Updates worden niet weergegeven in de Creative Cloud desktop-app

Probeer de onderstaande stappen als beschikbare updates niet worden weergegeven voor Creative Cloud-apps.

Probeer de oplossingen hieronder als er in de Creative Cloud desktop-app geen updates voor je apps worden weergegeven.

Ondernemings- en teamklanten

Neem contact op met je teambeheerder of IT-afdeling omdat updates mogelijk zijn uitgeschakeld voor eindgebruikers.

Wat je moet doen als er geen updates worden weergegeven

Probeer deze oplossingen in de opgegeven volgorde:

1. Controleer de minimale systeemvereisten

Zorg ervoor dat je computer en besturingssysteem aan de minimale systeemvereisten voldoen. Raadpleeg voor meer informatie Niet alle apps worden weergegeven voor download | Creative Cloud desktop-app.

2. Controleer je systeem handmatig op updates

Als je het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app selecteert, zie je rechts het gedeelte Updates bekijken.

Vensteer van Creative Cloud desktop-app met de optie 'Updates bekijken'
Met Updates bekijken kun je alle updates controleren en bekijken.

Als er geen updates beschikbaar zijn, kun je ook het venster Updates openen en Controleren op updates selecteren.

Venster Updates met de knop 'Controleren op updates'
Je opent het venster Updates door te klikken op de knop Updates bekijken onder Apps.

Als je niet de meest recente versie van de Creative Cloud desktop-app gebruikt, wordt je gevraagd deze bij te werken. Selecteer Bijwerken.

3. Meld je af en weer aan

Meld je af en meld je daarna weer aan bij de Creative Cloud desktop-app. Raadpleeg Aanmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor gedetailleerde instructies.

4. Start de Creative Cloud desktop-app opnieuw

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het Creative Cloud-pictogram  op de Windows-taakbalk of macOS-menubalk).

2. Gebruik deze sneltoetsen om de app en alle verwante processen geforceerd te sluiten en opnieuw op te starten:

• Windows: Ctrl+Alt+R
    • macOS: Command+Option+R
    Opmerking:

Het kan even duren voor de Creative Cloud desktop-app opnieuw wordt opgestart.

5. Verwijder het bestand OPM.db en meld je vervolgens opnieuw aan

Verwijder het bestand OPM.db en meld je aan bij de Creative Cloud-app met de Adobe ID die aan je lidmaatschap is gekoppeld.

Windows

Zoek het bestand OPM.db in de map \Users\<gebruiker>\AppData\Lokaal\Adobe\OOBE
.

Raadpleeg het hoofdstuk Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven in Windows als je de verborgen map AppData wilt weergeven.

macOS

Zoek het bestand OPM.db in de map /Gebruikers/<gebruiker>/Bibltioheek/Application Support/Adobe/OOBE.

Raadpleeg Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek openen als je de verborgen map met de gebruikerbibliotheek wilt weergeven.

6. Verwijder de betreffende Creative Cloud-app en installeer deze opnieuw

Verwijder de desbetreffende app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg Creative Cloud-apps verwijderen voor gedetailleerde instructies.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online