Teamleden uitnodigen om clouddocumenten te bewerken

Werk eenvoudig samen met je teamleden door ze uit te nodigen om je clouddocumenten te bewerken. Samenwerken aan clouddocumenten gebeurt online. Je moet je bestand dus eerst opslaan als clouddocument.

Anderen uitnodigen om te bewerken in Creative Cloud-apps

Zodra je je bestanden hebt opgeslagen als clouddocumenten, kun je je teamgenoten uitnodigen om ze te bewerken. Lees hoe je anderen kunt uitnodigen om je clouddocumenten te bewerken in de volgende Creative Cloud-apps:

Wat moet ik weten voordat ik anderen uitnodig om mijn bestanden te bewerken?

• Alle manieren waarop je anderen kunt uitnodigen: Je kunt anderen uitnodigen om je clouddocumenten te bewerken rechtstreeks vanuit de apps, via de Creative Cloud desktop-app of via de Creative Cloud-website.
  • Gelijktijdig of na elkaar bewerken: In Photoshop, Illustrator en Adobe Fresco kan slechts één deelnemer tegelijk een clouddocument bewerken (dit wordt asynchroon bewerken genoemd). In Adobe XD kunnen meerdere deelnemers tegelijkertijd aan een clouddocument werken en wijzigingen in realtime bekijken. Bewerkingen worden opgeslagen terwijl je samenwerkt.

Uitnodigen om te bewerken via de Creative Cloud desktop-app

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het tabblad Jouw werk.

Tabblad Jouw werk

3. Selecteer > Clouddocumenten in de linkerzijbalk.

Selecteer je clouddocument in de Creative Cloud desktop-app

4. Selecteer het clouddocument waaraan je wilt samenwerken en selecteer vervolgens het pictogram Uitnodigen om te bewerken in de rechterzijbalk.

Selecteer het pictogram Uitnodigen om te bewerken

Opmerking:

Als je het pictogram Uitnodigen om te bewerken niet ziet, start je de Creative Cloud desktop-app opnieuw met de volgende sneltoetsen. Selecteer daarna Opnieuw starten.

• Windows: Ctrl+Alt+R
    • macOS: Command+Option+R
  5. Voeg in het uitnodigingsvenster het e-mailadres van de genodigde toe.

(Als je meerdere mensen wilt uitnodigen, voer je een lijst met e-mailadressen in, gescheiden door komma's of puntkomma's.)

Voeg de e-mailadressen van de genodigden toe

6. Voeg zo nodig een bericht toe voor de genodigden. Selecteer vervolgens Uitnodigen om te bewerken.

Selecteer Uitnodigen om te bewerken op de Creative Cloud-website

Genodigden ontvangen een uitnodiging per mail waarmee ze het clouddocument kunnen openen en bekijken. Ze ontvangen ook een melding op de Creative Cloud-website en in de Creative Cloud desktop-app.

Je kunt anderen ook uitnodigen om je clouddocumenten te bewerken via het tabblad Jouw werk op de Creative Cloud-website.

Een uitgenodigde deelnemer verwijderen

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het tabblad Jouw werk.

Tabblad Jouw werk

3. Selecteer > Clouddocumenten in de linkerzijbalk.

Selecteer je clouddocument in de Creative Cloud desktop-app

4. Selecteer het clouddocument. Selecteer daarna de het pictogram Uitnodigen om te bewerken in de zijbalk.

Selecteer het pictogram Uitnodigen om te bewerken

Het dialoogvenster Uitnodigen om te bewerken wordt geopend.

Opmerking:

Als je het pictogram Uitnodigen om te bewerken niet ziet, start je de Creative Cloud desktop-app opnieuw met de volgende sneltoetsen. Selecteer daarna Opnieuw starten.

• Windows: Ctrl+Alt+R
    • macOS: Command+Option+R
  5. Zoek het e-mailadres van de deelnemer en plaats je muis erop. Selecteer Verwijderen voor de deelnemer.

Deelnemers verwijderen

Als je alle deelnemers wilt verwijderen, selecteert je Alles verwijderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers kan ik tegelijk uitnodigen?

Je kunt maximaal 1000 deelnemers tegelijk toevoegen.

Kan ik iemand uitnodigen om een niet-clouddocument te bewerken?

Wanneer je werkt aan een niet-clouddocument, moet je dit opslaan als clouddocument voordat je iemand kunt uitnodigen om het te openen en te bewerken.

Heeft een deelnemer de app nodig om het clouddocument te bewerken?

Om het document te kunnen bewerken, moeten deelnemers de app hebben geïnstalleerd. Ze worden gevraagd de app te installeren (of bij te werken) als de app niet beschikbaar is.