussovelluksen poisto
    Vahvista todennussovelluksen poisto

Todennussovelluksen asennus on poistettu tilistäsi. Asenna sovellus uudelleen noudattamalla Todennus Time-based One-Time Password -algoritmilla (TOTP) -kohdan ohjeita.

Voinko kirjautua sisään koodilla, joka lähetetään matkapuhelimeeni tai sähköpostiini, vaikka olenkin ottanut TOTP-todennuksen käyttöön?

Kyllä voit. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Napsauta Kaksivaiheinen vahvistus -ikkunassa Valitse toinen kirjautumistapa.

Valitse toinen kirjautumistapa
    Valitse toinen kirjautumistapa
  2. Valitse sitten vaihtoehto Lähetä vahvistuskoodi tekstiviestillä tai Lähetä vahvistuskoodi sähköpostiin.

Anna kirjautumiskoodi
    Anna kirjautumiskoodi