Lees meer over de voordelen van clouddocumenten, hoe deze verschillen van Creative Cloud Libraries en gesynchroniseerde bestanden en waar je meer informatie vindt over het gebruik van clouddocumenten.

Wat zijn clouddocumenten?

Clouddocumenten zijn bestanden in de cloud die je kunt openen en bewerken in compatibele apps. Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, op elk apparaat, waar je ook bent.

Je kunt werken met clouddocumenten in de volgende Creative Cloud-apps:

Adobe XD    |     Adobe Photoshop    |    Adobe Fresco     |   Adobe Aero     |    Adobe Illustrator

Voordelen van clouddocumenten

Access your files across device

Toegang tot bestanden op verschillende apparaten
Sla je creatieve werk op als clouddocument en open het op je desktop, laptop of iPad. Het document bevindt zich in de cloud, waar je ook werkt.

Edit a secure or password protected PDF

Bestanden zijn altijd up-to-date
Zorg dat je werk altijd up-to-date is met de handige functie voor automatisch opslaan. Je raakt nooit meer werk kwijt omdat je het niet hebt opgeslagen. En je kunt op elk apparaat verdergaan waar je was gebleven.

Work seamlessly across products

Toegang tot documenten vanuit verschillende apps
Sla creaties op als clouddocumenten in Photoshop en bewerk ze in Adobe Fresco. Of omgekeerd. Er zijn geen grenzen voor je documenten of je creativiteit.

versions

Eerdere versies zoeken
Bekijk eenvoudig elke gewenste versie van je cloud-document. Met de functie voor automatisch opslaan hebt je eerdere versies altijd bij de hand.

artboard_20

Offline werken
Open een bestand op je apparaat om er later offline aan te werken. De offline versie wordt automatisch gesynchroniseerd wanneer je weer verbinding maakt.

Retain high quality

Handhaaf de hoge kwaliteit
Sla je documenten in hun volle glorie op. Gemak en kwaliteit: je krijgt ze allebei met clouddocumenten.

Verschil tussen clouddocumenten en andere Creative Cloud-bestanden

Je Creative Cloud-lidmaatschap omvat verschillende soorten cloudopslag: clouddocumenten, bibliotheken en Creative Cloud-bestanden (gesynchroniseerde bestanden). Deze hebben verschillende toepassingen en voordelen.

Clouddocumenten

Clouddocumenten

Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, waar je ook bent, en wordt het op de achtergrond automatisch opgeslagen in de cloud. Met de gedeelde indeling voor Photoshop, Photoshop op de iPad en Adobe Fresco kun je naadloos schakelen tussen deze apps, terwijl XD-cloud-documenten realtime samenwerking mogelijk maken. Je kunt je clouddocumenten rechtstreeks op het startscherm van je app of op de Creative Cloud-website beheren.

Creative Cloud Libraries

Bibliotheken

Met bibliotheken kun je ontwerpelementen (afbeeldingen, illustraties, tekenstijlen, penselen en kleurenpaletten) die specifiek zijn voor een project of klant, verzamelen en delen. Je hebt toegang tot deze middelen in je favoriete Creative Cloud-apps. Bibliotheken zorgen ervoor dat jij en je team dezelfde elementen gebruiken in bepaalde documenten en projecten.

Gesynchroniseerde bestanden

Creative Cloud-bestanden (gesynchroniseerde bestanden)

Creative Cloud-bestanden worden opgeslagen in de cloud en zijn toegankelijk vanaf elk verbonden apparaat. Wijzigingen die je aanbrengt, worden automatisch gesynchroniseerd. Je beheert Creative Cloud-bestanden op de Creative Cloud-website en kunt zelfs andere bestanden uploaden die verband houden met een project, zodat je al je middelen bij elkaar hebt. (Adobe Fresco en Adobe Aero ondersteunen geen Creative Cloud-bestanden.)