Lees wat u moet doen als de Creative Cloud-desktopapp niet opent of het voortgangswiel steeds blijft draaien.

Informatie over het repareren van de Creative Cloud-desktopapp wanneer deze niet opent

Als de Creative Cloud-desktopapp niet opent en er een van de volgende berichten wordt weergegeven, volg dan de instructies in het bericht.

• Uw apps duren langer dan normaal. Start Creative Cloud opnieuw of start uw computer opnieuw op en probeer het nogmaals.
  • Het laden van toepassingen lijkt langer te duren dan normaal.
  • Het initialiseren van Creative Cloud lijkt langer te duren dan normaal.

Als de Creative Cloud-desktopapp hierna nog steeds niet opent, probeer dan de onderstaande oplossingen tot het probleem is opgelost.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp op een van de volgende manieren af, afhankelijk van de versie die u heeft geïnstalleerd:

macOS: Druk op Cmd+Q

Windows: Druk op Ctrl+W

Klik op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en kies Afsluiten.

De drie puntjes in de Creative Cloud-desktopapp (oude versie)
  2. Sluit alle toepassingen die momenteel op uw systeem actief zijn.

3. Start de computer opnieuw op en open de Creative Cloud-desktopapp.

1. Verwijder de Creative Cloud-desktopapp via het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud-desktopapp.

2. Meld u aan bij de Creative Cloud-website om de Creative Cloud-desktopapp te downloaden.

3. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten:

macOS: Creative_Cloud_Installer.dmg

Windows: Creative_Cloud_Set-Up.exe

4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

5. Start de Creative Cloud-desktopapp.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp op een van de volgende manieren af, afhankelijk van de versie die u heeft geïnstalleerd:

macOS: Druk op Cmd+Q

Windows: Druk op Ctrl+W

Klik op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en kies Afsluiten.

De drie puntjes in de Creative Cloud-desktopapp (oude versie)
  2. Blader naar de volgende locatie op basis van uw besturingssysteem.

Windows

C:\Users\<gebruikersmap>\AppData\Local\Adobe\OOBE

De AppData-map is standaard verborgen in Windows. Lees het artikel Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven | Windows voor instructies om deze weer te geven.

macOS

/Users/<gebruikersmap>/Library/Application Support/Adobe/OOBE

De map \Gebruikers\<gebruikersmap>\Bibliotheek\ is standaard verborgen op machines met macOS 10.7 en hoger. Lees het artikel Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek openen | Mac OS 10.7 en later voor instructies om toegang tot deze map te krijgen.

3. Verwijder alle bestanden in de OOBE-map, maar verwijder de map zelf niet.

4. Start de computer opnieuw op en open de Creative Cloud-desktopapp nogmaals.

Opmerking:

Het kan bij deze oplossing iets langer duren voordat de app is geladen, omdat inhoud in de OOBE-map opnieuw wordt aangemaakt tijdens het starten.

1. Als u een ouder besturingssysteem gebruikt, voert u een upgrade naar het nieuwste systeem uit.De nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp wordt alleen ondersteund op de volgende besturingssystemen:

• Microsoft® Windows 10 (alleen 64-bits)
    • macOS versie 10.12 en hoger
  2. Meld u aan bij de Creative Cloud-website om de Creative Cloud-desktopapp te downloaden.

3. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten:

macOS: Creative_Cloud_Installer.dmg

Windows: Creative_Cloud_Set-Up.exe

4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

5. Start de Creative Cloud-desktopapp.